MANUFAKTURA: SEDMIKRÁSKOVÉ NOVINKY (05/2019)


Sedmikráska začala v Manufaktuře jako jarní limitovaná edice pro rok 2017 a díky své oblibě v sortimentu zůstala. V té době měla edice tuším pouze dva kosmetické produkty, k nim patřil ještě sirup a zelený čaj se sedmikráskou - psala jsem vám o nich zde :) Spolu s balzámem na rty, který bude dostupný od června, je nyní produktů neskutečných 20 druhů (plus ten čajík)!👏Navíc je možné, že se řada v budoucnu ještě rozšíří. 

Výhodou sedmikráskové řady je například její bezalergenní parfemace (bez nejběžnějších potencionálních alergenních vůní), vůně je navíc velice jemňoučká a je tak víc než vhodná také jako dárek - když třeba nevíte, zdali má dotyčná ráda spíše sladší vůně, nebo svěží... tohle je super kompromis!💚

Při uvedení novinek se Manufaktura snaží především inovovat také složení, konkrétně mám na mysli složení bez SLES - zde třeba u čisticího gelu, s příchodem limitek či u Mrtvého moře u sprchových gelů, šamponů, koupelí atp. To už ale zabíhám jinam, takže zpět k jednotlivým produktům! :)
 

Řada zákazníků se v Manufaktuře ptala po tekutém mýdle, jelikož jej preferují před tuhými, kterých je mimochodem v Manu taky dost a jsou boží, no a tak se jim přání naplnilo. Toto mýdlo je obohaceno o mandlový olejíček, který má spolu se sedmikráskovým extraktem a kyselinou mléčnou hydratační účinky, dále obsahuje například ovesný beta-glukan, jež má zjemňující účinky a přispívá k ochraně kůže před nepříznivými vnějšími vlivy a redukuje začervenání.
Upřímně, nevypadá ten design prostě kouzelně? Bezpochyby ozdobí každé umyvadlo, nemyslíte? :) Ruce mi nijak nevysušuje - to snad ani nejde, díky pořádné dávce hydratačních složek, navíc je nádherně provoní příjemnou vůní. Za mě úplně bezvadné mýdlo, v budoucnu si jej ráda pořídím znovu! :)

Hydratační a zvláčňující tekuté mýdlo se sedmikráskou a mandlovým olejem obsahuje 97,7% přírodních ingrediencí, stojí 159,-Kč a má 320 ml. Zakoupit můžete zde anebo na prodejnách :)

Přiznám se, že mám radši čištění pleti pomocí nějaké pleťové vody a tamponku, než "mokré" odličování 😄 Ale sem tam gely použiji, v poslední době tedy sahám jedině po tomto :) Jak jsem již zmínila, gel neobsahuje SLES (Sodium Laureth Sulfate), místo toho je nahrazen tenzidy na bázi cukru a olivového, kokosového oleje. Takhle, já žádnou dráždivost na zmíněnou složku nikdy nezaznamenala, ale pokud lze dělat produkt ještě šetrnější, beru to rozhodně jako výhodu :) Dále je obohacen o mandlový olej, kyselinu mléčnou, extrakty z rebarbory a sedmikrásky a ovesný beta-glukan. Složení se postará o šetrné očištění, zhydratování a zklidnění pleti. 
U tohoto gelu si velmi užívám jeho krásnou decentní vůni a také fakt, že po použití nemám pleť napjatou - nemám tendenci použít krém. Pleť tedy nevysušuje, alespoň moji tedy ne :)
S produktem jsem spokojená jak co se týče použití a výsledku, tak s jeho složením. Za mě tady rozhodně ano.

Jemný čisticí & odličovací pleťový gel se sedmikráskou a mandlovým olejem obsahuje 98,4% přírodních ingrediencí, stojí 169,-Kč a má 155ml. Zakoupit můžete zde anebo na prodejnách :)
Jílové masky se v poslední době těší oblibě a ani Manufaktura nezůstala pozadu. Nově teď můžete zakoupit čisticí masku s růžovým jílem, karlovarským kaolinem, výtažkem ze sedmikrásky a rebarbory a s kyselinou hyaluronovou. Maska má za úkol pleť hloubkově vyčistit, dodat jí lifting a dlouhodobou hydrataci. Také významně reguluje tvorbu mazu, a je tedy vhodná zejména pro normální až mastnou pleť.

Z tohoto produktu prozatím až tak nadšená nejsem, i když jako určitě špatný není :) Ale asi to znáte, že vás prostě něco neosloví tak, že byste z toho byli nadšení. Při prvním použití mě pleť pod maskou celkem pálila, zarudlou pleť jsem ale po smytí naštěstí neměla. Tuto zkušenost jsem slyšela i z více stran, některé ze slečen to bylo nepříjemné, a tak se šla omýt, některá to nechala být, protože to cítila jen trochu. Také ale říkaly, že když masku použily podruhé, vše bylo v pohodě. A já mám zkušenost opět stejnou 😄 Druhé použití bylo lepší, po třetím jsem naprosto vůbec žádné pálení necítila. Ráda bych jen dodala, že každému z nás holt nemusí sednout vše (může to být i třeba hojivá, zklidňující složka) - paradoxně největším alergenním rizikem jsou čistě přírodní složky. Co to způsobilo u tohoto produktu, to nevím.

Maska se aplikuje velice snadno, rychle na pleti zasychá - pokud přílišně nehýbete obličejovými svaly, ani mi neopadává, což oceňuji! :) Nejlépe se mi umývá pomocí namočeného ručníku, docílím tak perfektního očištění pleti (než abych ji hodinu odstraňovala při tekoucí vodě, že jo :)). Pleť mám po použití krásně vyhlazenou, nemůžu se ale zbavit pocitu napjaté pokožky, a tak se musím nakrémovat. Neberu to však jako nějaké negativum. Na druhou stranu je zbavená přebytečného mazu, který mě při mé mastné pleti trápí. Určitě ještě ráda masku použiji - navíc je fajn, že ji máte v této formě a nemusíte třeba čistý jíl míchat s vodou, mám ale jiné favority. Třeba peelingovou masku ze stejné řady, o které vám napíši snad brzy! :) 

Čisticí jílová pleťová maska se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou obsahuje 98,5% přírodních ingradiencí, stojí 209,-Kč a má 75ml. Zakoupit můžete zde anebo na prodejnách :)
Růžový jíl se svou jemností je vhodný pro všechny typy pleti, speciálně na unavenou a zralou pleť, také na citlivou a podrážděnou pokožku se sklonem k zarudnutí. Je bohatý na přírodní minerály a pokládaný za přírodní zkrášlovač. Má výborné exfoliační, čistící a detoxikační vlastnosti, protizánětlivé, antibakteriální a antiseptické účinky. Pravidelným používáním pomáhá zlepšit texturu a vzhled pleti, která trpí ekzémem, lupénkou, akné nebo rosaceou. Redukuje suchost a šupinatění. Zlepšuje elasticitu a pevnost pokožky a odstraňuje odumřelé buňky z pleti, čímž ji zanechává jemnou a vláčnou. Díky podpoře látkové výměny v podkožních vrstvách napomáhá zmírnit projevy celulitidy.

Na tuhle novinku jsem se těšila fakt hodně! Přírodní minerální deodorant s kamencem a mimořádně účinným výtažkem z lišejníku zabraňuje růstu bakterií, které způsobují zápach, a účinkuje až 24 hodin. Zároveň nebrání přirozenému procesu pocení, které je pro tělo velmi zdravé a prospěšné. Ovesný olej, výtažek ze sedmikrásky a panthenol poskytnou pokožce zklidnění a jemnou péči. Navíc se má rychle vstřebávat a nezanechávat skvrny na oblečení.
Neobsahuje alkohol, je založen na využití 100% přírodního minerálu – kamence, což je síran hlinito-draselný ve farmaceutické kvalitě, který je pro svůj přírodní původ i pro svou prokázanou bezpečnost povolen pro užití v certifikované přírodní kosmetice, a také se pro výrobu certifikované biokosmetiky často používá. 

Opět, nádherná jemná vůně, která nedráždí a nepřebíjí se s případným parfémem. Úplně jsem si teď vzpomněla na tělák na základce, kde jsme se všechny holky, v malé šatně bez oken, sprejovaly deodoranty, které měly naprosto strašné, výrazné až agresivní "vůně"... na to já fakt nejsem a nedělá mi to jako alergikovi a astmatikovi dobře. Tím chci říct, že oceňuji jemnou parfemaci 😄 Opravdu vcelku rychle se vstřebá a nikdy se mi nestalo, že by udělal na oblečení flek (a to, že se mi to už u jiných roll-onů stalo). Dlouho po použití cítím jeho vůni, ale že by vydržel celý den.. no ruku do ohně za to fakt nedám :) Já se bohužel potím fakt dost a léto bude pro mě peklo, takže jsem zvědavá, nakolik bude zvládat za pár týdnů 😅🙈 Zatím jsem s ním ale spokojená, je supr! :) 

Přírodní minerální deodorant s kamencem a sedmikráskou obsahuje 98,1% přírodních ingrediencí, stojí 189,-Kč a má 55ml. Zakoupit můžete zde anebo na prodejnách :)
//klik pro zvětšení fotky//
No a nakonec jsem si nechala tento poměrně unikátní produkt. Jedná se o velmi lehké sérum nabité silnou koncentrací aktivních látek pro omlazení a dlouhodobou hydrataci pleti. Obsažený olejový extrakt ze světlice barvířské bohaté na omega 6 mastné kyseliny společně s extraktem z plamatky zelné, kozince blanitého a koenzymu Q10 okamžitě a dlouhodobě redukuje vrásky. Obsahuje také kyselinu hyaluronovou, která má výjimečnou schopnost vázat na sebe vodu a poté ji postupně uvolňovat, díky čemuž poskytuje pleti okamžitý lifting a zvyšuje její pružnost. Další složkou jsou ceramidy, obnovující ochranné vrstvy pokožky a výrazně přispívající dlouhodobé hydrataci. Zklidňující účinek a ochranu před nepříznivými vlivy slunečního záření dodává extrakt z mořské řasy. Mezi další mimořádně prospěšné látky pro zvláčnění a hydrataci patří růžová voda, sedmikráskový extrakt a přírodní oleje.
Sérum je bez parfemace, což je například kvůli způsobu použití, jistě ale také proto, aby byl produkt co nejšetrnější. 

Použít jej můžete několika způsoby:
  1. Intenzivní 28denní pleťová kúra: Aplikuje se na čistou pleť. Ráno vmícháte 1 kapku boosteru do svého denního krému a jemně vmasírujte. Večer aplikujete 4 kapky jemným vklepáním do pleti - při aplikaci věnujte zvýšenou pozornost okolí očí a rtů, následně použijte Váš standardní noční krém. – Ideálně tuto kúru provádět 2x ročně - na jaře a na podzim.
  2. Intenzivní 28denní kúra pro redukci očních vrásek: Aplikujete 1 kapku ráno a 4 kapky večer jemným vklepáním do vyčištěné pleti v oblasti očního okolí. Ideálně tuto kúru provádět 2x ročně - na jaře a na podzim.
  3. Pravidelná omlazující péče: Večer aplikujete 2 kapky jemným vklepáním do pleti - při aplikaci se soustřeďte také na okolí očí a rtů, následně použijte Váš standardní noční krém.
  4. Pro zvýšení účinků Vašich standardně používaných osvědčených pleťových přípravků: Smíchejte na hřbetu ruky 1 kapku séra s jednou dávkou denního či nočního krému a aplikujte na čistou pleť.
Sérum je bezpochyby velice zajímavé, a  to začíná již od jeho obalu. Pamatuji si, jak jsem byla na exkurzi ve výrobě a zrovna jsme tam na něj cestou narazili (nebyl v prodeji a nepodařilo se jim jej před námi schovat, hehe). No a už tehdy se mi to balení velmi zalíbilo. Systém použití spočívá v tom, že musíte pootočit tím stříbrným koncem a pak až jej zmáčknete - vymáčkne se jedna kapička a vy tak máte nad obsahem naprostou kontrolu. Navíc se díky tomu nedostává do produktu nic, co by tam být nemělo (nějaké bakterie apod.). Složení je vážně lehoučké a i na celý obličej vám stačí 1-2 kapky (takže i to množství v návodu plně odpovídá realitě). Do pleti se navíc okamžitě vstřebává. Upřímně, v podstatě nemám moc vrásek na to, abych tu mohla dělat závratné závěry. Mám jen tři lajničky na čele, ale nejsou nijak hluboké a snadno viditelné (ale chápete, já je prostě vidím 😂). Fotku těch vrásek někde mám, produkt bych ráda otestovala dýl a pak vám dala případně vědět mé dojmy. 
Složení produktu je opravdu bohaté na aktivní látky a rozhodně tedy stojí za povšimnutí. Také jako další plus vnímám širokou škálu možností použití, takže nejste omezeny například jen na pleťový krém, oční krém (s těmito látkami) a podobně.

Intenzivní omlazující, hydratační & rozjasňující pleťový booster obsahuje 93,9% přírodních ingrediencí, stojí 590,-Kč a má 10ml. Zakoupit můžete zde anebo na prodejnách :)


Na booster (jak celek) si nechala Manufaktura vytvořit klinickou studii provedenou Státním zdravotním ústavem v Praze. V problematice redukce vrásek bylo prokázáno významné vyhlazení vrásek až o 64,5%, 95% žen zaznamenalo redukci vrásek. V oblasti hydratace pleti bylo prokázáno významné a dlouhodobé zvýšení hydratace až o 10,7%.

Od zítra bude v prodeji i již zmíněný balzám na rty, zkusím vám ho na zítřejší směně nafotit a dát sem o něm také info... :)

Zaujalo vás něco z novinek? A zkoušely jste z nich již něco, a nebo ze sedmikráskové řady? :)

Manufaktura je značkou poctivé české kosmetiky inspirované českou tradicí a přírodou. Je 100% českou společností, která sídlí v Praze u Vltavy, vyrábí v Čechách a spolupracuje především s českými dodavateli.
Facebook@manufaktura
Instagram@manufaktura.cz

#barterovaspoluprace

You May Also Like

6 komentářů

  1. Mně ta maska pálila tak, že musela dolu, nešlo to vydržet a dalšího použití se celkem bojím. Kvůli alergii jsem už několikrát skončila celá oteklá a rudá s kortikoidama a léčí se to pomalu, tak mám respekt :D Čistící gel je ale super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych brala ten deodorant, používám pouze přírodní abych nezatěžovala žlázy... a docela mě zaujal ten čistící gel. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Manufaktura je skvělá. To tekuté mýdlo je určitě fajn. Jinak mě docela zaujal pleťový booster.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne novinky, aj tie obaly sú nádherné :) Ja by som asi najviac chcela vyskúšať pleťový booster :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  5. Sedminkrásky miluju :) Nemáš tip i na nějaké květinové vůně s nádechem jara? Nic těžkého, spíš nějaké lehké toaletní vody?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡