Změna k lepšímu || Jak začít sportovat a najít motivaci

Přeji krásné pondělí, dnes bych se chtěla trošku rozepsat o sportu a motivaci. Doufám, že pro některé z vás bude článek přínosný a třeba vás i nakopne ke změně :)

Již dlouhou dobu mám problémy se zády, mám už určitou skoliózu, něco málo z pánví a podobně. Nemám správné mezilopatkové svaly a proto mě v těch místech často brní. Nemluvě o bolesti při delším stání, sezení atd. Nebudu se tady litovat, ale tyto problémy jsou hlavním důvodem mého rozhodnutí. Píšu tento článek a na židli sedím ani nechtějte vidět jak :D Tuším, že i toto je důvod mých problémů (tuším správně).
Pichlavá i tupá bolest zad přešla do takových extrémů. že se to už nedalo vydržet. Řekla jsem si, že už konečně zkusím to slavné plavání. Plavat jsem chodila již loni v prvním semestru a tak se mi chtělo o to víc. Rozhodla jsem se pro jeden den v týdnu a to nejlépe v sobotu, kdy jsou všechny dráhy otevřené veřejnosti - vzhledem k mé tragické kondičce bych se uprostřed bazénu utopila :D.


Pravidlo číslo 1 - nastavte si tedy časové rozmezí, ať už den (či dny), přesnou hodinu, kdy budete chodit plavat, cvičit, posilovat. Pro mě, jakožto nesportovce je to opravdu důležité. Omezíte tím tedy možnost výmluv a přesouvání na jindy. A když už nastane situace, kdy víte, že budete celý den doma a nemáte nic na práci.. a víte, že byste měli jít sportovat - seberte se a okamžitě běžte. I tohle mi hodně pomáhá, nepřemýšlet nad tím.

Pravidlo číslo 2 - co nejvíce si zpříjemněte vaše cvičení! Možná vás to překvapí, ale i to co máte na sobě se odráží na vaší náladě a výsledcích. Neříkám, že máte cvičit v luxusních oblečcích - to opravdu ne, ale mějte něco, v čem vám je dobře, v čem se cítíte dobře a v čem vás cvičení baví. Já mám obyčejné jednodílné plavky, které jsou černobílé - tedy moje barva :D, bezvadně mi sednou a nemusím se tedy při každém tempu kontrolovat. Dále mám plavecké brýle a špunty do uší na provázku, protože od mala mám problém s ušima při plavání. To mi tedy zajistí maximální pohodlí a soustředěnost na plavání a nemusím řešit vodu v uších, v očích apod. 

Pravidlo číslo 3 - motivace. Je to asi naprosto logické, pokud nějakou aktivitu vyloženě nemilujete a neděláte jen tak pro radost, motivace je důležitá. Mě motivuje už jen představa, že mě nebolí záda :D:) Jenže.. poslední dva týdny mě při plavání bolí ohyb chodidla, což už musím nějak vyřešit :D Ale záda mě už vážně tolik netrápí! Pak je to samozřejmě silná nebo štíhlejší postava. Nebudu tu nikoho nabádat k extrémům, sama nesnáším, když se musím omezovat a ani vám tu nebudu blbnout hlavu, že si máte několikrát denně prohlížet motivační obrázky. Toto období už mám za sebou a jsem za to ráda. Určitě to ale někomu může pomoci, ale všeho s mírou! Dělejte to hlavně kvůli sobě a i svému zdraví! 

A největší motivací je to, když vidíte nějaký pokrok! Kolikrát jsem ani nepřeplavala jeden 25m bazén, na mé první hodině jsem doplavala do půlky...ale postupem času jedete prostě dál a dál! Teď už dám jeden bazén v pohodě - sice se stále musím vydýchávat, ale to příjde.. :) Rozhodně to za to stojí.


Doufám, že se vám tento článek líbil a moc vás nenudil :D :)) 

Také pravidelně sportujete? Co vám pomáhá?

You May Also Like

8 komentářů

  1. Taky se teď odhodlávám začít se sebou něco dělat, takže jsem za článek moc ráda!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Snad mě tenhle super článek konečně nakopne! :) Moc hezky napsáno :).

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíc mi pomáhá bod číslo 1. Když si cvičení dobře naplánuju, snáz se mi pak cvičí. Navíc si pak můžu odškrtnout splněný úkol :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Kači, já se jednak stravuju zdravě a pak taky pravidelně cvičím :) Momentálně chodím na zumbu, tabatu + si doma zacvičím video např. pilates nebo nějaké kardio

    OdpovědětVymazat
  5. Podle me staci si najit sport,ktery budete na 100% milovat.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, určitě více takových! Já pravidelně tancuju a ona je to motivace už sama o sobě...Chci to někam dotáhnout, věnovat se tomu i v budoucnu apod. Mojí hlavní motivací je ale můj trenér a všichni lidi okolo, takže naštěstí se k tomu přemlouvat nemusím :) -L

    OdpovědětVymazat
  7. Super typy, já ted bohužel nemám na sport vůbec čas :(
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  8. Tak pod to se můžu jedině podepsat! ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡