LETNÍ PÉČE O NOHY (+ TIPY NA MUST HAVE PRODUKTY)

Nohy si zaslouží stejnou péči jako ruce - a neměli bychom na to zapomínat zvlášť teď v létě. Nevím, jak jste na tom vy, ale já mám v letním období nohy dost bolavé, oteklé.. a ztvrdlou kůži bych si mohla odstraňovat snad každé 4 dny. V tomto článku bych vám chtěla ve zkratce shrnout svoji rutinu a především vám poskytnout tipy na super produkty :)) 

Na úvodní fotce můžete vidět dva mé oblíbené produkty:

  1. Avène Eau Thermale - termální voda, jejíž použití je opravdu všestranné. Zklidňuje a zmírňuje svědění, podráždění a zarudnutí pokožky. Dá se tedy využít jak na pleť, tak celé tělo - v případě nohou třeba po holení, teď v létě výborná i po opalování. Ráda ji používám v práci i pro pouhé osvěžení :) 
  2. Eubos Urea intensive care - obsahuje plej z makadamových ořechů a ureu, která na sebe váže vlhkost, viditelně vyhlazuje pokožku nohou. Krém na nohy intenzivně hydratuje suchou a rozpraskanou kůži nohou. Redukuje otlaky a zrohovatělá místa na chodidlech. Krém má nemastnou konzistenci, ovšem jako všechny krémy s ureou, je velice výživný! Je bez parfemace, neobsahuje parafín, parabeny atd., tudíž vhodný i pro citlivou pokožku. 


Základ? Osvěžující koupel! V horkých dnech bych si určitě nemohla dát teplou vodu, takže pěkně studenou pro uvolnění od napětí a k osvěžení. Nebojte, i přes to se kůže změkčila. Ráda do vody přidávám voňavou sůl, dá se využít i esenciální olej pro antibakteriální účinek. Pro odstranění ztvrdlé kůže používám vulkanickou pemzu, která díky poréznosti kůži velice dobře zachytí. 

Dokonalejšího vyhlazení docílím díky profesionální brusce, která je primárně určena na nehty, ale dá se právě využít i k pedikúře. Je to jediný elektrický "pilník" ze všech, které jsem vyzkoušela, co dobře odvede svoji práci. Nakonec nanáším již zmíněný výživný krém - ideálně jej nanést třeba před spaním a nechat působit v bavlněných ponožkách :)


3. Holika Holika Aloe Cooling Foot Mist - osvěžující mlha na chodidla s aloe. V poslední době jsem začala hodně používat různé mlhy a deo spreje na nohy, proto jsem chtěla vyzkoušet i tuto. Nohy osvěžuje, jemně zvláčňuje a brání proti zápachu. Zatím ji mám krátce, ale jsem spokojená :) 
Mám také zásobu chladivých gelů na nohy, které uleví jak po sportu, tak v mém případě především po práci - celém dni na nohách.. :)

Jaké jsou vaše oblíbené produkty v péči o nohy? 

You May Also Like

6 komentářů

  1. Tú termálnu vodu od Avene tiež rada používam, je veľmi osviežujúca, ale ešte mi nenapadlo dať si ju aj na nohy, tak vďaka za tip :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  2. Taky používám pemzu a různé krémy na nohy. Někdy si udělám koupel i se solí. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna dnes mám v plánu dát si trochu nohy do pořádku. :D Ale s aktuálními uzdravujícími se puchejři asi zatím nic neudělám. :D Ale potřebovala bych ten elektrický pilník!! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Týýjo, já jsem na tohle hrozný lempl, měla bych se na nohy taky víc zaměřit... :D

    Ela

    OdpovědětVymazat
  5. Oblíbené produkty nemám, ráda to střídám, ale díky za super tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne spracovaný článok! Ja starostlivosť o nohy nejako veľmi nehrotím, no mám svoje obľúbené veci, po ktorých rada siahnem :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡