HORKÁ NOVINKA? HORKÉ BOBY A BOBY V ČOKOLÁDĚ!


Pokud patříte k milovníkům kvalitní čokolády, určitě byste měli zpozornět! :) Možná jste už článek o této novince zaznamenali u jiných blogerek, a to proto, že jsme se zúčastnily výzvy s horkeboby.cz na stránce Blogerky.cz. Jelikož jsem na čokoládě doslova závislá, tuto možnost jsem si nemohla nechat ujít! :D

O co se vlastně jedná?


HORKÉ BOBY

Základem je 82 % kakaových bobů, které mají svůj původ v Columbii a Madagaskaru. Boby se po sklizni fermentují a suší, poté jsou hned upraženy, nadrceny a tím vznikne čokoláda, ze které se následně vyrábějí Horké Boby. Drtí se celý bob včetně kakaového másla. Kromě celých rozdrcených bobů je ve složení ještě obsažen kakaový prášek NATURAL a třtinový cukr.
Kakaové boby tělu prospívají, patří totiž k přirozeným zdrojům antioxidantů, obsahují spoustu důležitých vitamínů, enzymů a minerálů. Pomáhají také detoxikaci organismu a podporují imunitní systém. Navíc se řadí mezi superpotraviny.
Balení má 750g, takže mám pořádnou zásobu :)


Spolu se samotnými produkty jsem obdržela i praktickou odměrku a letáček s nejdůležitějšími informacemi a doporučeným návodem. Jelikož jsem chtěla boby uvařit rovnou pro 3 lidi a do větších hrníčků, do mléka jsem kakaový prášek přidala víceméně jak se říká "by voko" :D Ačkoliv jsem měla mléka v hrnci do 3/4, jakmile se začalo vařit, opravdu hodně vypěnilo a i přes to, že jsem situaci zachraňovala, směs ne a ne zhousnout. Takže pro příště jsem už poučená! Buď méně mléka, nebo větší hrnec :D:)) Nicméně stejně tolik nemusím takové ty příliš husté horké čokolády, takže zůstanu u svého klasického postupu, kdy prášek z kakaových bobů jen lehce ohřeji.

Řekla bych, že množství prášku bude dost individuální, já udělala nápoj o něco intenzivnější, než bych si představovala, ale ostatním doma chutnal :) Ačkoliv já jsem na čokoládě fakt závislá, na mě ta chuť byla až moc výrazná. Příště tedy prášku trošku uberu :) A nebo uvařím celkově menší množství, které bohatě postačí! :)

Chuť horkých bobů je nahořklá a chutná úplně jinak, než běžně prodávaná kakaa či jiné přeslazené horké čokolády. Je opravdu zajímavá a výrazná.


BOBY V ČOKOLÁDĚ

Přiznám se, a je to možná trochu paradox, více mě nadchly samotné boby v čokoládě! :) Není to ani tak chutí, ale spíš jejich formou. Kakaový bob je totiž obalen ve stejné směsi, kterou dostanete i jako prášek na přípravu horké čokolády. Jak už jsem zmínila, pořád něco mlsám, ať už je to cokoliv, takže jsem přišla do kuchyně, nabrala si pár bobů v čokoládě a své chutě jsem rázem zahnala :D 
Hořká chuť bobů je skvěle vyvážena nasládlostí čokolády a v domácnosti jsem nebyla jediná, kdo chodil tyto boby ujídat :)) Za mě tedy perfektní zdravá alternativa pro mlsání.



Zatím jsou tyto pochutiny určené pouze pro kavárny či restaurace, což je škoda - ty boby v čokoládě mi budou hodně chybět! :D Pokud tuto novinku někde v kavárně uvidíte, rozhodně vám ji doporučuji vyzkoušet!



Zaujala vás tato novinka? Máte rádi horké čokolády? :)


You May Also Like

13 komentářů

  1. Horkou čokoládu mám moc ráda, celkově všechnu čokoládu miluju a tohle vypadá opravdu zajímavě. Určitě vyzkouším.

    everyday-lifecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle, určitě si ráda dám, až to někde uvidím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jeee, to vypadá suprově! :) já jsem úplně ulítlá na horké čokolády a podobné nápoje, protože mě z kafe často bolí hlava :( takže na tohle určitě kouknu, vypadá to hodně dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Horkú čokoládu veľmi nemusím, no tie bôby vyzerajú veľmi chutne. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  5. Ty boby vypadají skvěle, hned bych ochutnala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to by ti mohly chutnat mé oblíbené kakaové boby Simón Coll v tmavé 70% čokoládě, které si kupuji v Le Chocolat a vždycky se po nich jen zapráší :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, to vypadá hodně dobře. Já už jsem tu soutěž nestihla, jinak bych se jistě zúčastnila. Já myslím, že v lepších kavárnách by se dali normálně koupit ale nevím. Každopádně to musí být pochoutka.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  8. Tý jo to opravdu vypadá skvěle, ty boby bych si klidně hned dala :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  9. Čokoládu miluji, takže určitě koupím a vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  10. Novinka mě zaujala, sama jsem se připojila do výzvy, štěstí mi ale nepřálo.:)
    Článek jsem už tak trochu zahlédla na stránkách blogerek, jsou tam úryvky vítězných článků.
    Gratuluji k výhře a vypadá to moc chutně, určitě to stojí za vyzkoušení.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem měla kakaové boby od čokoládovny Janek a byli úplně epesní. A jelikož sem na nich závislák, tak vyzkouším i tyhle. Díky za tip Pája

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡