NOVINKY OD ASTRID - ŘADA CITYLIFE DETOX


Ahojky! Dnes vám představím novinky od značky Astrid, které jsem nedávno obdržela :) Dozvíte se, které produkty jsem si oblíbila, a které věnuji raději o dům dál.. a že to bude hodně upřímná recenze..

V prvé řadě by bylo asi na místě říci pár slov o své pleti. Je mastná, s hodně výraznými póry a černými tečkami, a bohužel mám obličej dennodenně posetý a obohacený o nové akné..😅🙈 Od dermatoložky jsem před několika týdny/měsíci dostala krém, který má ovšem takové složení, že mi pleť často rudla, svěděly mě oční víčka apod – kvůli kyselině retinové. Dle jejích slov je to ale normální a stačí krém chvilku vysadit a používat jednou týdně. Já ho však používat přestala úplně (protože hlavně ta přecitlivělost očních víček nebyla vůbec příjemná) a ještě teď se mi občas takováto reakce na některé produkty udělá.
Zmiňuji stav své pleti proto, abyste si moji zkušenost či rozhodnutí mohly přenést na sebe, protože každá máme pleť jinou :) A neplatí to samozřejmě jen u této recenze. 


Micelární voda 3 v 1

Tato voda je vhodná pro normální až mastnou pleť, je obohacena o aktivní uhlí, které pomáhá hloubkově čistit, detoxikovat a omlazovat pleť. Za úkol má účinně odstranit nečistoty a makeup, a to bez podráždění a vysušování pleti. Taktéž reguluje tvorbu mazu. Složení micelární vody má za úkol udržovat pleť hydratovanou, zářivou a čistou. 

Micelárka mi připadá úplně v pohodě, dobře odlíčí i dočistí - já ji ale používám převážně v té první části, pro odlíčení makeupu. Jediné, co mi u tohoto balení vadí (a bylo to i v minulosti), že se víčko velmi snadno pootevře, a tak bych s ní určitě nikam necestovala :) Jinak doma ji mám postavenou v šupleti, takže mi žádnou neplechu nedělá. Co oceňuji, tak velmi jemnou a neutrální vůni přípravku.

I to složení se mi jeví celkem dobře, podle mě je tam ale na spodních příčkách pár zbytečných látek - mám doma čisticí vody, které se obejdou bez nich a nahrazeny jsou šetrnější variantou (jedná se o konzervační látky, ovšem lze zkrátka použít šetrnější). Ty, které obsahuje tato micelárka mohou mít tendenci k podráždění či alergické reakci. Nutno ale dodat, že jich je ve složení minimální množství.

Myslím si ale, že produkt jako takový je fajn, navíc máte opravdu velké balení, které vám vydrží :) Ráda dopoužívám a v budoucnu klidně zase pořídím, mohu tedy doporučit. Jen pokud máte hodně citlivou pleť, možná bych se tomu vyhla...


Hloubkově čisticí slupovací pleťová maska

Tento typ balení pro pleťové masky mi připadá supr třeba na cestování, jinak bych ale upřednostnila klasické velké balení. Obecně mi to připadá, hlavně i co se týče plátýnkových masek, dost neekologické a zbytečné. Ale to už je na vašem posouzení :) Maska obsahuje opět aktivní uhlí, které čistí, detoxikuje a zmatňuje pleť. Má pomáhat odstraňovat černé tečky, přebytečný kožní maz a odumřelé kožní kuňky. Uvolňuje ucpané póry a redukuje jejich viditelnost. Pleť má také rozjasnit a zanechat ji jemnou a hladkou 
Je rozdělena, a tak ji máte na dvě použití. V každé části je obsahu dostatek, vystačí vám tedy v klidu na celý obličej. Tím, že není v žádné tubě, se nanášení trochu komplikuje a je snazší ji nanést rovnou prstem, než štětcem. Jelikož je maska taková lepivější, tak se mi ta aplikace moc nelíbí :D  Maska má dobrou konzistenci, a tak se dá sloupnout velmi snadno.


Po sloupnutí jsem cítila, že je pleť nejspíše zbavena odumřelých kožních buněk, jelikož byla hladká, a také zmatněná. Že by mi ale odstranila černé tečky? Žádné změny jsem si upřímně nevšimla. Leda při pravidelném a dlouhodobém používání a důkladném srovnání stavu pokožky, ale takhle běžně viditelně žádný rozdíl nevidím. Na fotkách je sice vidět, jak mi póry zvýraznila (a asi i vyplnila?), ale jak říkám. 


Hydratační rozjasňující denní/noční krém

A teď k produktům, které používat bohužel nechci... 

Krémy mají pomáhat detoxikovat pleť a chránit ji před vnějšími vlivy a slunečním zářením pro její mladistvý, zářivý a zdravě vypadající vzhled. Díky technologii OF10 poskytuje pleti širokospektrální ochranu před škodlivými vlivy UV a infračerveného záření a viditelného světla. 

Obsahuje d-tox peptid, inovativní účinnou látku, která působí na více úrovních a dodává tak pleti energii:
• Antioxidant: chrání před oxidativním stresem, který poškozuje buňky, a obnovuje jas pleti.

• Ochranný štít: zabraňuje UV záření a volným radikálům poškozovat pleť.

• Stimulant přirozené obranyschopnosti: zvyšuje odolnost pleti před vnějšími vlivy a podporuje produkci kolagenu pro pevnější a zdravě vypadající pleť. 
Noční krém je navíc obohacený o AHA ovocné kyseliny, které pomáhají odstraňovat odumřelé kožní buňky a podporují přirozený proces obnovy kožních buněk pro rozjasněný vzhled pleti.







Zní to všechno hrozně super, ale proč to musí zase kazit to celkové složení... (klik pro zvětšení). Proč je v přední příčce Paraffinum liquidum, které vytváří na kůži neprodyšný film, ucpává póry a znemožňuje pokožce, aby pravidelně dýchala - když je ale tato řada určena právě proti ucpávání pórů, jejich vyčištění apod.?! Tohle prostě nepochopím.  A to jsem ani pořádně nezkoumala další látky. Nebo třeba další definice.. ,,...díky tomu se pak následně zablokuje přirozená schopnost kůže odvádět škodliviny a vzniknou podmínky pro vznik zánětlivých ložisek. To vede ke zhoršování akné a dalších kožních problémů. Film, který tvoří Paraffinum liquidum na pokožce zabraňuje vstřebávání prospěšných látek z produktů, např. vitaminů, minerálů, rostlinných výtažků. Podporuje předčasné stárnutí pleti."* Tohle si prostě strašně protiřečí.

A přesně jak jsem zmínila ten neprodyšný film, krém jsem jednou vyzkoušela, abych mohla posoudit a přesně tak na mě krém i působil. Na pleti jsem ho i delší dobu po nanesení jakoby cítila a nebylo mi to vůbec příjemné. 
Já fakt nevím, tohle vám prostě doporučit nemůžu.. jde to i bez těchto látek, takže bohužel 😓



Jako dáreček jsem navíc dostala tento bylinný sáček do koupele značky Grešík. Obsahuje dobromysl, meduňku a chmel - no překrásně voní! :) Přiznám se, že jsem jej ještě nepoužila, ale už se na to velmi těším! Jistě bude koupel příjemná, relaxační a zklidňující 😊


Závěrečné zhodnocení?
Micelárka je fajn, klidně bych si ji v budoucnu koupila. Maska tak půl na půl, můj favorit bohužel není no a u těch krémů mi to složení přijde prostě špatný, takže ty bych si nekoupila a ani je nedoporučím. 
V dnešní době již lze mnohé látky nahradit jinými, lepšími, konzervantů je taky spousta druhů a lze je nahradit takovými, které se doposud používaly i v přírodní kosmetice a jsou šetrné, proto mi to nedá a musím svůj názor sdělit. Přijde mi to prostě zbytečný takhle kazit složení. Je mi to líto, ale je to prostě fakt. 

Od vás čtenářek bych moc ráda slyšela, zdali složení výrobků sledujete a hlavně jestli je vám sympatické, že se v kosmetických recenzích o složení zmíním. 
Přiznám se, že jsem složení dřív neřešila, ale od té doby, co pracuji v obchodě právě s pečující kosmetikou, jsem svůj postoj změnila. A díky tomu vím, že to jde udělat šetrně i bez těch.. no.. špatností x)

You May Also Like

10 komentářů

  1. Přiznám se, že složení moc nesleduju, protože stejně nevím co která složka znamená.(A jsem líná to hledat nainternetu :D) Moc oceňuju, že dokážeš vysvětlit, proč je daná složka špatná, co pokožce vlastně dělá. Vzhledem k tomu, že mám problematickou pleť bych měla složení asi sledovat víc.

    OdpovědětVymazat
  2. Složení sleduji kvůli alergii, pleť mám hoodně citlivou, ale micelárky od Astrid mi sedí bez problému. Ani s touhle zatím nemám problém, na krémy se teprve chystám, ale přiznávám, že moc nečekám, jelikož mám suchou pleť a hydratačně mi asi stačit nebudou, když jsou na smíšenou.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Micelárku zrovna používám a ta je docela fajn. Masku jsem taky zkoušela a mám z toho stejný pocit jako ty, nic to nevytáhne, ale pleť je jemná, za mě propadák a to jsem se na masku docela těšila. Krém jsem nezkoušela, ale docela už nemám potřebu zkoušet :D jako nikdy jsem složení neřešila, ale asi budu muset začít.

    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Taky si někdy zvyknu vyhledávat složení na internetu. Líbí se mi, jak jsi to v článku rozebrala. Výrobky mě tedy moc nenadchly.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Já složení sleduju tak napůl, je/bylo pro mě celkem dost důležité, aby výrobky, které na pleť používám, nebyly testovány na zvířatech a pokud možno byly přírodní, ale poslední dobou si ta moje pleť dělá úplně co chce, tak hledám a zkouším i výrobky, které asi úplně nejsou eco-friendly.. Ale asi je pro mě teď důležitější, aby se pleť dala jakž takž do pořádku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzerá to zaujímavo ale podľa zloženia asi nie moc dobre pre pleť. Ja si tiež rada zisťujem zloženie produktov lebo som zistila že niektoré obsahujú ropu a potom nám s toho vznikajú škvrny. Ale super že si to tak rozobrala aspoň viem že na toto si dám pozor :)

    AKO SA MÔŽEŠ OPÁLIŤ U SEBA DOMA?

    OdpovědětVymazat
  7. Musím se přiznat, že mě zrovna tahle řada lákala. Pleť mám podobného charakteru jako ty, jen teda opravdu škoda toho složení jednotlivých výrobků. Každopádně skvělá recenze :-).

    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Musím říct, že jsou to opět skvělé novinky. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, tak musím říct, že mě dost tyhle detoxikační přípravky zaujaly. Jen by to chtělo třeba nějaký výsledek po cca 2-3 měsících, jestli skutečně zabírají a je vidět i cítit změna. Asi to chce i nějaké doplňky stravy, když už člověk chce detox, tak si myslím, že je to potřeba i vnitřně. No a potom taky kvalitní stravování a pohyb je základ.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡