RECENZE: FRANCOUZSKÁ PŘÍRODNÍ TUHÁ KOSMETIKA LAMAZUNA

Dnes jsem si pro vás připravila článek o francouzské přírodní kosmetice Lamazuna, kterou jsem v nedávné době měla možnost vyzkoušet. Tato značka nabízí šetrnou tuhou kosmetiku z vybraných BIO ingrediencí a zero waste produkty. Všechny produkty Lamazuna jsou veganské a netestované na zvířatech. Výrobky mám z e-shopu Econea.cz, kde naleznete širokou nabídku eko produktů.

Pokud už můj blog znáte, tak víte, že používám nejrůznější kosmetiku - nejsem tedy vyhraněná pouze na určitý typ/směr. Existuje-li však zajímavější, šetrnější, ekologičtější.. varianta produktu, ráda ji vyzkouším také :)


Tuhé mýdlo na holení 

S holením mám posledních pár měsíců docela problémy. I když jsem použila jakoukoliv pěnu a pokožku nohou se snažila následně zklidnit (anebo na ně nedala vůbec nic), pokaždé mi naskočila hrozná vyrážka. A to i přesto, že žiletky byly nové. Proto jsem byla zvědavá, jestli to s tímto mydýlkem, obsahující pečující bambucké máslo, bude jiné :) Používá se naprosto jednoduše, namočí se ve vodě, téměř ihned napění a snadno se tedy aplikuje. Není nijak mastné, takže nezanáší holítka. A jsem s ním moc spokojená! Podrážděnou kůži jsem po něm zatím nikdy neměla, takže paráda :) Navíc je docela veliké, takže i dlouho vydrží. Za mě super, ráda si pořídím i v budoucnu! :)
Seženeš zde za 265,-Kč



Tuhé kakaové máslo
Obsahuje kakaové máslo, obohacené o slunečnicový olej a karnaubský vosk - můžete nanášet na celé tělo včetně obličeje. Tohle je velice příjemná záležitost! 😍 Kontaktem s pokožkou - zahřátím lehce roztaje a na kůži zanechá tenkou vrstvu, která pak po delší dobu zvláčňuje. Výborně se mi osvědčilo například na suché lokty, ráda ale používám  na celé tělo - zkrátka dle momentální potřeby :) 
Skvělá alternativa či doplněk ke klasickým krémům, na které jsme zvyklí. Ráda jej zakoupím i v budoucnu :)
Seženeš zde za 205,-Kč



Tuhý odličovač make-upu
Ve složení najdeme bambucké máslo, jojobový, hroznový a slunečnicový olej a růžový jíl. Dobře padne do ruky a díky olejům odstraní i intenzivnější makeup. Je vhodný i pro citlivější pokožku.
Odličovač jako takový funguje suprově, jen ta aplikace mi nepřipadá až tak komfortní, jak bych si představovala. Namočí se ve vodě, aby trochu povolil a dal se roztírat, to mi ovšem vydrží po nanesení na jednu tvář a proces musím vícekrát opakovat, protože odličovač začne hodně táhnout. Dá se to třeba vyřešit tak, že odličovač nanesete na namočenou žínku/resp. odličovací rukavici, kdy bude rozetření rovnoměrnější. Za mě je to tedy tak půl napůl, není špatný, ale ten delší proces aplikace mi vadí.
Seženeš zde za 199,-Kč




Tuhé mýdlo na čištění obličeje pro mastnou pleť - grapefruit

Voní svěže po čerstvě natrhaných grapefruitech a hloubkově vyčistí smíšenou i mastnou pokožku obličeje. Umíchané je z BIO kokosového oleje, marockého jílu, aktivního uhlí a oleje z černého kmínu. Hloubkově čistí póry a pomáhá vyrovnávat produkci kožního mazu.
Mýdlo vytvoří jemnou pěnu a skvěle pleť vyčistí. Je ale mírně hrubší, proto bych jím pleť nemasírovala každý den (dá se to vyřešit třeba již zmíněným nanesením na odličovací rukavici). Docela mě baví a ten tvar mráčku je také roztomilý :)
Seženeš zde za 199,-Kč




Tuhá zubní pasta - máta
Nakonec tu mám hodně zajímavý typ zubní pasty. Obsahuje především vápenec, kokosový olej a mátovou esenci. Jedno takové "lízátko" odpovídá cirka dvěma kouskům klasické pasty, ušetříte s ním tedy hned dvě plastové tuby, které nepoletí do koše. Používá se tak, že namočíte kartáček v teplé vodě a pak jim přes zubní pastou přejíždíte. To mi ale dělalo docela problém, protože jak pasta vůbec nepění, tak se mi na kartáček nic moc přenést nedaří (spíš jen takové aroma). Lepší je si zahrát na bobříka a trošku pasty rovnou odkousnout :D Výsledek čištění je následně lepší, nicméně moc mi nesedla chuť.
Seženeš zde za 175,-Kč (nyní v akci za 131,-Kč)


Nejvíc top je za mě mýdlo na holení, kakaové máslo a čisticí obláček :D:)


Co vy a tuhá kosmetika? 
Máte nějakého svého oblíbence? :)

// barterová spolupráce

You May Also Like

6 komentářů

  1. To tuhé máslo vypadá tedy náramně!

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají senzačně. Jen my doma nepoužíváme tuhá mýdla :-)

    OdpovědětVymazat
  3. The tooth paste looks interesting. Thanks for sharing these amazing products.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  4. Tá tuhá pasta to som ešte nevidela, to je zaujímavy produkt.

    OdpovědětVymazat
  5. O tejto značke počujem asi po prvýkrát, ale tie obaly wauu, sú rozkošné! Aj produkty vyzerajú skvelo, najmä to tuhé kakaové maslo sa mi veľmi zapáčilo :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
  6. Kaci, také jsem měla tu možnost vyzkoušet kosmetiku Lamazuna. Příjemně mě potěšila... Těším se na viděnou a přeji krásný sváteční den

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡