18. ledna 2023

Líčení v barvě roku 2023 - Viva Magenta


Již tradičně Pantone Color Institute vyhlásil barvu roku, letos se jí stává karmínově růžová Viva Magenta. Snoubí sytě červený tón s fialovým nádechem. Sama jsem zaznamenala, že se již nyní začíná prosazovat například v interiérovém designu, nejen v módě. Jelikož se jedná o nádhernou barvu, přímo se nabízelo ji zakomponovat do líčení. 


U prvního líčení barvu roku prezentuje vínová rtěnka - má tlumený odstín, sice je výrazný, ale pro mě se stále drží v komfortní zóně. Pokud si troufáte, můžete rtěnky nakombinovat dohromady, kdy ve středu rtů bude světlejší odstín - třeba výraznější fuchsiová, která looku dodá šťávu. U očí jsem se držela svého oblíbence, a to hnědých očních stínů v tužce použitých jako silnější rozmazaná linka. Za mě je to look vhodný na každodenní nošení a těším se z toho, že jsem opět našla v rtěnkách oblibu :)



U druhého looku jsem se trošku více odvázala, jelikož jsem po dlouhé době sáhla po barevných očních stínech 😄 Stále je to líčení ovšem jemnější. Na rty jsem nanesla pouze kapku rtěnky v růžovém odstínu (naťupkala ji kosmetickým tamponkem a trošku rozetřela), na ni pak nanesla lesk. Nechtěla jsem, aby byly rty příliš výrazné, zde jsem chtěla přenést pozornost více na oči.



Další kosmetické tipy ♥
Vybrala jsem pro vás další produkty korespondující barvě viva magenta 😍 Velice se mi líbí paletky očních stínů od I ♥ Revolution a Revolution - v obou je jak výrazný, tak tlumený odstín oné červenorůzové. V minulosti jsem tuto značku zkoušela a za mě super, zvlášť v dané cenové kategorii. Rtěnka v tužce v odstínu Rouge Di'vin od Bourjois mě oslovila svým výrazným matným odstínem. Vínový lak na nehty je ideální řešení, pokud chceš trošku barev, ale s výraznou rtěnkou či stíny jsi nesvá :)
Nakonec se mi zalíbila krémová tvářenka v tyčince od NYX - v minulosti jsem ji měla ve variantě konturky a byla jsem spokojená!

Jak se vám barva roku líbí? Také byste ji zakomponovaly v líčení? :)

8 komentářů:

  1. Zrovna včera jsem četla někde článek, že tato barva letos pofrčí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc pěkné líčení, Tvému typu krásně sedí. Hezký víkend ☺♥

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný. Mně se líbí ta rtěnka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké líčení, tenhle odstín ti perfektně sedí. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně povedené líčení. A barva je to nádherná. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento odtieň ti veľmi sedí, ako na očiach, tak aj na perách :). Veľmi pekný článok Kati :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡