TIP NA KAVÁRNU: Coffee bar Meet me, Kafe na gauči, Coffee Bar Mymika


Ahoj! Po hodně dlouhé době vám přináším pár tipů na brněnské kavárny! :) Vím, že mnoho z vás z Brna není, ovšem kdybyste sem měli cestu, budete vědět, kde se zastavit! 👍

COFFEE BAR MEET ME
Veveří 17, Brno

Tuto kavárnu jsem objevila někdy v prosinci na mé pravidelné cestě ulicí Veveří. Nachází se relativně kousíček od zastávky Česká a ještě blíž k Filozofické fakultě. Kavárna je v řeckém duchu, nabízí nejen řeckou kávu, ale i další pochutiny! Když jsem tu byla před Vánoci, měli tu řecké cukroví zvané melomakarona, no to byla dobrota! :) I přesto, že je kavárna menší, nabízí širokou škálu nápojů (což mnohdy některé větší řetězce nenabízí). Na fotce můžete vidět kávu, skvělou limonádu a horký džus se skořicí a pomerančem - zkuste to, je to mňamka :)
Můžete si tu dokonce i něco nakoupit, naleznete zde nejrůznější suroviny jako třeba olivové oleje, olivové pasty (třeba na toust), mýdla, no je tu toho víc. Obsluha velice milá a vstřícná, prostředí útulné a hlavně nekuřácké, takže celkový zážitek je výborný! 


KAFE NA GAUČI
Bayerova 6, Brno

Další kavárna, kterou jsem si moc oblíbila se nachází na ulici Bayerova, nad parkem Lužánky. Kavárna je menší, ale místo jsme vždy našli :) V kavárně se mi zalíbilo hlavně díky milé obsluze a zároveň majitelce, která tu bývá se svým roztomilým štěňátkem Molly :) Z nabídky nápojů si vybere snad každý, nic mi tu nechybí - já si tu dávám pečený čaj a přítel kávu. V nabídce je mnoho dezertů, které se neustále mění, a tak se vyplatí sledovat jejich facebook, no řeknu vám, ty dorty vypadají fakt luxusně! Při příchodu nám paní vždy s úsměvem přinese sklenici vody, což mi v mnoha kavárnách vážně chybí!! V kavárně navíc není vůbec draho, za dobrou cenu si dáte kafe, limonádu a k tomu i třeba toust / dezert :) 
Abych nezapomněla, v kavárně se konají nejrůznější tematické večery, takže pokud se chcete pobavit v příjemném prostředí, teď už víte kde :) Do kavárny se vždy ráda vracím!



Coffee Bar Mymika
Lidická 15, Brno

Mymika = My milujeme kávu. Kavárna se nachází na ulici Lidická, pár kroků od Moravského náměstí. Má fakt luxusní interiér, ve kterém se člověk cítí dobře a můžete si tu i počíst, je tu totiž několik knížek a časopisů. Kromě kávy si tu můžete dát limonády ze sezónních surovin, lahodné čaje i víno. Je tu i široký výběr různých dezertů, které vypadají prostě skvěle :) Celková nabídka je široká, a tak s vybráním nápoje nebude mít problém snad nikdo.
Jediné, co se mi při poslední návštěvě moc nelíbilo bylo, že jsme hodně dlouhou dobu seděli s přítelem u stolu bez povšimnutí, a to jsme byli naproti baru a nebylo zdaleka plno. Příště bych ocenila aspoň skleničku vody, to snad tolik nezdrží. Ale tak stane se, že se prostě nestíhá.. :) 
Kavárna je to opravdu stylová a strávený čas je tu příjemný :) Celkový dojem z kavárny je super, doporučuji.



Většina fotek stažena z facebooku / Coffee bar Meet me / Kafe na gauči / Coffee Bar Mymika /
Všechny zmíněné kavárny jsou nekuřácké. 

Doufám, že jsem vás inspirovala k návštěvě! :)

You May Also Like

9 komentářů

  1. Díky za tipy na to Meet Me a Gauč, o obou kavárnách jsem už věděla, ale zatím jsem tam nebyla. Mymika je moc fajn, ale ta obsluha by občas mohla být všímavější a rychlejší, to máš pravdu.

    OdpovědětVymazat
  2. Příště až zase pojedu do Brna určitě nějakou z kaváren navštívím :) Hezký článek.

    OdpovědětVymazat
  3. Super, takové tipy se vždy hodí :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek :) bohužel se ale do Brna jen tak nechystám, tak tvé tipy nebudu moct vyzkoušet, ale věřím, že někteří, kteří to mají do Brna podstatně blíž než já, to uvítají :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle tipy se hodí když si někdy udělám výlet :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tipy na kavárny jsou super. Já jsem tedy nikdy v Brně nebyla a asi bych to měla změnit s nějakým výletem, takže doufám, že až tam budu mít jednou cestu, že jednu z těch kaváren najdu, jelikož vypadají pěkně :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  7. Ta poslední vypadá nádherně :)) Brzo se chystám do Brna, tak děkuju za tipy kam zajít :)
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
  8. awww, ten pejsek. Tam budu muset zajít snad jen kvůli němu. ♥
    Mymika mě hodně láká interiérem, protože ten vypadá opravdu skvěle.
    Já si poměrně oblíbila limonády ve Skogu. Jen se mi zdá, že vždy když tam jdu, mají plno a pak sedím u stolu, kde je blbé světlo na čtení.-.- :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡