TIP NA E-SHOP #4: MANUFAKTURA.CZ (+MOJE MUST-HAVE)

 
Na přelomu podzimu a zimy jsem publikovala pár článků s tipy na e-shop, jenže v samotném předvánočním období jsem toho měla tolik, že měl celý blog menší pauzu 😄 Stále mi to ale přijde jako fajn koncept, kdy i vy můžete v komentáři přispět svoji zkušeností s daným obchodem, takže proč v tom nepokračovat! Dnes to tedy bude o e-shopu / kamenné prodejně Manufaktura.cz, která se doufám v dohledné době zase otevře...

Pokud byste značku ještě neznali, tak menší info: Firma byla založena v Praze roku 1991 a v počátku nenabízela kosmetiku, nýbrž tradiční rukodělné předměty z českého a moravského venkova (panenky ze šustí, ručně malované kraslice, dřevěné hračky apod.). Tyto produkty dodnes seženete ve vybraných pražských prodejnách Czech Tradition. Na myšlenku obohatit sortiment o vlastní kosmetiku značku přivedlo kouzlo místa, kde tehdy sídlil hlavní sklad. Nacházel se totiž v prostorách bývalé Kadlecovy mýdlárny v Libni. Tak se zrodil první kosmetický výrobek, a to krájená glycerinová mýdla

Postupně byl sortiment doplňován o další kosmetické výrobky, při jejichž vývoji se inspirovali a dodnes inspirují českou historií a přírodou. Proto je kosmetika charakteristická obsahem originálních ingrediencí – českého piva, vína, karlovarské vřídelní soli, léčivých bylin a ovoce typických pro naše zahrady, sady a louky.

"V roce 2005 dosáhl náš kosmetický sortiment takové úrovně, že jsme začali budovat druhou obchodní síť prodejen pod názvem Manufaktura - Vaše domácí lázně. Snažíme se v nich učit zákazníky relaxovat a pečovat o sebe prostřednictvím naší kosmetiky, doplňků a zajímavých receptů na domácí lázně.“


Na stránkách najdete o příběhu firmy ještě mnohem víc, také o v dnešní době hodně diskutované otázce udržitelnosti. Stojí zde i za zmínku, že se Manufaktura stala první českou společností vlastnící mezinárodně uznávaný certifikát o netestování na zvířatech Human Cosmetics Standard.


Jelikož máme v Brně rovnou 3 kamenné prodejny (a ve všech mě můžete potkat 😅), objednávku z e-shopu jsem udělala všehovšudy jednou. A to, když se loni zavřelo a já si chtěla doplnit zásoby :) Objednala jsem si tedy svůj oblíbený pivní šampon, tehdejší novinku zubní kartáček a několik velkých balení antibakteriálních gelů. 
Z doslechu jsem věděla, že objednávky z e-shopu chodí lidem bleskovou rychlostí a u mě to nebylo jinak 👍 I na zákaznický servis jsem slyšela od kamarádek chválu. Balíček byl skvěle zabalený a kdyby se náhodou cestou něco přihodilo, tak vás e-shop nenechá na holičkách, za to dám ruku do ohně! :)

E-shop nabízí několik způsobů dopravy - klasicky Česká pošta (balík do  ruky, Balíkovna..), potom DPD či na Zásilkovnu. Při nákupu nad 1.000,-Kč je doprava zdarma. Zdarma si můžete objednat i vyzvednutí na konkrétní pobočce a jelikož objednávky chystáme přímo z tamních skladových zásob, máte vaši objednávku k vyzvednutí do 15 minut. Tato možnost samozřejmě platí v případě, že budou obchody otevřené..:)


A teď už o mých nejoblíbenějších produktech:

Loni jsem v rámci spolupráce dostala tři druhy desinfekčních gelů na ruce. Původně byl v nabídce zelený mátový, nabídka se ale rozšířila o oranžový meruňkový a bílý dětský s bezalergenní jemnou parfemací. Já hlava děravá vám je tehdy zapomněla ukázat!🙊 Musím říct, že ty dva nové jsou příjemnou změnou, nejvíc jsem si oblíbila ten dětský, líbí se mi ta jemná vůně :) Obsahuje 70% lihu, antiseptický výtažek z tea tree, panthenol a ovesný beta-glukan, regenerační allantoin a ovesný a mandlový olej. V práci jsem je používala minimálně tak 100x denně a mé ruce po nich nebyly vůbec podrážděné, či vysušené.
Nedávno značka vydala i desinfekční sprej s esenciálním olejem z máty a litsea cubeba - má nádhernou svěží vůni! Dá se použít jak na ruce, tak různé povrchy, kosmetické štětce, roušky atd.


Můj must-have je originální pivní šampon, nemůžu se nabažit tý krásný hořkosladký vůně a samozřejmě účinků na vlasech. Moje mamka ho miluje taky, jejím jemným vlasům dodá přirozený objem a nezatěžuje je. Ze šampónů si pravidelně kupuji ještě Mátový a nebo Mrtvo-mořský. Vedle můžete vidět sprchový gel ze zimní limitky Jablko & Mandle, opět si mě získal svou vůní.

Dále jsem zde vybrala pleťové krémy, které vyhovují mé mastnější pleti: lehký matující krém z řady Levandule a pleťový sorbet z limitky Jahoda & Bezový květ. Levandulový krém je vhodný pro mastnou a aknózní pleť, napomáhá snížení produkce kožního mazu, dodává a udržuje v pleti potřebnou hydrataci, má čistící a zklidňující účinek, obohacuje pleť o minerály, zmatňuje ji a vyhlazuje jemné vrásky. Ze stejné řady používám i pleťovou vodu či sos tyčinku, kterou používám na akné.
Jahodový pleťový sorbet je konzistencí lehký gelkrém a hodí se pro všechny typy pleti. Zajišťuje dlouhodobou hydrataci, zklidnění, regeneraci a výživu. Obsahuje například vitamíny A, C, E, squalanem, mandlový či ovesný olej, mléčnany a kyselinou hyaluronovou.


Na co jsem si od nastoupení do Manu navykla, tak na tuhá mýdla. Dřív jsem je nepoužívala, ale teď mě prostě baví :) Nejraději mám mýdlo z řady meduňka, pivo (ano, zase ta krásná vůně :D), klasika levandule a mýdla s jemnou vůní z řady sedmikráska, mrtvé moře a dětské. Základ mýdel tvoří mandlový olej a zvláčňující glycerin, který zadržuje v pokožce potřebnou vlhkost. Dále pak ingredience související s danou řadou.


Produktů mám ráda samozřejmě mnohem víc, ale to bychom tu spolu byly do dalšího dne 😆 Proto už jen bodově pár dalších zajímavých produktů, které by vás mohly zaujmout:

Z doplňků jsem spokojená například s bavlněnou čelenkou, kterou používám při nanášení pleťových masek, nebo třeba s kvalitním ručníkem. Velice dobré jsou i poctivé sirupy a sypané čaje.


Budu moc ráda, pokud se se mnou v komentáři podělíte o vaši zkušenost - ať už s objednávkou z e-shopu či nákupem v kamenné prodejně Manufaktury 😊 A nezapomeňte připsat váš oblíbený produkt!


Do konce ledna můžete využít akce k nákupu nad 1.000,- kdy dostanete krém na ruce zdarma, s dopravou zdarma. A stále tam naleznete zboží ve slevě :)

You May Also Like

15 komentářů

  1. Manufaktura je úžasný obchod, super na dárky... Moc se mi líbí ty dezinfekční spreje.

    OdpovědětVymazat
  2. Manufaktura je dokonalá! :) hrozně ráda tam chodím pro dárky :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Manufakturu mám moc ráda a jejich produkty mi vždy vyhovovaly, navíc nádherně voní! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Značku znám, ale ještě jsem nic nevyzkoušela. Ale hodně mě láká, tak snad už někdy konečně udělám objednávku. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem v Manufaktuře byla jen jednou a obsluha byla velmi příjemná. Nemůžu si stěžovat a jejich produkty jsou taky super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Produkty od Manufaktury osobně moc často nepoužívám, ale vždycky mě zaujmou ty jejich nádherné obaly. Chodím kolem obchodu občas a vždy se dívám dovnitř, jak to mají krásné :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já od Manufaktury jsem měla všeho všudy tak dva až tři kousky, ale i s nimi jsem byla hodně spokojená. O té historii jsem nevěděla, děkuj za upřesnění, je to zajímavé :) a ne všude se to člověk dozví, nebo si to vyhledá..

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Musím sa priznať, ale od manufaktúry som ešte nič neskúšala, ale počula som na ňu veľa dobrých recenzií. Ja osobne moc nemusím nakupovanie cez eshop ale celkom si ma navnadila ísť sa pozrieť do ich obchodíku keď sa opäť všetko otvorí.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  9. Jee, ty gely na ruce vypadají krásně! :) Jinak manufakturu znám, jen v ní moc nenakupuji. Ale jedna moje kamarádka nakupuje často, vím, že nedávno jsem s ní vybírala nějaký BB cream. :))

    OdpovědětVymazat
  10. Thanks for sharing. My wife would love this!

    OdpovědětVymazat
  11. Wow,, I love these products. Please keep on posting. Thanks for sharing by the way.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡