RECENZE MANUFAKTURA: NOVÁ PIVNÍ ŘADA (+SROVNÁNÍ S PŮVODNÍ VERZÍ)



Pokud sledujete obchod Manufaktura na sociálních sítích - či šli kolem prodejny, možná jste zaznamenali, že proběhla inovace pivní řady kosmetiky. V dnešním článku bych chtěla zabrousit opět trochu do hloubky: představit vám řadu jako takovou, ukázat vám a zhodnotit nové produkty a hlavně vám poskytnout i srovnání s těmi původními.


Pivní kosmetika Manufaktura je inspirována staletou tradicí českého piva, které je v celém světě proslulé svou výjimečnou kvalitou a je unikátním zdrojem vitamínů skupiny B, stopových prvků a minerálů. Tato řada obsahuje české pivo Ferdinand – ležák světlý Max 11 % vařené z prvotřídních českých surovin, připravené původními, více než 120 let nezměněnými postupy v mimořádně krásném pivovaru Ferdinand v Benešově, který má tradici již od roku 1897. Napomáhá regeneraci, zklidnění, přispívá k omlazení pokožky, zmírňuje lámavost vlasů, zpevňuje je a navrací jim přirozený lesk. Výborné vlastnosti piva umocňují další přírodní ingredience obsažené v jednotlivých produktech, např. přírodní oleje, panthenol, extrakt z chmele a ječmene a jiné přírodní zázraky doslova nabité aktivními látkami.
Všechny produkty v nově inovované řadě zmíněné pivo obsahují. 


Nově tato kolekce obsahuje: 2x šampon na vlasy, balzám, masku a růstové sérum na vlasy, sprchový gel, krém na ruce, balzám na rty, tuhé mýdlo.
Nenajdeme zde: masážní olej, balzám po holení, krém a masku na pleť
(původní řada se ještě prodává na pražských prodejnách Czech Tradition, kromě masážního oleje)


ŠAMPON SNŮ

Novinkou této řady je druhý šampon na vlasy s inovativním složením. Kromě již zmíněného piva obsahuje hydratační a zklidňující extrakt z chmelu a ječmene, vyživující mandlový olej a přírodní kofein - výborný stimulant pro růst vlasů, zabraňující jejich vypadávání. Zvyšuje lesk, snižuje lámavost, dodává objem a lehký tužící efekt. Přírodní extrakt z mořské řasy zajišťuje hloubkovou hydrataci a pomáhá proti poletujícím a elektrizujícím vlasům. Výtažek z rýže ochraňuje kvalitu a barvu vlasů před UV zářením a nepříznivými vlivy vnějšího okolí. Složení je bez SLES a silikonů. 

Upřímně jsem se na nový šampon velmi těšila, byla jsem zvědavá, jak se bude lišit od mého oblíbeného "originálu". Bezesporu je zážitek z použití poměrně rozdílný, z mého vnímání především díky vůni: tento voní svěže bylinkově, originál pivní šampon má hořkosladkou parfemaci. Díky tomu, že neobsahuje SLES - nahrazeno tenzidem z kokosového, olivového oleje a cukru, je o něco málo řidší - s tím ale nemám sebemenší problém. Nanáší se mi dobře a na celou délku vlasů mi stačí troška. Myslím si, že i díky obsaženému extraktu z mořské řasy nemám urgentní potřebu použít kondicionér (i když s další péčí jsou na tom mé suché vlasy stejně líp :)). Vlasy mám po použití krásně vzdušné a především provoněné. 
Šampon snů obsahuje 98% přírodních ingrediencí a můžete ho zakoupit zde nebo na prodejnách za 229,-Kč (255ml)

ORIGINÁL VS. ŠAMPON SNŮ
ingrediencí je rozdílných více, vypíšu vám zde ale ty nejdůležitější, nejvýraznější body :)

·         Rozdíl v parfemaciOriginál - hořkosladká vůně, Šampon snů - bylinná svěží vůně
·         SLESOriginál je v původní receptuře se SLES, Šampon snů bez
·         Šampon snů má z těch výraznějších aktivních ingrediencí navíc extrakt z rýže, mořské řasy a přírodní kofein
·         oba obsahují vysoké procento piva, extrakt z ječmene, chmelu, mandlový olej, panhthenol 


ŠAMPON ORIGINÁL

Tento šampon je za mě must have, a to nejen z Manufaktury, ale celkově v kategorii. Mimochodem, v Manu je to naprostý bestseller již řadu let. Obsahuje vysoké množství piva, chmelový extrakt a výtažek z ječmene (hydratace, zklidnění) a mandlový olej. Právě obsažené pivo vlasům dodává objem a lehké natužení (ne ve smyslu klasického tužidla, to se vůbec nebojte) - tento efekt je velice znát u jemných vlasů s tendencí k plihnutí, navíc pak zvyšuje jejich lesk. Dále díky obsahu chmelu podporuje jejich růst a zklidňuje pokožku hlavy, extrakt z ječmene hydratuje a regeneruje, mandlový olej vlasy vyživí. 
ZMĚNY VE SLOŽENÍ oproti původní verzi
·       Nové aktivní látky: výtažek z ječmene, výtažek z chmelu, mandlový olej, kondicionační látky přírodního původu
·         Odstraněné látky: lanolin (aby značka vyhověla vegan zákazníkům)
·         Další změny: šetrnější konzervace, nově použit karamel jako barvivo – namísto rašeliny
Co se týče nějaké viditelné změny mezi původní variantou a novou, nemohu příliš sloužit - připadá vlasy stále tak dobře uhladí a dodá jim lesk, jako původní receptura. Tenzid SLES mi ve vlasové kosmetice nijak nevadí, takže nemám důvod jej nějak odsuzovat. Šampon mi vlasy nijak nezatěžuje, naopak jim dodá hezký objem a i u tohoto mi stačí na celé vlasy přiměřené, menší množství. Už před lety mě uchvátila ta hořkosladká vůně, a tak si velmi užívám, že mi vlasy po umytí zůstanou dlouhou dobu provoněné. Já jsem tedy stále maximálně spokojená. 
mi totiž stále super :) Nové aktivní látky na místo lanolinu tuto složku dobře nahradily,

Šampon obsahuje 97,49% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde anebo na prodejnách za 179,-Kč (300ml) 


VLASOVÝ BALZÁM
Balzám, nebo chcete-li kondicionér, obsahuje opět pivo, extrakt z chmele a ječmene, ovesný beta-glukan, kreatin, panthenol, mandlový a jojobový olej. Poskytne vlasům opravdu hloubkovou péči - vyživuje, napomáhá zacelení, zvyšuje pevnost, objem a pružnost. Nově je navíc bez obsahu silikonů. 

Jelikož mám doma jak původní verzi, tak i tuto, rozhodla jsem se pro celkem zajímavé testování. Zkrátka a dobře, na jednu polovinu vlasů jsem nanesla původní a na druhou tento nový.  Myslela jsem si, že budu mít vlasy vyhlazenější díky silikonům ve staré variantě, ale zcela upřímně? Nepoznala jsem rozdíl! :) Ráda bych ještě dodala, že u původní verze byly silikony na posledních příčkách složení a jednalo se o ty rozpustné ve vodě, tudíž nic, čeho bych se já osobně obávala. Nové aktivní látky dodávají o to více hydratace a "obyčejnějšímu" složení se přírodní ingredience zdařile vyrovnaly.
ZMĚNY VE SLOŽENÍ oproti původní verzi
  • Nové aktivní látky: výtažek z ječmene, kondicionační látky přírodního původu, kreatin, mandlový a jojobový olej, výtažek z ječmene, výtažek z chmelu, ovesný beta-glukan
  • Odstraněné látky: silikony, výtažek z pšenice (nahrazen ječmenem), rašelina (používala se pro obarvení, nyní je balzám bez barvy)
Vlasový balzám obsahuje 96,3% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde anebo na prodejnách za 195,-Kč (150ml). 


VLASOVÁ MASKA

Kromě stejného základu: již zmiňovaného piva, výtažku z chmele a ječmene, obsahuje dále jojobový a mandlový olej, kreatin, kofein - stimulant pro růst vlasů, zabraňující jejich vypadávání a extrakty z mořských řas a rýže (hydratace a ochrana). Výjimečná maska zvyšuje pevnost, objem, pružnost a lesk vlasů. Napomáhá jejich vyživení, zacelení, regeneraci a lesku. Usnadňuje rozčesávání a odstraňuje nepříjemný elektrostatický náboj.


Použití masky jsem si užívala již při její původní verzi, její výsledek a také složení se mi moc líbilo a líbí stále. Jediné, co mě mrzí, tak že se změnila parfemace - nyní má stejnou vůni jako šampon snů, tedy takovou osvěžující bylinnou. Já jsem právě fanda té hořkosladké, a tak aspoň že se zachovala u balzámu.. :) Pokud ale dáváte přednost neutrálnějším lehčím vůním, toto bude pro vás ideální. Vlasy provoní, což je příjemné (mě ta vůně vůbec neva, jen se mi líbila víc ta původní) a hlavně mi zanechá vlasy zkrocené a vyživené.


ZMĚNY VE SLOŽENÍ oproti původní verzi
  • Nové aktivní látky: kofein (posílení, energie, proti padání vlasů), výtažek z mořských řas (hloubková hydratace), výtažek z ječmene (regenerace, hydratace), výtažek z rýže (ochrana kvality a barvy vlasů)
  • Další změny: nová svěží bezalergenní vůně 
Vlasová maska obsahuje 96% přírodních ingrediencí a můžete ji zakoupit zde anebo na prodejnách za 249,-Kč (200ml). 


AKTIVAČNÍ SÉRUM PROTI VYPADÁVÁNÍ VLASŮ A PRO PODPORU RŮSTU NOVÝCH VLASŮ
Unikátní vlasové sérum s vysokým obsahem aktivních látek podporuje růst vlasů, omezuje jejich vypadávání, zesiluje a zahušťuje je (o 10 - 20 %). Přírodní kofein aktivně působí na vlasové folikuly, prodlužuje jejich život a stimuluje růst vlasů. Originální Redensyl komplex s výtažkem z modřínu a zeleného čaje reaktivuje kmenové buňky vlasových váčků, podporuje růst vlasů, omezuje jejich ztrátu a při pravidelném používání má lepší výsledky než transplantace vlasů (až +28 200 nových vlasů). Pivo a výtažek z chmele a ječmene zklidňují pokožku hlavy, napomáhají regeneraci a dodávají lehký tužící efektKreatin má revitalizační a hydratační účinky a zvyšuje objem vlasů. 

Jak sérum vlastně funguje? Každý vlasový folikul prochází několika vývojovými cykly, z nichž anagenní fáze – fáze růstu- trvá cca 3 roky, pak vlas vypadne – a následuje telogenní fáze, která trvá cca 3 měsíce. Během ní se obnovuje vlasový folikul a připravuje se růst vlasu nového. Sérum způsobí to, že urychlí regeneraci vlasového folikulu a zkrátí telogenní fázi, čímž dojde k zahuštění a zesílení vlasů, protože více vlasů než dříve je v růstové anagenní fázi. I v případě alopecie (plešatění, vypadávání vlasů) u mužů a žen nad 60let, která je důsledkem poškození a degenerace vlasových folikulů různými vlivy dochází už po 3 měsíčním denním používání séra k výraznému zahuštění vlasů). Kúra k aktivaci vlasových folikulů by měla trvat min. 3 měsíce, ale určitě i déle. Je potřeba jej každý den vmasírovat do pokožky hlavy se do pokožky hlavy (při suchých vlasech). Pivní sérum lze používat i preventivně - i v době prevence dojde k zahuštění a zesílení vlasů.

K vlastnímu posouzení jej musím používat ještě delší dobu, jelikož jej ještě 3 měsíce z daleka nepoužívám. Od známých jsem ale slyšela pozitivní reakce - hlavně objevení nových vlásků, které předtím nerostly. 

ZMĚNY VE SLOŽENÍ oproti původní verzi

·        Jediná změna: obohacení receptury o výtažek z ječmene, jinak vše zůstává stejné (Redensyl komplex s výtažkem z modřínu a zeleného čaje, přírodní kofein, benešovské pivo Ferdinand, chmel, pivo, kreatin, výtažky z chmelu a ječmene)
Aktivační sérum obsahuje 99% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde anebo na prodejnách za 579,-Kč (155ml). Na tři měsíce vám vystačí 1 až 2 lahvičky. 



SPRCHOVÝ GEL
Receptura sprchového gelu je obohacena o pivo, čisticí a zklidňující chmelový výtažek, zvláčňující extrakt z ječmene, výživný mandlový olej a panthenol. Díky všem těmto cenným ingrediencím je tou správnou volbou pro každodenní osvěžující sprchování.
Konzistence je naprosto ideální, nanáší se tedy dobře a také optimálně pění. Moc se mi líbí hranatější lahvička, která se ve sprše dobře drží a dá také zmáčknout = použití je všehovšudy bez vztekání 😅 Má opět tu moji opěvovanou hořkosladkou vůni, která provoní pokožku. Žádný sprcháč této značky mě nijak nevysušuje, ale také tedy netrpím na přesušení. Opět jsem ale tuto novou verzi bohužel nezkoušela (až dopotřebuji zásoby.. :)).
ZMĚNY VE SLOŽENÍ oproti původní verzi

·         Aktivní látky z původní receptury, které zůstaly zachovány: pivo
·         Nové aktivní látky: výtažek z ječmene, výtažek z chmelu, glycerin, mandlový olej, panthenol
·         Odstraněné látky: výtažek z pšenice (nahrazen výtažkem z ječmene), výtažek z oliv (nahrazen glycerinem a mandlovým olejem)
·         Další změny: šetrnější konzervace, nově použit karamel jako barvivo - namísto rašeliny
Sprchový gel obsahuje 97% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde anebo na prodejnách za 159,-Kč (300ml).


KRÉM NA RUCE

Krém obsahuje opět pivečko Ferdinand, výtažky z chmele a ječmene, bambucké máslo, mandlový a makadamiový olej - dodávají pokožce chybějící výživu a dopřávají jí příjemnou hebkost, a v neposlední řadě ovesný beta-glukan a panthenol zanechávají pokožku zklidněnou a zvláčněnou. Obsažený rostlinný glycerin v ní zadržuje potřebnou vlhkost.
Nový krém jsem ještě příliš nevyzkoušela, jelikož jej nemám a např. z jednoho vyzkoušení až tak nevyvodím, ale věřím, že bude díky výživnějšímu složení ještě lepší. Ten původní ráda používám především na noc a taky v případě, kdy mám ruce hodně vysušené. Zaznamenala jsem totiž, že je krém o kapku výživnější než jiné, a to mi ve zmíněných případech vyhovuje. Navíc prostě ta boží vůně... :)

ZMĚNY VE SLOŽENÍ oproti původní verzi

·       Aktivní látky z původní receptury, které zůstaly zachovány: glycerin, makadamiový olej, bambucké máslo, panthenol, allantoin, výtažek z chmelu
·         Nové aktivní látky: mandlový olej, výtažek z piva, výtažek z ječmene, ovesný beta-glukan
·         Odstraněné látky: hroznový olej (nahrazen mandlovým)
·         Další změny: nová šetrnější konzervace
Krém obsahuje 98,4% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde anebo na prodejnách za 175,-Kč (75ml).

BALZÁM NA RTY

Pečující balzám kromě piva a chmelu dále obsahuje také bambucké máslo, jojobový a mandlový olej, včelí vosk a vitamín E. Bambucké máslo má výjimečné vyživující a hojivé účinky a chrání pokožku před nepříznivými vnějšími vlivy. Jojobový a mandlový olej spolu s vitamínem E a včelím voskem jsou významné svými regeneračními účinky.
Ještě před vyzkoušením stejného balzámu - jen v tyčince, jsem si říkala, že je to škoda a že se mi líbil v tekuté verzi. Na té se mi líbilo, že když jsem jej nanesla ve trošku větším množství, balzám působil jako lesk. Musím ale uznat, že tyčinková varianta se mi zamlouvám možná více. Vypozorovala jsem, že jak je tužší, na rtech mi vydrží déle. Ve své podstatě se mi ale líbí obě varianty a jednu i druhou mohu doporučit :) 

ZMĚNY VE SLOŽENÍ oproti původní verzi

·         Nová konzistence – z formy v tubičce změna na pevnější balzám v tyčince
Balzám obsahuje 93,6% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde anebo na prodejnách za 119,-Kč (4g)


TUHÉ MÝDLO

Obsahuje výživný a ochranný mandlový olej, hydratační a regenerační extrakty z ječmene a poctivého piva a zvláčňující glycerin, který zadržuje v pokožce potřebnou vlhkost. Mýdlo je díky svému přírodnímu složení šetrné i k jemné kůži, a proto je vhodné pro každodenní a časté použití.
Tady mě velmi mrzí, že zde nenajdeme abrazivní částečky (olivové lístky), jelikož je ten peelingový pocit opravdu moc příjemný a bez něj mě to upřímně tolik nebaví :D Už jsem si na ně zkrátka zvykla.. A nové vypadá smutněji :) Novou verzi jsem ale ještě nezkoušela. Jinak Manufaktura mýdel jsem si doma vytvořila zásobu a vždycky se těším, až jedno dopoužívám a začnu nový (má to taky tak někdo, nebo jsem divná jen já? :D A nemusí to být jen u mýdel..). Dřív jsem jejich fanda nebyla a myslela jsem si, že mě vysušují - ale jakmile jsem je začala používat déle, uvědomila jsem si, že se jedná pouze o jiný pocit než z tekutých mýdel, nikoliv o vysušování... v tomhle jsem se prostě sekla. A teď si je vážně užívám :) A hlavně tato mýdla neskutečně dlouho vydrží - a to samozřejmě při každodenním používání (při mytí rukou). 

ZMĚNY VE SLOŽENÍ oproti původní verzi

·     Aktivní látky z původní receptury, které zůstaly zachovány: palmový olej s RSPO certifikátem, mandlový olej
·         Nové aktivní látky: výtažek z piva, výtažek z ječmene
·         Odstraněné látky: pivovarské kvasnice (nahrazeny výtažkem z piva), sušené olivové listy 
Tuhé mýdlo obsahuje 97,2% přírodních ingrediencí a můžete jej zakoupit zde anebo na prodejnách za 135,-Kč (150g).


Ženy prosím vás, nebojte se jít v obchodě k tý pivní skříni, není to jen "chlapská" kosmetika.. najdete tam skvosty :) 
Zaujalo vás něco, případně používáte některý z produktů značky Manufaktura?

Článek jsem psala asi 6 hodin v kuse, tak budu moc ráda za vaši odezvu 😄💜


*barterová spolupráce

Manufaktura je značkou poctivé české kosmetiky inspirované českou tradicí a přírodou. Je 100% českou společností, která sídlí v Praze u Vltavy, vyrábí v Čechách a spolupracuje především s českými dodavateli. Vlastní certifikát HCS, tudíž netestují na zvířatech. 
Facebook@manufaktura
Instagram@manufaktura.cz

You May Also Like

6 komentářů

  1. Nezkoušela jsem nic ze staré řady, ale teď mám docela zálusk na šampon a masku. Tu jsem měla meruňkovou a byla skvělá :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle řadu jsem zatím nezkoušela, ale Manufaktura má skvělé produkty a vždycky jsem byla maximálně spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem nezkoušela, ale zaujalo mě od ní snad všechno :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Od tejto značky zatiaľ nepoužívam žiaden výrobok, ale zaujala ma ta maska na vlasy. Budem veľmi rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. manufakturu milujem :) ale asi by ma naozaj nenapadlo siahnuť po tejto rade :D

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡