NOVINKY JARO 2019 OD GABRIELLA SALVETE


Dnes mám pro vás opravdu nadupaný článek, respektive recenzi nových produktů české značky Gabriella Salvete! Jak jste na tom vy, koupily jste si v nedávné době nějakou drogérkovou dekorativní kosmetiku? :) Bohužel ale musím konstatovat, že dnešní recenze nebude příliš pozitivní - několik produktů mi příliš nesedlo, ale tak už to u kosmetiky bývá, že jo.. :) Dost okecávání a jdem rovnou na to - bude to dlouhé :D:)


MAKE-UP PERFECT SKIN FOUNDATION


Dle oficiálního popisku se jedná o make-up se středním krytím, vhodný pro všechny typy pleti. Pleť má zmatnit a vydržet celý den. Slibuje lehce roztíratelnou texturu se snadnou aplikací, zdravě vypadající, sjednocený a perfektní vzhled pleti - bez lesku a efektu masky. Díky obsaženým pečujícím přírodním složkám nemá vysušovat pleť.

Když jsme u toho složení, tak mě trošku zarazilo, že na žádném z produktů není kompletní složení vůbec napsáno. Není to samozřejmě jediná značka kosmetiky, co jej neuvádí, ale pokud na složení někdo důrazně hledí, zpětné vyhledání si na netu může být negativem. 

Co mě mrzí, tak je to výběr odstínů - i ten nejsvětlejší je na mě tmavý. A to nejsem žádná bledule, opravdu :D Swatche uvidíte níže.. Nejoranžovější je 102, 101 a 103 je víceméně podobná. Na pleti se roztírá vcelku dobře a zapracuji jej za pomocí houbičky. Dále co musím vytknout, tak že mi na pleti zkrátka není příjemný - konzistence je na moji mastnou pleť těžší a na pleti jej cítím (což u lehčích makeupů nepozoruji). Objevuje se flekatění a krytí je spíše lehčí - paradoxně na to, jak těžce makeup na mé pleti působí. Celý den mi ani za pomocí bází pěkný nevydrží. Jako příčinu vidím opravdu typ pleti, možná pro sušší by byl vhodnější - ale těžko říct :)


Na ukázku přidávám detail před a po nanesení make-upu. I s mými super pupínky/jizvami a krásnými pózy. Přísahám, že si pleť dennodenně čistím 🙈 Na druhé fotce můžete vidět, že si ten makeup s pletí fakt moc nesedne, navíc dost zvýrazňuje ty mý tři vrásky na čele. A ty červený pupínky taky moc nezakryl - to bych musela nanést opravdu silnou vrstvu.



BRIGHT EYES CONCEALER


Aneb rozjasňovač očního okolí, k projasnění pleti a zakrytí kruhů pod očima. Produkt slibuje kromě projasnění také hydrataci pleti a díky lehké textuře nemá zvýrazňovat vrásky. 

Moje další výtka směřuje opět k odstínům - scrollujte dolů a uvidíte samy.. :D Jakože nepochopila jsem, proč jsou ty odstíny tak žluté, když má produkt za úkol projasnit? Já mám sice podtón pleti do žluta/olivova, ovšem po aplikaci mám oční okolí žluté a vůbec ne projasněné. Je to strašná škoda! 

Jinak je textura velmi lehoučká, na pleti není vůbec cítit a i pěkně odráží světlo. Kazí to prostě ty odstíny :(


PODKLADOVÉ BÁZE

Teď jsem se trošku zarazila nad obaly a názvy bází - v jedné je v kolečku "skin primer" a na druhé je to napsáno nahoře, v druhé je v kolečku zase název, respektive účinek.. trošku matoucí :)
Primární úkol bází je prodloužit výdrž makeupu.

COOLING MATTE

Báze má dodat pleti hydrataci a svěžest, také ji ale po celý den zmatnit. Dále má redukovat lesk, absorbovat přebytečný maz a zanechat pleť hebkou a matnou. Já teda nevím, jak to budete mít vy, ale já se po aplikaci normálně lesknu :D Žádného matného efektu jsem si rozhodně nevšimla, naopak ta Pore minimizer mi pleť zmatní. Pleť mám po použíti pěkně zhydratovanou a hebkou, ale s matným finišem nemohu souhlasit. 

PORE MINIMIZER

Za úkol má viditelně minimalizovat rozšířené póry,  pleť vyhladit a připravit na následnou aplikaci make-upu. Po aplikaci má působit zdravě a bez známek nedokonalostí, nemá zanechávat žádné stopy. Textura báze je taková klasická matná - pokud máte s bázemi vyhlazující póry zkušenost, určitě víte, co mám na mysli :) Je lehoučká, dobře se nanáší i roztírá. Pleť je po aplikaci matná a vyhlazená. 


Jinak na fotce dole můžete vidět, že je báze zabarvená, ale při zapracovávání do pleti se zbarvení jakoby vytratí, tedy alespoň mě pleť nijak nezabarví :) Na té druhé fotce jsem to pořádně nezapracovala. 

MIRACLE CREAM HIGHLIGHTING

Aneb krémové rozjasňovače. Když jsem viděla produkt jako takový, myslela jsem si, že se jedná o klasické tekuté rozjasňovače - ovšem na netu jsou prezentovány jako rozjasňující báze. Tudíž mají širší využití :) A dávám za pravdu, že jejich konzistence a textura je lehoučká, takže při použití na celou pleť nejsou nepříjemné. 
Zdokonalují vzhled pleti díky ultra jemným částečkám slídy, které odrážejí světlo.

Celkem jsou ve třech odstínech: 01 takový do béžova, 02 narůžovělý a 03 zlato bronzový. Ten nejsvětlejší mi připadá nejméně lesklý, oproti dalším dvěma je efekt málo výrazný - je to vidět i na fotkách níže. Výběr barev jako takový se mi ale líbí

Jak už jsem zmínila, jsou lehoučké a snadno se aplikují - nezasychají rychle, jako už jsem to zažila u jiného tekutého rozjasňovače. 

Já je využiji pouze ke klasickému použití, tedy lokálně jako rozjasňovač, nikoliv na celý obličej. Při použití pod makeup, či rovnou smíchání s ním, mám pleť nehorázně lesklou, že to není vůbec hezké :D Ale pokud máte třeba mdlou, či suchou pleť, určitě to bude vypadat lépe. Já bych tedy zůstala u klasického využití. 

Fotky jsou focené záměrně při různých světelných podmínkách. Vlevo přímé slunce, vpravo uprostřed interiér, dole interiér ale před oknem s trochou sluníčka :)

ŘASENKA MAGIC VOLUME & CURL

Řasenka má za úkol prodloužit a zahustit. Má mít lehké složení, obsahující pečující oleje pro výživu řas bez nežádoucího zatížení. Speciální objemový kartáček má zachytit řasy již od kořínků.

S řasenkou jsem relativně spokojená, a to především díky výdrži. Přiznám se, že jsem ji nepodrobila výraznějšímu testu, ale na běžný den mi vydrží v pohodě, bez opadávání či roztékání! :) Jen ten kartáček je na mé chuderky řasy zbytečně široký, příliš mi řasy neprodlouží - ale uznávám hezký objem. Na spodních řasách se s kartáčkem hůře manipuluje, což dokazují i drobné otisky na kůži. Ale ve své podstatě nic hrozného :)

Ono bude logicky vypadat efekt lépe na někom, kdo má řasy dlouhé a husté, že jo :D Ale takhle holt vypadá na mně... :)


FALSE EYELASH KIT


Nakonec tu máme také umělé řasy! Na první pohled vypadají fakt moc pěkně, co říkáte? Není to žádný nepřirozený kus smetáku, vypadají reálně - a nádherně, navíc mají průhledný pásek a jsou syntetické. Řasy jsou dobře ohebné, a tak se s nimi dobře manipuluje a víčko netáhnou.

Všechny umělé řasy, které si zakoupíte, byste si měly individuálně dostřihnout - každý máme trochu jinou velikost oka/víčka. Já je ale neměnila, ať je vidět, jak mi v původním stavu sednou. Pásek mi sedne vcelku dobře (jen na fotkách to tak nemusí vypadat, protože jsem je nalepila trochu blbě:D), jen ta délka je na mě až moc. Bohužel mám spadlé víčko - bych potřebovala na plastiku, aby mi zvedli i obočí 😂, a tak bych i tu délku potřebovala zkrátit. 

Součástí balení je také lepidlo, které je v pohodě použitelné. Klik pro zvětšení:


Finální look: aneb co dokáže zvýraznění obočí a řasy.. 😅
Použila jsem bázi pore minimiser, makeup v odstínu 103 - je vidět, že mi tón pleti sjednotil, ale příliš nedokonalostí nezakryl, rozjasňující tyčinku pod oči v odstínu 01, již zmíněnou řasenku a poté umělé řasy, rozjasňovače v odstínu 01 a 02. Na obočí jsem použila gel stejné značky v odstínu brunette - recenzi na něj a další novinky z tohoto období najdete zde.

Fotku jsem úmyslně ztmavila, ať jsou pořádně vidět detaily a nezmizí kvůli přesvětlení. 

Zhodnocení
Jak je asi zřejmé, tyto novinky mě příliš nenadchly. Make-up mé pleti nesedne a stejně jako u něj, i u tyčinek je škoda odstínů. Rozjasňovače jsou fajn, řekla bych povedené - využiji ale jejich klasické použití (zase kvůli mé mastné pleti). Ovšem v tom případě volím raději pudrové. 
Reálně bych si já osobně tedy koupila bázi a volila bych tu na póry, řasenka mi sice neudělá wow efekt, ale dohání to výdrž a umělé řasy jsou taky dobré! Kdyby ty rozjasňující pera měla světlejší odstín, brala bych je taky.. :D:)

Pamatujte ale, že to co nesedne mě neznamená, že nebude vyhovovat vám! U každé recenze se snažte srovnávat - já mám pleť mastnou, vy třeba sušší = makeup vám může sednout lépe. Mám řasy kratší a takové nijaké, vy naopak = řasenka vám ten wow efekt klidně udělá, a tak dále a tak dále... :) 


Zaujalo vás něco z novinek, případně máte již nějaký z produktů? :)
Budu moc ráda za zpětnou vazbu ♡


GABRIELLA SALVETE byla založena v roce 1990 v České republice s duchem a krásou Itálie v názvu i obsahu. Naším prvním heslem bylo „krásná každý den“. Po roce 2010 jsme do naší práce vlili spoustu nového nadšení: upravili jsme naše logo, strategii i směrování značky. Gabriella Salvete přesunula sídlo společnosti do města Milán v Itálii a rozšiřuje svoji energii dál do mnoha dalších zemí. Náš italský art-make up tvoříme pro speciální ženy.


Facebook: @gabriellasalvete
Instagram: @gabriellasalvete

* produkty jsem dostala v rámci barterové spolupráce

You May Also Like

8 komentářů

  1. Mě se třeba líbí ta řasenka, udělala ti pěkné řasy :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta řasenka mi sedí, klidně bych si ji pořídila znovu :)

      Vymazat
  2. Mě značka Gabriella Salvete poslední dobou mile překvapuje. Z těchto novinek zatím nemám žádnou, ale už toho mám celkově od značky docela hodně a jsem velmi spokojená :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím souhlasit, třeba minulé novinky mě oslovily mnohem více :) Tyto mi ale zkrátka moc nesedly.. :)

      Vymazat
  3. Krásné novinky, nejvíce mě zaujala řasenka. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Ten rozjasňovač má fakt blbé odtiene, strašne tmavé :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡