WELEDA: Naturally Clear (řada pro problematickou pleť)

 


Dnes bych vám ráda představila kolekci Naturally Clear od značky Weleda, která se skládá celkem ze čtyř produktů určených na pleť. Testovala jsem ji několik měsíců a některé z produktů se mi moc zalíbily :) Všechny produkty obsahují antimikrobiální extrakt z vrby, vilínu virginského, výtažek z kořene lékořice či například zvláčňující glycerin. Pokud máte problematickou a mastnější pleť, mohly by vás taky zajímat. 

Lehký mycí gel

Gel má za úkol hloubkově vyčistit a rozjasnit bez vysoušení. Díky spojení lékořice, vilínu virginského a výtažků z vrbové kůry má předcházet pupínkům a černým tečkám.
Má hutnější nelepivou konzistenci a dobře se tedy nanáší. Používala jsem jej převážně ráno pro očištění pleti a zbavení se nadbytečného kožního mazu, výjimečně k dočištění od makeupu a na oboje funguje bezvadně. Pleť mi nijak nedráždí, ani nevysušuje. Pleť mi ale lehce stahoval, měla jsem potřebu se pak namazat krémem. Přisuzuji to vysokému procentu alkoholu, které bych tam zvládla postrádat. Nebyl mi ale nepříjemný a klidně bych ho tedy pořídila znovu. 



Matující fluid

Matující fluid Naturally Clear má pleti navracet rovnováhu a zároveň ji hydratovat a zklidňovat. Má hodně lehoučkou konzistenci, která mastnou pleť nezatěžuje. Bohužel mi ale krém nevyhovuje. Docela dost a na dlouhou dobu mi pleť stahuje a jak má výraznou parfemaci, nedělá mi to při dýchání úplně dobře. Je to, jako bych si pleť mazala antibakteriálním gelem, když je ve složení hned na druhém místě alkohol :( Nevím, nakolik tedy s takovou je schopný hydratovat, matující účinek ale má. Jestli máte nějak extrémně mastnou pleť, tak vám možná sedne, ale mně bohužel ne a to mám mastící se pleť taky. 



Lokální S.O.S. péče na akné

Lehký s.o.s. gel má mírnit začervenání pokožky a zklidňovat. Za úkol má také snižovat riziko vzniku dalších nedokonalostí a zároveň má příjemný chladivý účinek na iritovanou pokožku.
Alkoholový odér produktu je opět dost výrazný, ale jelikož jej neaplikuji na celý obličej, tolik mi nevadí. K použití stačí fakt kapka, jak je gel dost řídký, bohatě vystačí i na větší plochu - a tím pádem vám produkt i dlouho vydrží :) Při vstřebávání trochu stahuje, ale nic hrozného, je to cítit když si natřu bradu/tváře, tedy širší oblast. Bohužel se mi dělá akné opravdu dennodenně, mám posetou půlku obličeje.. nechápu, čím to je, ale díky tomu nemůžu posoudit, jestli má nějaký vliv na omezení vzniku akné (u mě bude problém asi v životosprávě, netuším). 
Na pleti vytvoří takovou ochrannou bariéru a je znát, že na postižené oblasti působí delší dobu - zvlášť,. když si nanesete na pupínek větší vrstvu. 
S.O.S. gel se mi moc líbí, mohu určitě doporučit :) 



Antibakteriální korektor

Antibakteriální korektor přirozeně kryje nedokonalosti a zároveň pečuje o problematickou pokožku. Hrozně moc se mi líbí nápad, mít korektor a pečující látky v jednom, proto jsem ho taky chtěla vyzkoušet a velmi se na něj těšila. Bohužel mi ale moc nesedí. Má lepivou konzistenci, než jej do ztracena rozetřu, tak začne lepit a hlavně výrazně flekatět. Skončíte s nápadnou, rozpadlou a  cuckovatou vrstvou. Nevím, čím to je, jestli obsaženým včelím voskem? Těžko říct. Rozhodně je ale aplikace celkem opruz :(( A tak jsem ho chtěla mít ráda, věřte mi!! Dala jsem mu několik šancí a nikdy to nebylo ono. 


Za mě to vyhrál čisticí gel a s.o.s. gel na pupínky, to mohu s klidným srdcem doporučit :) Zbylé dva produkty mi bohužel nevyhovují.

Co vy, zkoušely jste něco z této řady?

*barterová spolupráce

You May Also Like

4 komentářů

  1. Weleda je skvělá, zkoušela jsem sice jen pár produktů, ale zatím mě ani jeden nezklamal! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Značku chci více prozkoumat. Líbí se mi právě S.O.S krém :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Vůbec, nějak jsem tuhle řadu ani nezaregistrovala. :( :-)Blogová spolupráce

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡