RECENZE MANUFAKTURA: NOVÁ LIMITOVANÁ EDICE BRUSINKA (podzim/zima 2019)


Podzim se nám pomalu blíží a značka Manufaktura si pro nás jako každý rok připravila novou limitovanou edici - tentokrát s výtažky z brusinek a najdeme v ní celkem 9 produktů. Limitky vychází dvakrát do roka (na jaře a na podzim) a tematicky korespondují s danou sezónou. Tentokrát značku inspirovala procházka po krásných českých lesích, svazích a kopcích skrývajících drobné keříky obsypané veselými červenými plody. V kosmetice poskytují brusinky mnoho benefitů pro naši krásu – pyšní se vynikajícími hydratačními, zjemňujícími, rozjasňujícími a omlazujícími účinky. Celá řada má velmi příjemnou hřejivou vůni, jako dělanou do nadcházejících sychravého počasí. 


Sprchový & koupelový gel


Sprchový gel obsahuje tedy extrakt z brusinek, který je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty, vyživující a regenerační mandlový olej, hydratační ovesný beta-glukan a hojivý panthenol
Konzistence sprcháče je tak akorát, výborně pění a na jedno použití ho stačí trocha - používá se zkrátka moc dobře. Co víc říci k jeho vůni, no je prostě úžasná! Nejenom, že příjemně provoní pokožku, nýbrž i celou koupelnu 😄😊 Opravdu působí hřejivě, s příchodem chladnějších dní si ji moc úžívám. 
Jak už je u Manufaktury zvykem, baví mě ty jejich lahvičky (a taky design), vyklapávací víčko přijde ve sprše maximálně vhod a lahev samotná není zcela pevná, a tak se dá při dávkování zmáčknout. To samé pak platí u dalších produktů se stejným obalem. 

Sprchový gel Brusinka obsahuje 95,9% přírodních ingrediencí a můžete ho zakoupit zde nebo na prodejnách za 159,-Kč (255ml).
klik pro zvětšení →



Co je to ovesný beta-glukan?
Jedná se o velice kvalitní aktivní přírodní ingredienci (polysacharid), je hypoalergenní, tudíž šetrný k citlivé pokožce. Jako silný antioxidant chrání pleť před působením vlivů okolního prostředí a volnými radikály. Má hydratační, zklidňující a hojivý účinek. Regeneruje a napomáhá omlazení pokožky. Snižuje také zarudnutí a svědění pokožky. V případě vlasů je posiluje a vyživuje pokožku hlavy.


Tělové mléko

Jeho receptura obsahuje zjemňující a omlazující extrakt z brusinek, zklidňující a regenerační mandlový a ovesný olej, pečující beta-glukan a panthenol. Ve složení najdeme také kyselinu mléčnou a mléčnany (redukuje první známky stárnutí i pigmentové skvrny, sjednocuje barevný tón pleti, má hydratační a zvlhčující účinky). 
Díky těmto výjimečným přírodním ingrediencím poskytuje suché a unavené kůži na celém těle intenzivní hloubkovou hydratační vzpruhu a dodá jí vše, co potřebuje nebo co jí doposud scházelo.

Stejně jako u předchozí Rebarborové kolekce, i tady mi tělové mléko maximálně vyhovuje. Připadají mi o něco málo hutnější a hlavně výživnější, roztírají se ovšem velice dobře a svižně, a také se rychle vstřebávají. Poté mám pocit jemné a vyživené pokožky, která je příjemně provoněná. 
Pokud sháníte kvalitní tělové mléko, za mě je tohle must-have! :)


Tělové mléko obsahuje 98.48% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde, a nebo na prodejnách za 239,-Kč (255ml).


Co je to bambucké máslo?
Získává se z plodů stromu afrického máslovníku. Jeho plody se podobají švestkám a obsahují ořech, z jehož jádra se bambucké máslo dostává. Mírní svědění, zarudnutí, podporuje hojení popraskané nebo jinak poškozené kůže. Hluboce hydratuje, používá se jako prevence těhotenských strií, pro masáž svalů, ošetření dermatitidy, ekzematické pokožky, poskytuje pokožce okamžité zjemnění, udržuje její vyrovnanou hydrataci. Hodí se také pro ošetření dětské pokožky.
Podporuje produkci kolagenu a působí proti vlivům, podílejícím se na předčasném stárnutí pokožky. Má protiplísňové a protikvasinkové vlastnosti.  Jako součást vlasové péče se bambucké máslo hodí do různých vlasových masek, dodává vlasům lesk a hluboce je vyživuje, snižuje výskyt lupů, chrání vlasy před nepříznivým působením povětrnostních vlivů.

Ochranný & výživný pleťový balzám

Zimní a chladné počasí pleti neprospívá a je třeba o ni zvlášť pečovat. Pleťový balzám obsahuje blahodárné bambucké máslo, které má výjimečné regenerační a hydratační účinky. Výtažek z brusinek ochraňuje pokožku, rozjasňuje ji, podporuje vznik nových buněk a zpomaluje proces stárnutí. Obsažený mandlový a ovesný olej se pyšní intenzivně hydratačními vlastnostmi. Proti stárnutí pleti bojuje kyselina hyaluronová, která má skvělé omlazující a také hydratační účinky. Složení nabušené výživnými ingrediencemi, že? :)

Jelikož se jedná o opravdu hutný krém, výborný bude pro suchou pleť, a nebo také jako ochrana před mrazem a větrem pro všechny typy pleti. Já mám pleť sice mastnou, ale i tak po něm ráda sáhnu - hlavně teď jak se ochladilo je mi použití příjemnější (a do zimy bude úplně parádní). Nikde tedy není napsáno, že pokud nemáte suchou pleť, nesmíte hutnější krémy používat 😃Záleží na každém z nás. 
Po jeho použití mám pleť rázem vypnutou, vláčnou a tento pocit vydrží - nemám potřebu se po deseti minutách namazat znovu... :) 

Pleťový balzám obsahuje 98,6% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde, a nebo na prodejnách za 249,-Kč (50ml).

Co je to kyselina hyaluronová?
Kyselina hyaluronová je polysacharid běžně se vyskytující v přírodě a také je to látka našemu tělu vlastní (nachází se v každé buňce kožní tkáně a plní významnou roli v jejich hydratačních schopnostech).
Je známa pro svůj omlazující účinek. Působí na vrásky, ovlivňuje hojení kůže, redukuje jizvy, rozjasňuje oči, hydratuje pokožku. Je schopna navázat molekuly vody několikanásobně vyšší hmotnosti, než je její vlastní hmotnost. Neutralizuje volné radikály, má antioxidační vlastnosti. S postupujícím věkem klesá produkce kyseliny hyaluronové v organizmu.
Hlavně v čase tvorby vrásek nedostatek kyseliny hyaluronové, může způsobit viditelné hlubší vrásky. K úbytku také dochází při opalování a působení UV záření. Používá se k léčbě akné, jelikož má hojivé účinky, snižuje produkci mazu a redukuje skvrny v obličeji a na těle.


Toaletní voda

Jak jinak si užít krásnou vůni této limitky, než právě díky voňavce, že? :) A nenechte se zmást, není to čistě brusinková vůně, je zkombinována s dalším ovocem a dřevitější vůní. 

Hlava: grapefruit, citron
Srdce: brusinka, lesní jahoda, broskev
Základ: vanilka, karamel, santal

V hodnocení vůní a hlavně poznání toho, co vlastně cítím, jsem trochu levá, nicméně mám dojem, že nejvíc cítím brusinku a broskev, asi spíše sladší tóny. Jako celek na mě vůně působí velmi hřejivým, vyváženým dojmem, není nijak štiplavá a i hned mě okouzlila. Výdrž je adekvátní toaletní vodě, na kůži vydrží pár hodin, na oblečení mi vydrží i pár dní. 
Pokud se po nějaké toaletce poohlížíte, tuto mohu maximálně doporučit! 

Toaletní vůně Brusinka obsahuje 90% přírodních ingrediencí a můžete ji zakoupit zde, a nebo v kamenné prodejně za 559,-Kč (50ml).
Co je to mandlový olej?
Mandlový olej je jedním z nejcennějších rostlinných olejů, který se získává lisováním semen mandloně. Mandlový olej je svým složením velice blízký lidské pokožce, je dobře snášen a proto vhodný pro všechny typy pleti – od suché přes citlivou se sklonem k zarudnutí až po stárnoucí pokožku. Jako zvláčňující a zklidňující pleťový a tělový olej skvěle působí i proti škodlivým vlivům prostředí a preventivně bojuje proti tvorbě vrásek. Zpomaluje stárnutí, hydratuje a zvláčňuje pokožku.
Vonná svíčka ze sojového vosku

Jak lépe doladit příjemnou atmosféru v pochmurném počasí, než právě voňavou svíčkou? :) 
Ručně odlévaná přírodní svíčka je vyrobená ze 100% sojového vosku. Svíčky z rostlinných vosků hoří oproti klasickým parafínovým (vyráběným z ropy) čistěji a pomaleji (až 30 hodin) a tají při nižších teplotách, proto také uvolňují intenzivnější aroma. 

Svíčka vydrží hořet opravdu poměrně dlouho, bez nepříjemného čadění a dokáže provonět. Neřekla bych, že voní nějak nezvykle výrazně, ale rozhodně je její přítomnost znát (ať už když hoří, nebo nehoří). Berte i prosím v potaz můj alergií často ucpaný nos... :)) Třeba přítel je na vůně naopak hodně citlivý, takže uvidíte podle sebe. Navíc to ozdobné, vánočně vypadající balení přímo vybízí k obdarování, co myslíte? Takovou pěknou a kvalitní svíčkou snad rozhodně urazit nemůžete. 
Svíčku můžete zakoupit zde, či v kamenné prodejně za 239,-Kč (160g).

Déle v kolekci najdete…

Krém na ruce s bambuckým máslem, mandlovým, makadamiovým a ovesným olejem, beta-glukanem a panthenolem
Balzám na rty s bambuckým máslem, mandlovým, jojobovým a ovesným olejem, beta-glukanem a včelím voskem
Sirup lisovaný za studena s brusinkou a arónií (černý jeřáb)
Sůl do koupele s výtažky z brusinek a zvláčňujícím ovesným beta-glukanem

Zkoušela jsem sirup, který je velmi chutný - jistě jej využijete ať už klasicky s vodou, tak do horkých nápojů, či třeba jako topping. Krém na ruce jsem vyzkoušela v obchodě, rychle se vstřebává, pokožku vypne a hezky zvláční.


Zaujala vás tato nová limitovaná kolekce? Budete chtít nějaký produkt vyzkoušet? :) 

//barterová spolupráce

Manufaktura je značkou poctivé české kosmetiky inspirované českou tradicí a přírodou. Je 100% českou společností, která sídlí v Praze u Vltavy, vyrábí v Čechách a spolupracuje především s českými dodavateli. Vlastní certifikát HCS, tudíž netestují na zvířatech. 
Facebook: @manufaktura
Instagram: @manufaktura.cz

Zdroj informací o kosmetických ingrediencích:

You May Also Like

9 komentářů

  1. Tak to brusinkové produkty musí být skvělé! Láká mě i ta svíčka, má nádherný design a určitě krásně voní :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda brusinky nemám ráda, ale v kosmetice můžou být super. Možná si zajdu aspoň přivonět k těmto produktům.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Mě hodně sedí pleťové krémy, takže je pravděpodobné, že při příští návštěvě obchodu sáhnu právě po něm :-)

    OdpovědětVymazat
  4. manufakturu zbožňujem - musím si ísť túto novú radu očuchať :P

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
  5. Ten parfém si asi zajdu očichat :) nicméně jsem nevěděla,že už dělají i svíčky
    V3ronika♥

    OdpovědětVymazat
  6. Já si nemůžu pomoct, ale už to vypadá lehce vánočně. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Teda ty produkty vypadají opravdu krásně, ty obaly! Moc krásně nafoceno.
    Hrozně ráda bych někdy vyzkoušela ty jejich parfémy!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡