MANUFAKTURA: EDICE MRTVÉ MOŘE


Dnes jsem si pro vás připravila článek o re-designované edici kosmetiky ze solí z Mrtvého moře značky Manufaktura. Každý z produktů vám klasicky představím a doplním jej svými dojmy :)  
Nová edice má vylepšené složení s šetrnými konzervanty a sofistikovanými účinnými látkami, které mají příznivý vliv na suchou a citlivou pokožku jako jsou např. ceramidy . Je vyrobena bez obsahu SLES a je uvedena ve zbrusu novém designu, evokujícím čistotu, moře, vodu a sůl. 


ŠAMPON
Vlasový šampon přírodního původu je ideální péčí pro jemné, normální až mastné vlasy a pro osoby s citlivou vlasovou pokožkou. Ta často trápí velkou část populace a provází ji nepříjemně svědění a zarudnutí. Příčinou bývá používání agresivních vlasových přípravků, UV záření, klimatizace, znečištěné prostředí, stres, hormonální změny či alergie. Moderní, extra šetrné složení tohoto šamponu na bázi kokosového a olivového oleje, obohacené o regenerační sůl z Mrtvého moře, ovesný beta-glukan, mandlový olej, zklidňující panthenol a kyselinu mléčnou dodá vlasům výživu, hydrataci, objem a ochranu. Vlasy jsou po umytí zářivé, plné energie, hladké a provoněné lehkou svěží bezalergenní vůní s vodními tóny. Šampon neobsahuje SLES a díky vysoce koncentrovaným mycím složkám přírodního původu je jeho spotřeba až o 1/3 nižší než je u šamponů obvyklé.

Od tohoto šamponu jsem ani nečekala, že by mi nevyhovoval :) Kdysi jsem vám básnila, jak jsem si zamilovala jejich šampon z pivní kolekce - nejen že dokonale voní, ale celkově mi vyhovuje. U tohoto mi taktéž lichotí vysoká pěnivost, stačí tedy nanést malé množství produktu. Šampon - tak jako celá tato kolekce, má jemnou vůni, je to taková příjemná vůně čistoty. Vlasy mám, i bez použití balzámu či jiného pečujícího přípravku, vcelku jemnější než s jinými šampony. 
Najdete jej zde za 189,-Kč (250ml)

BALZÁM
Regenerační oplachový vlasový balzám s přírodními ingrediencemi bez obsahu silikonů je ideální posilující péčí pro normální až mastné vlasy a osoby s citlivou pokožkou. Obsahuje sůl z Mrtvého moře bohatou na minerály, ovesný beta-glukan, mandlový a jojobový olej, panthenol a kreatin. Vyživuje, hydratuje a regeneruje vlasy, napomáhá zacelení, zvyšuje jejich pevnost, objem, pružnost a lesk, podporuje kvalitu a růst a dodává vlasům ochranu před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí. Usnadňuje rozčesávání a odstraňuje nepříjemný elektrostatický náboj. Vlasy jsou po umytí zářivé, plné energie a provoněné lehkou svěží bezalergenní vůní s vodními tóny.

Balzám si užívám jakbysmet, stačí chvilka a dávka hydratace je na světě :) Jak už jsem zmiňovala několikrát, mé vlasy jsou od přírody dost suché, a tak se bez péče neobejdu. Dost s tím bojuji a tento přípravek mi v tom pomáhá :) Splnil všechna má očekávání.
Seženete zde za 209,-Kč (150ml)


DENNÍ KRÉM
Přírodní rostlinné oleje (mandlový olej a bambucké máslo) se postarají o výživu. Sůl z Mrtvého moře bohatá na minerály, ovesný beta-glukan a panthenol napomohou regeneraci a zklidnění. Kyselina hyaluronová a mléčná zajistí dlouhodobou hydrataci pokožky a přispějí k jejímu omlazení. Cenné ceramidy, působící jako obranná bariéra, ochrání pleť před nepříznivými vnějšími vlivy a průnikem škodlivin. Jemná svěží bezalergenní vůně s vodními tóny a lehká, rychle se vstřebávající textura ranní pečující kosmetický rituál báječně zpříjemní. Vhodný i pro citlivou a podrážděnou pokožku.

NOČNÍ KRÉM
Jeho pečlivě vyladěná receptura je bohatá na aktivní a přírodní ingredience - mandlový olej a bambucké máslo, sůl z Mrtvého moře, ovesný betaglukan, panthenol, cenné ceramidy a kyselinu mléčnou a hyaluronovou. Podporuje syntézu elastinu a kolagenu v pleti, čímž napomáhá jejímu vypnutí a zjemnění. Intenzivně regeneruje, vyživuje a hydratuje pleť a předchází jejímu stárnutí. Posiluje obrannou bariéru v pokožce a chrání ji před nepříznivými vnějšími vlivy a průnikem škodlivin. Vhodný i pro citlivou a podrážděnou pokožku.

Za tyto krémy jsem opravdu ráda, jelikož jsem si syslila pleťový balzám ještě z řady Med/Rakytník - a to jednoduše proto, že byl skvělý! :) Krémy mi připadají hodně podobné, i v tom složení se podobají, denní krém je ovšem o něco lehčí, než noční :) Oba dva se ale rychle vstřebávají, což oceňuji a zanechají pleť hezky jemnou a vypnutou. Jinak ještě se mi velmi líbí jejich balení, které je praktické a skladné. Mají také pumpičku jako dávkovač, což je hygienická a aplikace je o to svižnější.
Denní najdete zde za 289,-Kč a noční zde za 309,-Kč (50ml)


TĚLOVÉ MÁSLO

Tělové máslo nabízí výjimečně intenzivní péči o suché partie jemné, citlivé a podrážděné pokožky, která je častá např. při atopických obtížích. Kombinace kakaového a bambuckého másla, mandlového oleje, soli z Mrtvého moře, ovesného beta-glukanu a panthenolu poskytne pokožce okamžitou úlevu, výživu a hydrataci. Perličkou v receptuře je obsah cenných ceramidů, které mají významné regenerační účinky, podporují dlouhodobou hydrataci a působí jako obranná bariéra chránící pokožku před nepříznivými vnějšími vlivy a průnikem škodlivin. Lehká svěží bezalergenní vůně s vodními tóny zanechá pokožku příjemně provoněnou.

KRÉM NA RUCE

Jemná receptura se zvláčňujícím bambuckým máslem, mandlovým a makadamiovým olejem, solí z Mrtvého moře bohatou na minerály, zklidňujícím panthenolem a ovesným beta-glukanem zajistí Vašim rukám intenzivní regeneraci, výživu, hydrataci, pružnost a ochranu. Vhodný i pro citlivou a podrážděnou pokožku.


Všeobecně krémy od Manufaktury nejsou pro mě žádnou novinkou, i když konkrétně z této řady je zkouším poprvé. Překvapilo mě, že tělové máslo, ačkoliv je na první dojem hutné, velmi snadno se roztírá a pokryje velkou část pokožky - kupodivu ho tedy stačí docela málo :) Poměrně rychle se také vstřebává. Krém na ruce je lehký a vstřebává se taktéž rychle - super na použití během dne, kdy si nemůžete dovolit dlouho čekat, než se přípravek vstřebá :) Celkově mi vyhovují oba dva.
Tělové máslo seženete zde za 219,-Kč (100ml) a krém na ruce zde za 169,-Kč (75ml).



SPRCHOVÝ GEL

Osvěžující sprchový gel přírodního původu je ideální péčí pro jemnou a citlivou až podrážděnou pokožku. Extra šetrné složení na bázi kokosového a olivového oleje, obohacené o regenerační sůl z Mrtvého moře, ovesný beta-glukan a kyselinu mléčnou, výživný mandlový olej a zklidňující panthenol pokožku něžně umyje, zvláční a hydratuje. Sprchový gel neobsahuje SLES a díky vysoce koncentrovaným mycím složkám přírodního původu je jeho spotřeba až o 1/3 nižší než je u přípravků tohoto typu obvyklé.

U sprcháče asi není úplně co řešit, zkrátka mi vyhovuje :) Líbí se mi jeho vůně (tak jako u všech produktů), konzistence je tak akorát a stačí ho díky pěnivosti menší množství. Ještě musím pochválit jeho balení, i díky šikovnému uzávěru je dávkování bezproblémové - a stejné je i u šamponu. Prostě samé plusy :)) 
Koupíte ho zde za 179,-Kč (250ml)

MÝDLO

Zvláčňující rostlinné mýdlo si zamilujete díky jemnému složení, lehké bezalergenní vůni s vodními tóny a příjemně oblému tvaru, dokonale padnoucímu do ruky. Nechte svou pokožku během mytí hýčkat výživným mandlovým olejem, regeneračním bahnem z Mrtvého moře s obsahem cenných minerálů, zklidňujícím ovesným výtažkem a vitamínem E.

Ačkoliv mám v koupelně ještě mýdlo z Fialkové kolekce (používám i tekutá mýdla), tohle mě tak lákalo vyzkoušet hned! Překrásně voní a má hlavně šikovný tvar padnoucí hezky do dlaní. A ještě musím dodat, že je opravdu veliké, takže vám vydrží určitě dlouhou dobu :) Nepociťuji vysušení a také dobře pění, takže za mě ano :)
Koupíte zde za 139,-Kč (150g). 


Znáte tuto edici? Co máte z Manufaktury nejraději? :)

You May Also Like

12 komentářů

  1. Tak táto edícia je nesmierne nádherná :) Chcem ju celú! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A najradšej mám krémy na ruky a môj dlhoročný fav produkt - ľahký zmatňujúci krém :)

      Vymazat
  2. Tuto edici poznám, měla jsem jejich krém na ruce a byl opravdu skvělý. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Tato řada od Manufaktury vypadá opravdu skvěle, určitě mám v plánu si časem něco pořídit. Momentálně mám doma něco z řady Fialka a Okurka a super :)

    http://everyday-lifecz.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Edícia je krásna no ešte som z nej nič neskúšala. Z Manufaktúry mám najviac rada krémy na ruky. :)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  5. Ty pleťové krémy jsou neskutečně povedené ;) a potom, co jsme dostaly na testování, tak jsme si koupily další 2 balení denního i nočního ;)
    Kačka ze SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
  6. Z Manufaktury není špatné:
    - pivní sprchový gel
    - a třeba teď mám: Olejová péče na nehty a nehtovou kůžičku - voní po levanduli a citronové kůře, krásná vúně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z pivní řady si maximálně užívám šampon, no a ta vůně je božská! :) A olejíček na nehty a okolí mám také, velmi příjemná záležitost :)

      Vymazat
  7. Tyhle obaly se mi hodně líbí a celkově řada vypadá hodně dobře. Láká mě krém na ruce.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Líbí se mi celý design kolekce a nejvíc by se mi teď hodil ten balzam :) Mým vlasum by to mohlo vyhovovat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Edici znám, ale bohužel s ní nemám žádné zkušenosti, ráda bych ji vyzkoušela, protože jsem četla, že kosmetika s výtažky z Mrtvého moře je moc zdravá na pleň a má blahodárné účinky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Za prvé musím říct, že tento článek obsahuje krásné fotky! Jinak Manufaktura je strašně příjemná značka, líbí se mi to, jak v ní člověk najde českou tradici. Kolekce Mrtvé moře vypadá skvěle, sama bych sáhla asi po pleťových krémech.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡