VÍNO NEJEN NA LETNÍ PÁRTY


Před pár dny jsem dělala objednávku na e-shopu vinoodbodlaku.cz, a to při příležitosti rodinné sešlosti v mém novém bytě. Vybrala jsem perlivá vína a k tomu nápoje z vína a ovocné šťávy. 
Na mém instagramu jste mohli vidět unboxing - níže malá ukázka toho, jak mi vína přišla zabalená. Balení velice pečlivé, perfektně zabezpečeno proti rozbití. Můžete si vybrat mezi dopravci, a to GLS, PPL nebo Zásilkovnu (případně osobní odběr v v Pátku u Poděbrad).


Těšila jsem se, jak si víno vychutnám při letním posezení někde venku... no, bylo z toho spíše podzimní posezení, vzhledem k aktuálnímu počasí, ale koneckonců na tom nesejde 😃 

Byla jsem moc zvědavá na nealko víno Revine Rosé od Vinselekt Michlovský, jelikož jsem nealkoholické víno ještě nezkoušela. Vinařství má špičkovou technologii a proto umí vyrobit nealkoholické víno vynikající kvality a chuti, kterou byste od normálního vína možná ani nepoznali. Víno je vyrobeno ze svěžích a mladých vín. Díky zvýšenému obsahu CO2 je ve víně podpořena svěžest a stabilita. A dokonce působí blahodárně na efektivnější trávení, protože nezatěžuje naše tělo alkoholem, který naše tělo musí odbourávat.

Musím uznat, že mě chuťově Revine hodně baví, je sladší, ale stále cítím lehce kyselejší konec. Byla bych schopná vypít celou láhev na posezení, jak mi chutná! 😀 Chutnalo i návštěvě, takže jsem velice spokojená. Určitě jsem neměla naposledy a nemělo by chybět na dalším setkání s rodinou či přáteli! :)


Dále jsem objednala italské šumivé víno Magia Fiore Spumante Extra Dry. Nejsem ve vínech ještě moc znalá, takže zatím spíše zkouším, abych si našla to "svoje". Toto vínko to bohužel nebude, na mě bylo hodně intenzivní, má výraznější kyselkavou chuť a dlouhotrvající perlení - asi potřebuji něco jemnějšího :) Samozřejmě tedy není s vínem nic špatně, jen jsem se zkrátka netrefila do chuti :)


S italským vínem Profondo Frizzante Sur Lie jsem ovšem vedle nešlápla. Můžeme ho nazývat dietním vínem, jelikož neobsahuje zbytkový cukr. Veškerá fermentace probíhá v lahvi, kde se veškerý cukr proměňuje v alkohol a CO​2. Výsledné víno tak neobsahuje ​žádný zbytkový cukr​. Samozřejmě pozor, kalorie jsou i přímo v alkoholu 🍷 Jedná se o bestseller!
Uzávěr má formu click cap, takže bezva třeba na piknik. Chuť je jemnější, lehce svěží a ovocná, přesně to, co mi vyhovuje.


Nakonec jsem vybrala grepové Perlíto od Zlomek & Vávra, jedná se o osvěžující perlivý nápoj z vína a grepové šťávy. Ale nenechte se zmást, víno je cítit dost :) Naprosto ideální na piknik či grilovačku, jelikož je v plechu a nemusíte řešit skleničky :)


Za mě veliká spokojenost s objednávkou, rozhodně ráda nakoupím znovu. Máte s e-shopem zkušenosti? A jaké víno máte rádi vy? :)

You May Also Like

2 komentářů

  1. Víno mám moc ráda, preferuji bílé nebo růžové, ale piju ho spíše přes zimu. V létě mám raději pivo. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se moc líbí jak jsi zakomponovala víno do fotek, má to šmrnc :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡