NOVINKY V MÉ SKINCARE RUTINĚ, KTERÉ POTŘEBUJETE || COSIBELLA.CZ


Krásný den, dámy! Dnes tu mám recenzi hned několika produktů ze skincare, a to od značek SkinTra, Cosrx a Q+A. Pečující kosmetiku nakupuji již několik měsíců převážně na e-shopu Cosibella.cz, odkud jsou i produkty zmíněné v dnešním článku. Na e-shop jsem narazila při touze vyzkoušet korejskou kosmetiku, moc se mi líbí jejich široká nabídka, detailní popis u jednotlivých výrobků, zkrátka celkový dojem od nákupu až po rozbalení balíčku, který je vynikající :) A teď už ke konkrétním přípravkům.


Q+A: Niacinamide - Gentle Exfoliating Cleanser

Tento čisticí gel s niacinamidem od britské značky Q+A, je vhodný pro smíšenou, mastnou a problematickou pleť. Obsahuje estery jojobové oleje pro exfoliaci a vyhlazení, zklidňující a hojivý extrakt z aloe vera, niacinamid, který posiluje ochrannou bariéru pokožky, reguluje sekreci kožního mazu, má antioxidační a protizánětlivé účinky, rozjasňuje a redukuje práci mazových žláz. Dále například inulin a fruktózu, které zmírňují zánětlivé projevy a zabraňují ztrátě vody z pokožky

Konzistence gelu je tekutější, což mi vyhovuje - nemám ráda takové ty hodně tuhé, lepivé gely, které se špatně roztírají. V mírné koncentraci obsahuje droboulinké exfoliační částečky, které jsou sotva vidět i cítit. Ideální tedy mimo jiné i pro citlivější pokožku, nebo častější používání. Jelikož ale ve skincare rutině používám i jiný exfoliant, tento gel pro jistotu střídám s jinou čisticí pěnou, aby toho na pleť nebylo moc (záleží zkrátka na složení vaší skincare péče). Dobře se roztírá a jemně napění - nijak přehnaně, tak akorát, navíc ho stačí na jedno použití troška. Gel není parfemovaný a mé citlivější pokožce vyhovuje ve všech směrech :) Čistí velmi dobře, bez vysoušení pleti.

Bližší info najdeš zde a zakoupit jej můžeš za 280,-Kč


SkinTra: Brightoner - Kyselinové tonikum 9 %

Používání kyselin je pro mě stále novinkou, zpočátku bych vsadila na jistotu a začala pomalu s nižšími koncentracemi. Toto kyselinové tonikum je navíc vhodné pro celoroční použití, jelikož není fototoxické a nezpůsobuje fotosenzitizující reakce. 
Obsahuje kyselinu mandlovou, kyselinu kojovou, kyselinu tranexamovou, azeloglycin a vitamín C, které účinně exfoliují, vyhlazují a rozjasňují pokožku. Zabraňuje vzniku pigmentových skvrn, napomáhá odstranění zrohovatělých šupinek a postupně zesvětluje vzniklá zabarvení. Ideální je tedy pro pleť matnou, bez lesku, problematickou a s pigmentovými skvrnami. Neobsahuje parfemaci.

Konzistence tonika je vyloženě tekutá, nanáším jej na pleť přímo prsty, či celými dlaněmi. Vím, že někdo tonika nanáší třeba kosmetickým tamponem, ale to mi přijde jako plýtvání (nasaje hodně produktu). Ale co je komu příjemné :)
Trošku jsem se bála, jak bude moje pleť na kyseliny reagovat, ale obavy nebyly na místě - žádnou špatnou reakci jsem neměla :)
Brzy po pravidelném používání jsem si všimla, že mám pleť výrazně vyhlazenější. Nemám jej v rutině až tak dlouho, takže nemohu posoudit z dlouhodobého hlediska, nicméně je znát, že mé pleti svědčí! :) Mimochodem, má obří balení, přičemž stačí použít pár kapek, takže mi vydrží snad věčnost! :)

Bližší info najdeš zde a zakoupit jej můžeš za 329,-Kč



SkinTra: Reviver - revitalizační sérum

Revitalizační sérum je na vodní bázi a je vhodné pro všechny typy pleti. Má intenzivní antioxidační účinky, zklidňuje zánětlivé projevy, urychluje regenerační procesy a zpomaluje proces stárnutí pleti. Jelikož zadržuje v pokožce vlhkost, je vhodné i pro velmi suchou pokožku. Důvod, proč mě sérum hodně lákalo je, že dvěma způsoby zesvětluje pigmentové skvrny: stimuluje fyziologický buněčný proces a tím napomáhá postupnému olupování pokožky, čímž odstraňuje pigmentové skvrny. Zároveň také snižuje syntézu melaninu (kožního pigmentu) a tím zabraňuje vzniku nových pigmentových skvrn. Neobsahuje parfemaci.

Sérum je hodně vodové, takže se do pleti ihned vsákne - a opět stačí pár kapiček. Stejně jako u předchozích produktů, i toto sérum mé pleti prospívá. Pociťuji vyhlazení pleti, je znát ta extra péče - pleť působí zkrátka lépe, čistěji a vyživeněji.

Bližší info najdeš zde a zakoupit jej můžeš za 310,-Kč



SkinTra: Let Your Skin Drink Up - Hydratační krém s prebiotiky


Nakonec tu mám dva krémy. Lehký hydratační krém je svým složením a vlastnostmi perfektní pro smíšenou a aknózní pleť (nicméně prospěšný bude samozřejmě pro každý typ). Dostatečně hydratuje, aniž by zanechával mastný film. V přípravku obsažená změkčovadla (emolienty) mají nízký komedogenní stupeň a obsažené oleje mají podobné složení jako pro pokožku přirozený maz, díky čemuž zabraňují tvorbě černých teček, obnovují lipidovou vrstvu, udržují dostatečnou úroveň hydratace a urychlují regenerační procesy
Přípravek byl obohacen o prebiotika a fermenty, které vyživují přirozený mikrobiom pleti, který zmírňuje bakteriální akné i zklidňuje ekzémy.

Dlouho jsem nemohla najít krém, který by mé pleti vyhovoval. Léta jsem používala krémy z Manufaktury, které mi moc vyhovovaly, nicméně ráda zkouším nové značky a chtěla změnu. Bohužel jsem se většinou netrefila a s žádným krémem nebyla tak spokojená. KONEČNĚ se mi to podařilo! Krém je svojí konzistencí opravdu lehoučký, nicméně přesto skvěle hydratuje, rychle se vstřebává, nezanechává mastný film a má skvělý složení. To je ta kombinace, kterou potřebuji! :D Po použití je pleť jemná a vypnutá. Jo a stejně jako všechny produkty od SkinTra, neobsahuje přidanou parfemaci, takže o to nižší riziko podráždění.
Balení s pumpičkou mám také ráda, aplikace je přesná a hygienická - a i zde stačí troška, protože se krásně roztírá.

Jestli máte smíšenou pleť jako já a ve článku vás nic zmíněného až tak nezaujalo, tak tohle ale potřebujete! :DD Je výbornej!

Bližší info najdeš zde a zakoupit jej můžeš za 375,-Kč




COSRX: Centella Blemish Cream - Zklidňující krém pro problematickou pleť

A jako poslední tu mám krém od korejské kosmetiky COSRX. Je vhodný pro smíšenou, mastnou a problematickou pleť. Má lehčí konzistenci (ale už je hutnější, jako předchozí krém), na bázi vody z listů pupečníku asijského, který má protizánětlivé a antibakteriální účinky. Krém zklidňuje a reguluje tvorbu nových zánětů. Obsahuje oxid zinečnatý, který jako přirozený fyzický filtr vysušuje a urychluje hojení zánětů a tea tree olej, který má dezinfekční a antibakteriální účinky. Krém zklidňuje a hydratuje.

Krém je malinko hutnější, nicméně stále se dobře vstřebává. Z tohoto důvodu jej raději používám na noc a ráno spíše volím lehčí provedení krémů (takto mi to ale vyhovuje, takže jsem ráda, že mám krémy s rozdílnou konzistencí). Je z něj cítit hojivé tea tree, nicméně vůně není přehnaná, a tak mi pleť nedráždí. Po vstřebání je pokožka "měkkoučká", respektive hebká, zhydratovaná a vypnutá. Všehovšudy tedy spokojenost! :)

Bližší info najdeš zde a zakoupit jej můžeš za 520,-Kč


Tak co, zaujal vás některý přípravek? :) 
Sama jsem byla mile překvapena, že mi všechny produkty vyhovují - ne vždy se člověk trefí a tentokrát to vyšlo na plné čáře. Vidím a také cítím, jak je pleť vyhlazená - tak, jak už dlouho ne a také prozářenější.
E-shop mohu za sebe jedině doporučit, poskytují bleskurychlé dodání a navíc v ekologickém balení. Za mě maximální spokojenost, ráda se tam vracím.

Na instagram plánuji zveřejnit také video, ve kterém všechny produkty uvidíte - více vám to může přiblížit jejich konzistence, abyste měli představu.

You May Also Like

4 komentářů

  1. Krásny haul, najviac ma asi zaujali tie posledné krémy :) Tiež mi od nich prišiel nedávno balíček a bola som na 100 % spokojná, presne ako vravíš :) Inak nádherné fotky, majú peknú jesennú atmosféru :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
  2. Ten krém musí být božíí, taky mám raději lehčí konzistence. Mrkla bych na něj :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá moc příjemně, díky za tip na eshop, neznala jsem ho :)

    OdpovědětVymazat
  4. Problematickou pleť mám relativně dost, takže po tom krému bych sáhla hned. :) I ostatní produkty mě zaujaly, inspirace není nikdy dost. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡