MIX KOSMETICKÝCH RECENZÍ (RITUALS, MANUFAKTURA, NIVEA...)


Ahojky! Ti z vás, kteří mě sledují na instagramu vědí, že tam přispívám se svými menšími recenzemi, a to na nejrůznější druhy kosmetických produktů. Dlouhodobě totiž spolupracuji s webem Arome.cz od nichž každý měsíc dostávám balíček s kosmetikou právě pro zrecenzování :) Díky tomu jsem vyzkoušela několik výrobků, které bych si třeba sama nekoupila a mnoho z nich mě nadchlo. A byla by škoda, kdybych se o nich nezmínila i tady :)) Mimochodem, na Arome jsou stovky kosmetických produktů, které jsou zhodnocené uživatelkami - mezi které můžete patřit i vy a poradit tím ostatním ♥ Kolikrát jsou tam recenze dosti v rozporu, třeba kvůli typu pleti a podobně, takže vám mohou opravdu dosti pomoci při výběru! :) 

THE RITUAL OF AYURVEDA
V dárkových krabičkách jsem dostala sprchovou pěnu, šampon, kondicionér, tělové mléko a suchý olej z kolekce Ayurveda. Ve složení najdeme například indickou růži, himalájský med a mandlový olej.Naprosto mě okouzlila vůně produktů, působí na mě orientálně, úplně jsem si vzpomněla na Dubaj či nějaké welness :D 

Pěny stačí na celé tělo troška a dobře se nanáší. Šampon i kondicionér mé vlnité suché vlasy promění celkem k nepoznání - nejsou rozlítané, jsou uhlazené a lesklé. Vypadají tak i zdravěji, z čehož jsem logicky nadšená :) A hlavně můžu použít šampon samostatně k dosažení zmíněných výsledků a nemusím se zdržovat dalšími kroky! Všimla jsem si ale, že se mi po použití rychleji vlasy mastí, proto bych je nedoporučila těm z vás, které máte vlasy jemné. Na suché, hrubé vlasy jsou ale bezvadný.
Tělový krém je hodně hutný a pocitově ho na pokožce ještě nějakou dobu cítím, ale na suchou pokožku, která vyžaduje extra dávku hydratace je perfektní! Suchý olej je taky paráda, okamžitě se vstřebá a nezanechá mastný film. Samozřejmě dobře vyživí.


THE RITUAL OF JING

Novinkou od Rituals je řada produktů The Ritual of Jing: je inspirována čínským jing, představujícím ticho, klid a odpočinek. Kolekce je obohacena o éterické oleje z levandule, lotosu, santalového dřeva a jujube. Za úkol nás má tedy pořádně zrelaxovat :) Já zkoušela tělový peeling a krém na ruce. Vůni bych popsala jako takovou bylinkovo-vodní, je svěží a velmi zajímavá.

Krém na ruce má lehoučkou konzistenci a okamžitě se do pokožky vstřebá. Do teplejších dní naprostá paráda 👍🏻 Ačkoliv se krém fakt rychle vsákne, ruce jsou zjemněné a zmizí pocit pnutí od suché pokožky. Vyživí tedy optimálně.
Peeling má krémovou konzistenci a je jemnějšího rázu - supr pokud je třeba vaše pokožka citlivá. Velmi dobře se roztírá, stačí menší množství k pojmutí větší části těla a dobře se oplachuje (zažila jsem u jiné značky peeling, co jeho smývání bylo zlo 😅). Fakt moc se mi peeling líbí, baví mě a vůně této řady je velice příjemná a uklidňující 🌿
Doporučuji vyzkoušet!


CATRICE – BRUSH CLEANSER (HOUBIČKA K ČIŠTĚNÍ ŠTĚTCŮ)
Barevné líčení a štětce - pokaždé, když jsem se líčila s výraznými stíny, bojovala jsem pak s usazeným pigmentem, jakmile jsem chtěla sáhnout do jiný barvičky. Snažila se zbytek stínů ze štětce otřít do kapesníčku, ale moc to nepomáhalo.
V balíčku od Arome mi přišla tato vychytávka značky Catrice - kalíšek s pórovitou houbičkou k očištění štětců (bez přidání vody). Vlastně je to strašně jednoduchá věc, která ovšem funguje ✔️
Bezvadný pomocník, který při líčení dosti pomůže, nemusíte díky tomu používat na jedno líčení několik štětců, a tak si i slušně ušetříme práci 💪 Za mě tedy jo :)

GLOV – MAKEUP REMOVER (ODLIČOVACÍ RUKAVICE)

Skvělým objevem je tato odličovací rukavička. Je určena k odstranění makeupu bez použití přípravků - pouze ji stačí namočit. Jako upřímně jsem byla trošku skeptická - ale zároveň jsem na ni byla fakt zvědavá.. a říkala si, že na co mít hadřík za 300,- když bude beztak srovnatelná s klasickou žínkou za dvacku. No hodně jsem se sekla! 😅 Schválně jsem si zkusila půlku obličeje omýt odličovací rukavicí od Glov a druhou půlku zmíněnou klasickou žínkou. A to včetně oči (řasenka, gelové linky). Glov veškerý makeup doslova zachytila a po chvíli jsem měla obličej skvěle čistý. Obyčejná žínka i s makeupem na pleti trošku zápasila, no a řasenku kolem očí jen nepříjemně rozmazala a rychle jsem na to musela vzít Glov, abych si oči nerozdráždila. Fakt ten makeup v sobě úplně zamkne a svoji funkci plní dokonale. A jak je asi vidět i na fotce, je strašně krásně heboučká. Za mě tedy objev roku, jsem z ní neskutečně nadšená! 😅🥳 Slyšely jste o ní, zkoušela ji některá z vás?
ORIFLAME – CRANBERRY & BLACK TEA (KRÉM NA RUCE)

Dále jsem zkoušela krém na ruce značky Oriflame. Voní po brusinkách a černém čaji, a to celkem výrazně - mně to bylo už nepříjemné, ale někomu to zase sednout může. Co mi v krému chybí, tak například bambucké máslo, byla to zimní edice a v takovém období bych preferovala něco výživnějšího. Krém byl hodně lehoučký. Ale zase se rychle vstřebal, což se dá ocenit třeba při práci, či při použití venku.. Mě ale vůbec nezaujal a nenadchlo mě ani jeho složení.

LABELLO – PEELING NA RTY

Balzám na rty a peeling 2v1 je super vychytávka! Vyzkoušela jsem ty od Labello (Nivea) variantu aloe vera a wild rose. Ve složení aloe vidím např. ricinový olej, včelí vosk, slunečnicový vosk, bambucké máslo či prášek ze sušené šťávy lístků aloe. Wild rose má složení obdobné, jen místo aloe tam najdeme olej ze šípkové růže🌹

Abrazivní zrníčka jsou jemňoučká a na rtech se po chvilce rozpustí, takže si nemusíte rty nijak utírat (to by pak forma s balzámem neměla ani smysl). Po prvním použití peeling není cítit, je i v návodu napsáno, že musíte opakovaně nanést a pak až se peeling objeví (stačí fakt jen pár tahů). Tím, jak není peeling intenzivní, se jej nebojím používat každý den, rty nijak nedráždí. Chuťově mi sedí oba dva, jejich vůně není přespříliš výrazná, takže i to je supr.
Musím také pochválit kvalitní složení založené na přírodních ingrediencích! 👍🏻Za mě veliká spokojenost a mohu jedině doporučit! 🍀Na druhé fotce mám ten aloe více rozpoužívaný, takže ten peeling jde vidět víc.

MANUFAKTURA – RŮŽOVÝ OLEJ NA PLEŤ A TĚLO

Zaznamenaly jste novinky v růžové řadě značky Manufaktura? 🌹 Jedná se o olejíček na pleť a tělo. Z pleťového oleje jsem byla zpočátku malinko nervózní, a to proto, že mám mastnou a citlivější pleť. Růžové produkty mi na pleti už v minulosti udělaly menší alergickou reakci, přesněji mi pleť zčervenala. Světe div se, tento olejíček mi (prozatím) žádnou reakci nezpůsobil :) Díky své mastné pleti jej používám pouze na noc, párkrát do týdne, ne pravidelně. Sice ho na pleti většinou cítím delší dobu, ale není to nepříjemné. Vůně oleje je poměrně dost výrazná, paradoxně intenzivnější než jejich nový tělový olej ze stejné řady. I to mé pleti ovšem nijak nepřekáží. Lahvička s kapátkem je taky bezvadná, nanesete si přesně takové množství, jaké chcete a navíc olejíček nikde nevytéká.

Velice oceňuji kvalitní a zajímavé složení, mimo samotných přírodních olejů i squalane, koenzym Q10 či bylinky světlici barvířskou a kozince blanitého - toto kombo podporuje správnou funkci pokožky a reguluje vrásky 💪
Balení a sprej u tělového oleje je komfortní, funkčnost na jedničku. Rozstřik spreje je tak akorát, nenašplíchám sebe spolu se vším ostatním okolo, takže taky ideál.. 😄 Vůně mi kupodivu nepřipadá nějak moc intenzivní, což mi sice nevadí, ale klidně to mohlo být ještě více. Pokožku krásně zvláční, poměrně rychle se vstřebává a nezanechává mastný film. Když jsem měla ekzém na dlaních, tak mě maličko dráždil (což mi ale dělalo skoro vše), teď už ale bez problémů! :)
Za mě tedy oba dva olejíčky super! ♥️

NIVEA – 3in1 CARE CUSHION (TÓNOVACÍ KRÉM V HOUBIČCE)

Tónovací krém od Nivea mě na první pohled zaujal, především jsem se těšila, až vyzkouším ten houbičkový systém. Dle oficiálního popisku má zakrýt nedokonalosti, vyživit, sjednotit tón pleti, redukovat vrásky díky obsahu Q10 a co se mi zalíbilo, tak že má OF 15. Má super balení, které je pevné, součástí je i aplikátor, vespod potom samotná houbička nasáklá krémem.
Snažila jsem se tento produkt mít ráda, ale bohužel to asi nepůjde 😁🙈 Problém nastal už u odstínu - mám odstín 02 a i když nemám alabastrovou pleť, potřebovala bych světlejší (počkala bych na léto). Na moji mastnou pleť je až moc vyživující, dělá mi lesklý finiš a taky na pleti celkem lepí. To přestane zhruba po hodině.

Nejhorší je, že mi na pleti šíleně flekatí, a to hlavně když použiji aplikátor z balení (viz poslední fotka, kde je to velká tragédie). Na prvních dvou fotkách jsem zapracovávala beautyblenderem, bylo to fakt zdlouhavý, ale tak moc flekatě to nedopadlo. Ale ta oranžáda na pleti.. 🙈
Neřekla bych ani, že mi úplně sjednotil tón pleti, protože místa, kde mám tón trochu tmavší jsou ve finále o to víc tmavší taky.. 😅 Nepřijde mi, že by nějak kryl, i když vím, že má mít krytí nízké. Taky mi lezl do vrásek a tím je zvýraznil. A to složení se mi taky moc nelíbí.
Za mě tedy bohužel ne, i když jsem se na něj moc těšila.

Zaujalo vás něco z produktů? Případně zkoušely jste některý z nich? :)

//barterová spolupráce

You May Also Like

9 komentářů

  1. Ty jo, Tobě ta Nivea Cushion fakt nesedí :D Já si ji zamilovala a hlavně se těším na léto, kdy bude ideální, ale i teď se mi líbí, jak je lehoučká a hlavně sedí na suchou pleť. Peelingy Labello, Manufaktura a i krém Oriflame mi sedli. Rituals vlastně také, tuhle značku mám moc ráda, ale stejně jako Tobě, tak i mně šampon mastil vlasy a to jindy kolikrát vydržím i týden bez mytí.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Na ten Nivea cushion slyším všude to samý a upřímně se tomu ani nedivím :D Já jsem nikdy nebyla na tyhle polštářkový věci, jelikož mi to přijde strašně nehygienický, ale u tohohle mě odrazuje i ta cena. Je tam polovina produktu co u běžných makeupů, a když si představím, že za 30 ml bych dala přes 1000 Kč, tak to už mám Double Wear od Estée Lauder a ještě mi pár korun zbyde :D Ale moc mě zaujala ta druhá řada od Rituals, jelikož má v sobě vůně, které mám nejradši <3 Skvělý článek :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím jedině souhlasit, moc děkuji za tvůj komentář :)

      Vymazat
  3. Kosmetika od Rituals mi doma leží od Vánoc. Dostala jsem ji jako dárek od kamarádky a těším se, až se k ní konečně dostanu a produkty vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Oh aký pekný a bohatý článok. To že má Labello scruby na pery som ani nezachytila, ale ten produkt vyzerá veľmi podarene. A prvýkrát vidím, že Labello patrí pod Niveu. Som mindblowned :D Ale veľmi ma ešte zaujala ružová kozmetika od Manufaktúry, pretože vôňu ruží milujem, Ďakujem za tipy:)
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  5. po tom olejčeku od Manufaktúry pokukujem už dlhšie, a určite by som vyskúšala niečo od Rituals :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě zaujal peeling od Labella a Manufaktura, tu mám moc ráda.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡