MEINEBASE: ZÁSADITO-MINERÁLNÍ KOUPELOVÁ SŮL


Díky výzvě pro Blogerky.cz jsem dostala možnost vyzkoušet zásadito-minerální koupelovou sůl německé firmy P. Jentschura. Možná stejně jako vy, i já jsem o tomto produktu nikdy neslyšela, a tak mě zajímalo víc. 

Koupelová sůl má pH 8,5 a má mnohostranné využití. Je vhodná k:
  • celotělovým a sedacím koupelím
  • ke sprchování
  • ke koupelím nohou a rukou
  • peeligům 
  • masážím
  • inhalacím
  • ústním a nosním výplachům
  • péči o zuby
Sůl vám nabízí příjemné samopromaštění pokožky, pokožku zjemňuje, přírodně čistí a navíc neobsahuje konzervační látky, barviva a aroma. Obsahuje obzvláště hodnotné a velmi jemně pomleté drahé kameny jako je achát, karneol, citrín, chrysopras, chalcedon, safír, křišťál a onyx.


Sůl jsem vyzkoušela hned na několik způsobů a možná by vás překvapilo, který z nich jsem si oblíbila nejvíce :)

CELOTĚLOVÁ KOUPEL / KOUPEL CHODIDEL
Na celou vanu jsem použila cca. 3 polévkové lžíce (v návodu je ukázka dávkování, můžete to odměřit podle uzávěru). Voda se zbarví do lehce mléčné barvy. Po koupeli jsem cítila, jak je pokožka hezky hladká a očištěná, nikoliv však mastná. Jelikož sůl není nijak parfemovaná, není ta koupel nijak zvláštní, ovšem výsledek v podobě jemné pokožky chceme asi každá :)

SPRCHOVÁNÍ / PEELING
Zkusila jsem i rychlou sprchu, během které jsem si sůl nanesla do dlaní a masírovala jsem s ní celé nohy. Aplikace byla bez problému. moc příjemná, ale více mě asi brněly dlaně, než nohy :D Peelingy jsou ovšem potřeba, takže jednou za čas proč ne! :)


VÝPLACH NOSU
Teď se možná divíte, ale tohle mě se solí baví také. Jelikož mám díky super doktorům dlouho neléčenou alergii na kočky (kterou mám doma), mám astma a stále smrkám, výplachy či inhalace jsou pro mě ideálním pomocníkem. K výplachům jsem běžně používala klasickou kuchyňskou sůl a k tomu speciální konvičku k výplachům z lékárny. Mimochodem jsem četla, že značka P. Jentschura má i vlastní konvičku. Tato sůl není v nose tak "agresivní" a výplach je s ní mnohem příjemnější! Ještě bych dodala, že výplach odstraní hlen, prach či jiné nečistoty včetně alergenů a infekčních částic, a zlepší tak mimo jiné průchodnost dýchacích cest. Rozhodně je tedy prospěšný, i pokud jste zdravý :) Pokud vás zajímavá víc, určitě se o tom dočtete na internetu..

INHALACE
Inhalování je vhodné nejen pro alergiky, ale pro všechny, kteří trpí častými infekcemi dýchacích cest. Inhalaci nejčastěji využijeme při různých rýmách a onemocněních horních cest dýchacích, při suchém i vlhkém kašli. Teplo prokrvuje sliznici a účinné látky se mnohem lépe dostávají do těla a pomáhají bojovat s onemocněním. S inhalací této soli jsem neměla problém, tady asi není úplně co hodnotit :) Po inhalaci jsem si i díky páře a jejímu vlivu na pleť, pleť hezky očistila, takže 2v1 :D :))


Ještě jsem se solí zkoušela čištění zubů, ale jelikož jsem to nedělala dlouhodobě, nemohu napsat nějaký konečný verdikt. Po použití (následně i pastou) jsem ale cítila, jak jsou zuby zbaveny usazenin a jak jsou hladké.







Celkově jsem tedy velmi ráda, že jsem mohla sůl vyzkoušet, jelikož mi pomáhá. Pokud máte uvedené procedury rádi, je dobré tuto koupelovou sůl mít. Já ji budu nejspíš nejvíce využívat k výplachu nosu a k celotělové koupeli :) 
Více informací naleznete na oficiálních stránkách www.regenerujte.cz, které mi produkt poskytly.

Zaujal vás tento produkt? :)

You May Also Like

1 komentářů

  1. Sůl jsem také měla tu možnost vyzkoušet a byla jsem moc spokojená. Nejčastěji používám na celotělovou koupel a baví mě ten pocit, že pokožka je ve vodě krásně mastná a hebká. Obyčejná sůl spíše vysušuje a je třeba po koupeli pokožku více hydratovat...
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡