ZDRAVÉ MLSÁNÍ || LYOFILIZOVANÉ OVOCE

Před několika týdny jsem opět přišla na chuť nejrůznějším müsli směsím, je to pro mě taková easy večeře či svačina, když nemám moc času, nebo se mi zkrátka nechce dlouho stát v kuchyni 😁 Mívám ale u vybírání problém, kdy se mi u jednoho druhu líbí obsah čokolády, u druhého třeba malin (Váha - klasika). Pak jsem si řekla, proč si sakra nekoupit to ovoce zvlášť a tento věčný boj ukončit?! 😀 Jelikož nemám moc ráda klasické sušené ovoce, protože často bývá hodně tvrdé, sáhla jsem po lyofilizovaném.



Lyofilizace je proces vysušení a odstranění vody z ovoce za extrémně nízké teploty a tlaku. Ovoce si zachovává svoji barvu, chuť i vůni - a především vitamíny i minerály.


Nedávno jsem si při objednávání kosmetiky z Notino.cz všimla, že mají poměrně slušnou nabídku v sekci zdravá výživa - nabízí superpotraviny, šťávy, proteiny, koření a zrovna i to sušené ovoce. A jelikož mám čas od času nutkání začít jíst zdravěji a něco se sebou dělat, neodolala jsem. 

Vybrala jsem si mé oblíbené maliny a ze zvědavosti také lyofilizované švestky (oboje od českých firem). Musím vám říct, ty švestky byly trefa do černého, jsou vynikající! Umlsávám je i jen tak samotné, když mě honí mlsná :D Nejraději jej přidávám k müsli a ovesných kaší, dá se ale přidat do smoothie či na různé dezerty. Nicméně ty švestičky si musím dokoupit na mlsání k seriálu 😍


Co vy a ovoce sušené mrazem? Chutná vám? :)

You May Also Like

5 komentářů

  1. Mňaaam, hnedka bych si dala! :D Je fajn, že si s nákupem kosmetiky může člověk rovnou doplnit zásoby i v kuchyni :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně něco takového bych potřebovala pro malého, zase nějaká změna a věřím, že by se mu tahle firma jídla líbila

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď jsi mě fakt nalákala! Sušené ovoce jsem dlouho neměla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Lyofilizované ovoce je neskutečná mňamka, nejraději mám asi maliny. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Úprimne, pri nakupovaní na Notine som si ešte nikdy nevšimla ich ponuku zdravej výživy :D Lyofilizované ovocie mám ale veľmi rada! :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡