RECENZE: PUDRY ECOCERA (BANÁNOVÝ, RÝŽOVÝ, BAMBUSOVÝ)


Dnes bych vám ráda představila celkem 4 různé pudry od značky Ecocera. Slyšely jste již o této značce? Já se přiznám, že jsem ji neznala vůbec :) A proto jsem se také rozhodla dané produkty vyzkoušet. Když jsem zapátrala na internetu, dozvěděla jsem se, že se jedná o polskou značku, která se zaměřuje na přírodní kosmetiku, bez syntetických látek. 


Ecocera Rice - (Kompaktní) zmatňujicí pudr

Začnu kompaktním pudrem, který má praktičtější balení :) Obal je bytelný, najdete zde zrcátko i labutěnku. Pudr obsahuje rýžové výtažky, je extrémně lehký, neucpává póry. Díky hladké konzistenci má za úkol dodat pokožce hedvábný vzhled a vyhlazovat ji. Rýžové výtažky pohlcují přebytečný maz a efekt by měl vydržet celý den. Neobsahuje mastek, parabeny a je 100% přírodní.
Taktéž rýžový pudr mám v sypké verzi a řekla bych, že jsou svými vlastnostmi totožné :)

Můj názor? Pudr je svým balením praktický, vhodný na cesty, jelikož je k němu i houbička. Pudr jako takový funguje velmi dobře a v tomto kompaktním balení se dobře používá i se zmíněnou labutěnkou. Nemohu však říci, že bych se za celý den již neleskla, člověk se prostě občas zpotí a na T-zóně je to hned znát :) Jelikož je pudr v podstatě bílý, ve větší vrstvě dokáže vaši pleť/make-up lehce zesvětlit. Nedělá však žádný stopy, na pleti vypadá přirozeně a bez jakýchkoli známek. Musím ale ještě dodat, že mi zvýrazňuje suchá místa, takže pro suchou pleť bych jej nedoporučovala, či jen v lehké vrstvě. Celkově pudr hodnotím kladně, navíc stojí pár korun, takže paráda :)
Koupíte ho například zde.

Obsah 10g.

Ecocera Bamboo, Rice 

Rýžový pudr jsem rozebrala u jeho kompaktní verze. Bambusový pudr obsahuje výtažek z indického bambusu a základem je také oxid křemičitý rostlinného původu, který je známý díky svým vlastnostem - absorpce vlhkosti a nadbytečného kožního mazu. Má také antibakteriální vlastnosti, a proto má pozitivní vliv na stav akné a problematickou kůži. Taktéž neobsahuje parabeny, mastek, neucpává póry. Je vhodný pro mastnou až smíšenou pleť. 

Můj názor: Upřímně neumím rozeznat rozdíl od pudru rýžového a bambusového, oba dva mi připadají dosti podobné :) Možná jen ten rýžový mi udělá na dotyk pleť jemnější, efekt je však stejný.
U těchto pudrů už není až tak bezchybná aplikace, jelikož si obsah kalíšku musíte vsypat do víčka a až poté aplikovat. Navíc ty otvory, kterými pudr propadává se nedají nijak uzavřít, a tak jsou pudry nepříliš dobré pro nějaké cestování. Pro domácí použití je to však v pohodě a pudry plní to, co mají :)
Bambusový koupíš zde.

Všechny pudry nanáším štětcem, protože aplikace labutěnkou mi nevyhovuje - na pleti pak pudr cítím a připadá mi, jako by mi pleť stahoval. Štětcem nanesu lehkou tenkou vrstvu, která je pro mě ideální. 


Tyto sypké pudry mají obsah 15g a stojí přibližně 120,-Kč.


Ecocera Banana - Banana story

Na konec jsem si nechala pudr, který mě baví nejvíc. Obsahuje opět rýžový výtažek, který nejúčinněji absorbuje kožní maz. Díky své banánové barvě je vhodný pro pleť s teplejším, olivovým podtónem - tedy přesně pro mě :) Jako všechny předchozí pudry je hypoalergenní, neobsahuje mastek, parabeny, neucpává póry. 

Můj názor? Tento pudr mi sedne nejlépe, jelikož jeho odstín skvěle koresponduje s mojí barvou pleti. Nemusím se tak obávat možných stop při větším množství. Opět i tento pudr nanáším raději štětcem, abych neměla na pleti pocit masky. Svůj úkol všechny pudry plní a tento není výjimkou.
Banánový pudr koupíš zde.



Všechny pudry zakoupíte na www.parfemy-elnino.cz

Pudry jsem dostala k otestování.
Znáte tyto pudry, zaujaly vás? :)

You May Also Like

7 komentářů

  1. Tak o značce jsem ještě nikdy neslyšela, ale můžu říct, že mě docela zaujala...Mám ráda přírodní/veganskou kosmetiku, která je dobrá pro mou pleť, takže je určitě na internetu omrknu :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  2. Já už tuhle značku viděla na IG a docela mě zajímala , asi zkusím ten banánový, škoda , že ten rýžový zvýrazňuje suchá místa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To spíš asi záleží, jaký typ pleti máš :) Já mám aktuálně nějaký stroupek, respektive sušší místo a ten pudr mi ho prostě zvýrazní.. :)

      Vymazat
  3. Zajímavá značka, vůbec jsem o ní neslyšela.

    OdpovědětVymazat
  4. Pudry vidím poprvé a vypadají skvěle. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Pudry ani značku Ecocera neznám, takže děkuji za nový objev ve světe kosmetiky :)
    Moc hezká recenze, Katko.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. V názoru se dost shodneme, mně teda ani ten rýžový nevysušuje, všechny ty pudry mi přijdou nastejno a hrozně fajn. A ten banánový mě taky baví nejvíc :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡