ROSTLINNÉ BIO OLEJE ČESKÉ ZNAČKY SALOOS


Když se řekne termín pleťové či tělové oleje, ihned se mi vybaví značka Saloos. Důvod je ten, že nabízí snad nespočet nejrůznějších olejových produktů - ať už právě na pleť, tělo, do koupele, na masáž či esenciální oleje pro aromaterapii. Mimochodem, na jejich webu jsem si všimla, že pořádají základní kurzy aromaterapie // odkaz zde, jestli by vás to zajímalo :). Pokud by někdo z vás nevěděl, Saloos je certifikovaná přírodní bio kosmetika (značka CPK bio). Kritéria, která jejich produkty splňují si můžete pročíst tady
Čas od času mi od Saloos přijde nečekaný balíček s jejich novinkou, naposledy to byl bio malinový olej, o kterém bych dnes ráda něco málo napsala. 

SALOOS - BIO MALINOVÝ OLEJ

Jedná se o vzácný bio malinový olej, který je lisovaný za studena a vyznačuje se silnými hydratačními účinky. Za úkol má rychle se vstřebat a nezanechávat pocit mastnoty. Po nanesení na pokožce vytváří lipidovou bariéru, díky níž dokáže pokožku těla efektivně a dlouhodobě hydratovat. Má zanechat pokožku hebkou, rozzářenou a pružnou. Má také výrazné regenerační schopnosti a proto je vhodný při problémech s vráskami či jizvami. Obsahuje vitamín E, který se stará o ochranu buněk a zpomalení procesu stárnutí pokožky

Některé z vás možná zklamu, některé naopak, olej nevoní po malinách :) Je to pravděpodobně tím, že je vytvořen pouze ze semínek malin. Vůně oleje je velmi střídmá, nevtíravá. V nějaké recenzi jsem četla, že někomu voní jako usušená tráva - což mě rozesmálo, ale ve své podstatě to paní celkem vystihla :D Ovšem jak říkám, mě ta vůně nevadí, je mi příjemná.

U tohoto typu olejů mi vyhovuje jejich multifunkčnost. Používám je nejen na pleť pro takovou běžnou péči, také ale pod makeup a na kterákoliv jiná místa, která jsou potřeba zhydratovat (tělo, vlasy, nehty..). Malinový olej lze také použít vnitřně, s čímž ale nemám zkušenost. 


V minulosti jsem recenzovala i tyto dva produkty obsahující squalane. Kombinace s kamélií mi vyhovuje asi víc, jelikož příjemně a svěže voní :) Recenze si můžete přečíst zde

100% SQUALANE
Squalane je tzv. suchý olej a díky své struktuře se velice snadno a přitom rychle vstřebává. Zároveň působí jako antioxidant, který pomáhá chránit pokožku proti nepříznivým vlivům prostředí. Pokožku zjemní bez pocitu mastnoty. Účinně uzamyká v pleti vlhkost, dodává ji hydrataci a napomáhá ke zlepšení jejího přirozeného vzhledu. Je nekomedogenní, zvyšuje pružnost pokožky a taktéž pomáhá snižovat výskyt vrásek. Lze jej použít s jakýmkoliv oblíbeným přípravkem, aniž by se vůně navzájem přebíjely, protože je bez parfemace. Je také přímo doporučený jako podklad pod makeup :)

SQUALANE & KAMÉLIE
Jedná se o anti-age elixír, vhodný pro všechny typy pleti a je mimořádně vhodný na vrásky. Pokožku vyhlazuje, regeneruje, zklidní ji, vyživí a přispěje k jejímu vitálnímu vzhledu. Pomáhá redukovat tmavé skvrny a sjednocovat tón pokožky. Elixír slouží jako samostatná péče nebo jej lze kombinovat s pleťovým sérem. Ještě musím zmínit, že tento mi velice krásně voní :)

Mnoho zmíněných produktů můžete koupit například na Notino.cz - značka Saloos

Když jsem napsala, že má Saloos nespočet různých olejíčků, myslela jsem to zcela vážně :) Tak například jen tohle jsou přímo rostlinné bio oleje. A to mi na fotce ještě chybí olivový olej, ricinový olej, olej z kukuřičných klíčků a pčeničných klíčků. Ricinový jsem v minulosti také měla, je známý svými regeneračními schopnostmi - vhodný například na jizvy a také je řada žen používá na řasy. Je poměrně hutný, a tak se jej také doporučuje ředit s jinými oleji, to já ale nedělala.



Vyhovuje mi také dávkování pomocí kapátka, se kterým se dobře pracuje. V minulosti se mi u jiné značky stalo, že kapátko úplně ztvrdlo a tím přestalo fungovat. Tohle se i po několika měsících nezměnilo a pracuje se s ním na jedničku :)


 Znáte značku Saloos a zkoušeli jste od nich nějaký produkt? :) 

You May Also Like

8 komentářů

  1. Značku poznám a celkově mám jejich oleje moc ráda.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Znám, Saloos mám ráda a Malinu mám doma také :-) Využívám ho hlavně po na tělo , na vysušenou pokožku od slunce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Malinový ještě nemám, ale ty zbylé mám a mohu je jenom vychvalovat, protože jsou boží. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny tři mám, zkouším dva a třetí mamka a jsou moc fajn :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Saloos značku mám velmi ráda. Je mi sympatická tím, že je přírodní a z naší země. Akorát jsem od ní ještě žádný olejíčky nevyzkoušela. Ale i na ty se chystám :-) já mám skvělé zkušenosti s holícím olejem, takže vlastně mám zkušenosti s olejem, ale s maličko jiným, než jsou tyhle :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. pěkně sepsaná recenze :) žádný produkt od Saloos jsem ještě nezkoušela, ale po této recenzi si určitě nějaký olejíček pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  7. Saloos je skvelá značka. Mala som od nich svoj prvý pleťový olej, vybrala som si levanduľu. Taktiež som skúšala ich kokosový olej s vôňou čokolády a ten bol tiež skvelý. Značka má široký sortiment a nie je drahá takže je dostupná fakt každému. Tuším ten olej bol môj prvý prírodný produkt. Teraz má squalane ale z inej značky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡