MÉ (DLOUHODOBĚ) NEJOBLÍBENĚJŠÍ PARFÉMY


Také se rádi vracíte ke svému oblíbenému parfému, nebo pokaždé zkoušíte nový? Já to mám tak napůl. Mám pár těch svých top parfémů, které mě ani po několika letech neomrzely, střídám je ale i s jinými - klidně jiné značky i druhu vůně. Sezonně čas od času sáhnu po sladších ovocných, pro dlouhodobé používání mám však raději méně vtíravé tóny, vyvážené dřevito-květinové parfémy.



Na první příčce se jednoznačně drží parfém od francouzské značky Lancôme, zvaný Midnight Rose. Dostala jsem jej na Vánoce v roce 2011, kdy vyšel na trh, a byl to snad můj vůbec první parfém v životě. Tehdy se mi rodiče vyloženě trefili do vkusu a skvělý je i fakt, že se ho nemohu nabažit i nyní, po osmi letech. Klíčovou esencí je sladká růže, doprovázena svěží malinou. Srdce parfému se skládá z černého rybízu, pivoňky, pepře a jasmínu. V základu je potom cedr, pižmo a vanilka. 
Doposud jsem jej mívala sice vždy v zimě, ale neměla bych nejmenší problém se s ním vonět celoročně, je úchvatný ♥


Od léta mám toaletku od Calvin Klein - Women, je taktéž velice příjemná a nevšední. Byla uvedena na trh v tomto roce a motiv flakonu představuje pohled ženy: Women není parfémem pro jednu ženu, ale pro všechny ženy s různými pohledy na svět. Vůně je citrusovo-květinová, a tak se mi spíš hodí do teplejšího počasí, ovšem není to vůbec pravidlem. V úvodu vás osloví tóny citronů, růžového pepře a lahodných malin, poté se rozvine pivoňka, růže a pomerančový květ. Základ vůně tvoří ambroxan, cedr, kadidlo a pižmo. 
Určitě si umím představit, že ji používám i za několik let, je výborná.

Na třetí místo mých top vůní zařazuji květinovo-vodní Acqua di Gioia od Armani, tu už jsem také párkrát pořizovala.. :) 


Nedávno jsem měla nutkání vyzkoušet další nový parfém, a tak jsem si objednala Paco Rabanne - Olympéa (mohli jste vidět již ve článku o dárkovém balení). Zpočátku nese vůně tóny zázvorového květu, mandarinky a jasmínu, přechází pak k neobvyklé ingredienci, kterou je sůl a vanilka. V základu vůně je pravá ambra a kašmírové dřevo. Na mě působí až orientálně, což mě opravdu baví. 

Věděli jste, že e-shop Notino.cz nabízí službu Try it First? Ta funguje tak, že při nákupu vůně z této kategorie zaškrtnete možnost zaslání vzorku zdarma, a vy si tak vůni můžete před jejím rozbalením v klidu vyzkoušet. Pokud zjistíte, že vám vybraná vůně nesedí, můžete nerozbalený parfém na náklady e-shopu vrátit a budou vám samozřejmě navráceny peníze. Myslím, že pro ty z vás, které nemáte moc možností zkoušet v kamenné prodejně, je tato služba naprosto ideální! No a kdybyste chtěli pouze malý odstřik bez současného nákupu plné verze, těch nabízí ke koupi také širokou nabídku (dřív jsem této možnosti sama často využívala). 

Jaká vůně patří k vašim nejoblíbenějším?

#ad 

You May Also Like

8 komentářů

  1. Midnight Rose miluji, používám ale spíše večer kvůli silnější vůni. Naopak na den Tresor in Love :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Parfémy znám, ale ani jeden jsem neměla.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Kači :) mám vůně, ke kterým se ráda vracím a koupím si je opakovaně, ale miluju zkoušet nové :) Poslední má velká láska byla Pure XS od Paco Rabane a k Vánocům jsem si přála Mon Paris od YSL

    OdpovědětVymazat
  4. Můj oblíbený parfém mám také od Lancome, je to jen trošku jiný typ - ty vůně mají vážně úžasné :))

    OdpovědětVymazat
  5. lancome ma skvelé parfémy :) súhlasím, že tresor patrí medzi topky

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
  6. Ja veľmi perfémy nemusím ale to od vtedy čo mi vadili v tehotenstve a teraz im neviem prísť na chuť. Ale od Calvina Kleina som už dlho chcela nejaký ten parfém.

    PRVÉ FOTENIE S FOTOGRAFKOU A NAŠTVANÝM CHLAPOM

    OdpovědětVymazat
  7. Já opakovaně sahám po La Vie Est Belle od Lancome, ale ráda zkouším i nové vůně :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡