MANUFAKTURA: LIMITOVANÁ EDICE JAHODA & BEZOVÝ KVĚT


Jako každé jaro, i tentokrát přišla česká značka Manufaktura s novou limitovanou edicí. Kombinuje jahodu s bezinkou, cenné rostlinky typické pro naše zahrady. V kosmetice jsou jahody ceněné především pro blahodárné výtažky z jejich listů, bohaté na antioxidační a protizánětlivé třísloviny, vitamín C a minerální látky. Pyšní se skvělými čisticími, hydratačními a regeneračními účinky. Květy bezu černého mají zklidňující a protizánětlivé účinky. Vůně této řady na mě působí hořko-sladce, vůně je taková jemnější a nevtíravá. 


Hydratační osvěžující sorbet na pleť a dekolt

Úplnou novinkou v Manufaktuře je tento sorbet - lehoučký gel krém, který osvěžuje a dlouhodobě hydratuje pleť. Dá se použít buď jako podklad pod denní krém, a nebo třeba u mastnější pleti samostatně. Jak je komu příjemné a jakou má zrovna pleť potřebu.. :) Já ho momentálně používám samostatně. 
Receptura pleťového sorbetu je fantastickým koktejlem mnoha přírodních ingrediencí s jedinečnými účinky. Výtažky z listů jahodníku, květů černého bezu a rebarbory se dokonale mísí s mandlovým a jojobovým olejem, panthenolem, vitamíny A, C, E, squalanem, mléčnany a kyselinou hyaluronovou. Složení vévodí ovesný olej bohatý na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, ceramidy a fosfolipidy, které jsou identické s látkami přítomnými v přirozeném ochranném kožním filmu. Díky všem těmto cenným a ověřeným ingrediencím ze světa přírody nabízí pleťový sorbet dlouhodobou hydrataci, zklidnění, regeneraci, výživu a ochranu. Mimořádně jej oceníte jako zklidňující chladivou péči po slunění, která napomůže Vaší pokožce zpět nabrat sílu, vláhu a energii.

Sorbet jsem si velmi rychle oblíbila, líbí se mi jeho lehoučká textura, která se rychle vstřebává. Co jsem si tak všimla, tak mám po aplikaci pocit, jakoby byl krém i malinko matující, avšak bez pocitu vysoušení či stahování pokožky. Krém na pleti ani nijak nelepí a nedusí ji, bezvadně se taky roztírá. Vůně krému není přehnaně výrazná, což u pleťového produktu považuji za plus (příliš výrazné vůně by citlivější pokožce či očím nemusely vyhovovat). Četla jsem i jiné recenze, kde pro někoho vůně intenzivní byla, ale na mě tak nepůsobí. Naprosto perfektní je velké pumpičkové balení, kdy vymáčknu přesně takové množství, které potřebuji a navíc je vše hygienické. Až bude léto a velké vedro, nebála bych se krém dát občas do ledničky, pro maximální osvěžení! :))
Za mě dokonalost, používám jej moc ráda a doporučuji vyzkoušet. 


Sorbet na pleť a dekolt obsahuje 92,4% přírodních ingrediencí a můžete ho zakoupit zde nebo na prodejnách za 299,-Kč (100ml).


Jemný hydratační sprchový gel a šampon 2v1

V edici samozřejmě nesmí chybět sprchový gel, tento lze využít také jako šampon. Má mimořádně jemné bez sulfátové složení (SLES) - na bázi cukru, kokosového a olivového oleje, je tak vhodný i pro hodně citlivou pokožku. Kombinace výtažku z listu jahodníku a z květu bezu černého zaručí potřebnou dávku hydratace a regenerace. Ovesný beta-glukan, panthenol a mandlový olej vyživí a zklidní pokožku, vlasům dodají hebkost a zvýší jejich lesk. 

Jelikož je zde tenzid nahrazen šetrnou, přírodní variantou, sprchový gel má spíše jemnou pěnivost. Někoho to může překvapit, protože je zvyklý na bohatou pěnu, mně to ale třeba vůbec nevadí. Tento sprchový gel pění tak akorát, pěna je jemnější a rychleji se ztrácí. Nic to ale nemění na funkčnosti výrobku. Vůně je opět příjemně nasládlá s kapkou hořkosti a není výrazně pronikavá. Zkoušela jsem ho i jako šampon a kupodivu jsem své suché vlasy neměla vůbec přesušené (jak občas u 2v1 bývá), takže jsem byla mile překvapena! :) 

Sprchový gel a šampon 2v1 obsahuje 97,4% přírodních ingrediencí a můžete ho zakoupit zde nebo na prodejnách za 169,-Kč (255ml).

Hydratační hedvábné tělové mléko

Tělové mléka od Manufaktury - opět velice příjemná záležitost. Kromě hydratačního a zklidňujícího extraktu z listů jahod a květů bezu, obsahuje mandlový a ovesný olej, squalane, který zlepšuje stav pleti a navíc jí dodává pružnost.
Mléko se dobře roztírá a rychle se vstřebává - ovšem dlouho po nanesení cítím, že je pokožka krásně zhydratovaná a vláčná. Nikterak nelepí a nezanechává na pokožce nepříjemný film. Zanechává pokožku dlouho provoněnou, což se mi líbí :) 
Tělové mléko obsahuje 97,9% přírodních ingrediencí a můžete ho zakoupit zde nebo na prodejnách za 239,-Kč (255ml).


Zjemňující hydratační krém na ruce

Asi si upřímně neumím představit pečující řadu bez krámu na ruce :) Stejně jako sprchový gel, mi připadá jako takový univerzální produkt, který přijde vždycky vhod. V krému najdeme již známý mandlový, makadamiový a ovesný olej, bambucké máslo či zklidňující panthenol a ovesný beta-glukan. 
Tento krém je texturou velmi lehoučký a nepříliš mastný, rychle se vstřebává. Ráda ho proto používám během dne, kdy nemůžu mít dlouho mastné ruce. Ideální třeba do kabelky. A na léto bude úplně perfektní :) Hydratuje však dostatečně, leda pokud trpíte na opravdu hodně suchou pokožku, tam bych volila třeba tělové máslo, případně krém z řady Mrtvé moře - jsou totiž hutnější a mastnější. 

Krém na ruce obsahuje 98% přírodních ingrediencí a můžete ho zakoupit zde nebo na prodejnách za 149,-Kč (75ml).


Hydratační vyživující balzám na rty

V každé limitované edici byl v posledních letech balzám na rty a zde to není výjimkou. Složení balzámu vévodí bambucké máslo, jojobový, meruňkový a ovesný olej a včelí vosk. 
Balzám má konzistenci velmi lehoučkou, rty zvláční a vypne. Upřímně mám raději spíše hutnější balzámy, které mi na rtech vydrží déle, ale zrovna do toho teplejšího počasí to vadit nebude (pokud nebudu mít rty zrovna více vysušené). Svůj účel plní a i tak je mi příjemný :)


Balzám na rty obsahuje 93,7% přírodních ingrediencí a můžete ho zakoupit zde nebo na prodejnách za 119,-Kč (4g).
 

Dámská toaletní voda

V posledních limitkách jsem byla z toaletek nadšená - třeba lípa byla absolutně dokonalá, nebo loňská rebarbora s divokou třešní. Bohužel mi ale tato nejnovější toaletka nesedí. Hned po nastříknutí mi tam vadí výrazný hořký tón. I když se po čase rozvoní relativně dobře, přes ten začátek se bohužel nepřemůžu 🙈Ale znáte to, jednomu může něco nádherně vonět, druhému naopak. Musíte si danou vůni prostě vyzkoušet :) 
Vrchní nota: tóny jahody, bezového květu, černého rybízu
Střední nota: růže, jasmín, malina
Spodní nota: mošus, ambra, karamel

Toaletka obsahuje 90% přírodních ingrediencí a můžete ji zakoupit zde nebo na prodejnách za 579,-Kč (50ml).


V limitce je také sirup, který se vyrábí zastudena, v Jizerských horách - tak, aby si ponechal co nejvíce cenných vitamínů a minerálů. 100 ml sirupu je vyrobeno z 82 ml jahodové šťávy a dužiny. 
Mám takovou vtipnou příhodu, kdy mi napoprvé vůbec nechutnal (protože jahodové příchutě obecně moc nevyhledávám).. pak jsem ho zkusila za pár týdnů a světe div se, on mi normálně chutná a piji ho skoro každý den :D 


Zaujala vás nová limitovaná edice? 
Zkoušeli jste už některý z produktů? :)

You May Also Like

6 komentářů

  1. Nezkoušela jsem, ale tahle limitka vypadá fakt skvěle. Moc se mi líbí pleťový sorbet a krém na ruce.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. O týchto produktoch som čítala už na viacerých blogoch a musia byt skvele. Páči sa mi tá kombinácia voni, bola by som na nu zvedavá. A teda ten sirup, to by som tiež rada skusila..

    OdpovědětVymazat
  3. Mě nejvíce zaujal sprchový gel a balzám na rty, musí tato řada tak dokonale vonět. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle jejich řada vypadá naprosto nádherně! Manufakturu mám obecně moc ráda, jejich produkty jsou skvělé. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, úplně nádherné fotky. Manufakturu miluju, jejich pivní šampóny jsou boží a hodně dárků k vánocům pořizuji odtam. Jinak tvým článkem jsi mě úplně na tu kolekci navnadila, cítím tu jahodovou vůni přes internet :D Krásné. Skvělý článek! :))

    www.lifebynikys.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Kriste pane, to jsou krásný produkty. Já od Manufaktury nic nemám ještě :(. Já to jen kupuju ostatním, ale sobě ne😁. Nejvíc se mi líbí ten sorbet, krém na tělo a ta voňavka. I když tobě nesedí, tak ten flakonek! Možná si to půjdu někdy očuchat, protože uuuh. Moc dobrý!

    Tak snad si konečně někdy od Manufaktury něco koupím :D.


    Verča ze Ztracena v Praze | Poizolační nákupy - Zara, Stradivarius. Co jsem si pořídila? | NEW IN

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡