RECENZE: WELEDA - NOVÁ ŘADA SKIN FOOD


Taky máte teď tak vysušené ruce, jako já? Aktuální období pro mě představuje nadměrné používání desinfekce, což se na kůži samozřejmě podepisuje. V práci nosím téměř celou směnu gumové rukavice, takže se mi ruce dost zapařují, no a když si je občas sundám, tak následuje právě desinfekce, která je vysuší.. Proto jsem se rozhodla zveřejnit recenzi na velice výživnou kosmetiku, řadu Skin Food od značky Weleda, kterou jsem testovala už od února.

Skin Food Body Butter

Právě toto tělové máslo mě baví snad asi nejvíc! Je opravdu hodně hutné a mastné, takže pro mě perfektní především na kolena, lokty či chodidla. Ráda si máslo čas od času nanesu na chodidla a v bavlněných ponožkách nechám přes noc působit - ráno je pokožka tak krásně hebká! :) Navzdory své konzistenci se dobře roztírá. Na mé pokožce se nevstřebává nijak rychle, za to ale poskytne opravdovou hydrataci, úlevu při velmi suché a napjaté pokožce a dlouhodobé vyživení. 
Složení vévodí kakaové a bambucké máslo, slunečnicový olej, extrakt z rozmarýnu, violky, heřmánku či měsíčku. Vůně je typická pro tuto řadu, pomerančovo bylinná. 
Pokud jste nad koupí třeba váhali, tak vážně doporučuji vyzkoušet, já jsem maximálně spokojená! :) Jo a mám pocit, že mi vydrží snad věčnost, protože ho k aplikaci stačí troška. 



Skin Food / Skin Food Light

Původní Skin Food krém jsem znala již z dřívějška, a tak jsem byla zvědavá na jeho odlehčenější verzi (a další nové produkty samozřejmě :)). Osobně mi připadají docela podobné - oba dva jsou stále hutnější a mastnější, light verze tedy o něco méně, ale typické vlastnosti si zachovává stejné. 
Oba obsahují například slunečnicový olej, lanolin, včelí vosk, extrakty z violky trojbarevné, rozmarýnu, měsíčku, heřmánku či glycerin (u některých ingrediencí se liší poměry, tak, aby krémy byly rozdílné svoji konzistencí apod.). Paradoxně je v light verzi i bambucké a kakaové máslo, které bych spíše čekala právě u hutnějšího krému, ale nějakým způsobem to funguje :) 
Baví mě oba dva, lehčí verze je lepší pro promazání během dne, jelikož se o něco rychleji vstřebává, jinak v nich nějaký drastický rozdíl - třeba co se týče účinku, nepozoruji :) 

// vlevo light verze, vpravo originální hutná verze //

Skin Food Lip Butter

Nakonec tu mám balzám na rty v tekuté formě. Složení vévodí slunečnicový olej, lanolin, včelí vosk či glycerin. Stejně jako celá řada obsahuje extrakty z violky trojbarevné, rozmarýnu, heřmánku a měsíčku. Líbí se mi maličké a praktické balení, vůně produktu a výsledný lesklý efekt. Suché rty zklidňuje a zhydratuje. Výrazněji mě však balzám nenadchnul,osobně mám raději hutnější provedení, které na rtech cítím delší dobu. Špatný ale určitě není, třeba moje kamarádku ho zbožňuje, takže záleží spíše na vás, která konzistence je vám příjemnější :)) 


Zaujala vás tato řada? Zkoušely jste některý z produktů? :) 

*barterová spolupráce

You May Also Like

5 komentářů

  1. Z této řady jsem měla ten klasický balzám a byl dokonalý, používala jsem jako masku a pecka.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsme krém a byl skvělý. :) Láká mě i balzám.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám doma Skin Food Light, který je super, možná mi i vyhovuje více než ta klasická verze :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Neměla jsem, ale potřebovala bych :) Navíc Weleda mě láká i jako taková :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Weleda je věřím skvělá značka! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡