NOVINKY MANUFAKTURA: VLASOVÁ MLHA A MASKA MERUŇKA

manufaktura Jemná antistatická mlha pro lesk, hydrataci a ochranu barvy a kvality vlasů a Intenzivní meruňková regenerační, vyživující & zpevňující vlasová maska recenze

Značka Manufaktura nás letos nešetří novinkami - mimochodem je toho důkazem i předchozí článek, ve kterém jsem vám recenzovala nové produkty z řady sedmikráska :) Tentokrát se ale rozšířila oblíbená řada meruňka, a to o produkty na vlasy. Řada jako taková má regenerační a hydratační účinky, je tedy vhodná pro suchou pokožku (v případě šamponu na suché/poškozené vlasy), výborně působí i po opalovaní, jelikož pokožku zklidňuje. To vše především díky meruňkovému oleji a výtažku z meruňkové dužiny. Například meruňkový olej preventivně působí proti stárnutí pokožky, napomáhá při léčbě různých kožních nemocí – akné a ekzémů.

manufaktura Jemná antistatická mlha pro lesk, hydrataci a ochranu barvy a kvality vlasů recenze

Jemná antistatická mlha pro lesk, hydrataci a ochranu barvy a kvality vlasů

Mlha na vlasy, typ produktu, který Manufaktura uvádí do nabídky vůbec poprvé. Obsahuje přírodní ingredience, které vytváří na vlasech ochranný štít. Mezi ně se řadí extrakt z rýže, který poskytuje obranu před škodlivým UV zářením způsobující oslabení a blednutí barvy vlasů. Najdeme zde také extrakt z meruněk, broskví, jablek, pšenice, ječmene či ženšenu, chránící vlasy před škodlivými vlivy z ovzduší a zamezuje uchycení nečistot.
Komplex sacharidů a extraktu z mořské řasy dokáže vlasy ochránit před ztrátou hloubkové vlhkosti vlivem vysokých teplot při jejich tepelné úpravě. V neposlední řadě také hloubkově hydratuje, díky čemuž jsou vlasy krásné, lesklé a neelektrizují.

Dostřik rozprašovače je velice bohatý a kapičky jsou velmi drobné, označení mlha tedy tento produkt splňuje na výbornou :) Má mimochodem stejnou lahvičku jako mlhy z rebarborové nebo fialkové řady, takže jsem věděla, že mi aplikátor sedne. Na mé hustší vlnité vlasy však musím sprej několikrát stlačovat, abych jejich plochu pokryla a díky tomu mi trochu rychlejc ubývá. Ale tomu se my s hustými vlasy asi těžko vyhyneme, co? :) Po aplikaci cítím, že mi sprej vlasy trochu zkrotil, dodal jim i texturu a i ty moje přirozený vlny mi tím podpoří. I mírného lesku jsem si všimla, rozhodně se nemusíte bát, že by byl efekt nepřirozeně intenzivní. Sprej navíc velmi příjemně voní. Jediné, čeho jsem si všimla, tak že si mi po něm rychleji mastí vlasy (co se týče kořínků), takže si dávám pozor, abych aplikovala spíše do délek. Nicméně musím zde, jako v každém článku, zmínit, že se mi kořínky obecně mastí rychleji a délky mám suché. Je důležitý si každou recenzi srovnat s vlastním typem pleti či vlasů, tak jen abyste věděli... :) Zkusila jsem i antistatický účinek, a to pomocí několika svetrů a v pohodě, vlásky v klidu 😅

I když to není produkt, bez kterýho bych se každý den neobešla a neoslovil mě zkrátka stoprocentně, tak celkově se mi produkt líbí, připadá mi zajímavý a určitě přijde vhod každému s delšími vlasy. Navíc to složení, které obsahuje 99,12% přírodních ingrediencí je ohromný :)
Vlasovou mlhu zakoupíte zde za 249,-Kč (155ml). 

manufaktura Intenzivní meruňková regenerační, vyživující & zpevňující vlasová maska recenze

Intenzivní meruňková regenerační, vyživující & zpevňující vlasová maska

Jelikož mám odjakživa suché délky vlasů, bez následné péče se neobejdu. Nebo obejdu, ale vlasy vypadají dost smutně :D Proto jsem na tuto novou masku byla dost zvědavá. Jak už je zvykem, značka se snaží neustále inovovat své složení. aby bylo co nejvíce šetrné a mimo jiné dávají na zpětnou vazbu zákazníků. V tomto případě mám na mysli třeba právě absenci silikonů (ty nenajdete ani v pivní masce). Jedná se o meruňkovou řadu, takže obsahuje ochranný a pečující meruňkový extrakt, mandlový a jojobový olej, regenerační panthenol, ovesný beta-glukan či posilňující kreatin.
Kondicionační přírodní látka je na bázi cukrů a extraktu z hnědé mořské řasy, která dodává lesk a vitalitu. Ve složení najdeme také extrakt z ženšenu, ječmene, pšenice, broskví a jablek. Díky těmto látkám napomáhá vyživení, hydrataci, regeneraci a zacelení vlasů, usnadní jejich rozčesávání a má antistatický efekt. Zjemňuje a ochraňuje je proti nepříznivým vnějším vlivům.

Pokud znáte pivní masku (značky Manufaktura), tak tato mi připadá dosti podobná. Ať už tedy svoji konzistencí, tak výsledným pocitem. Konzistence je kapku hutnější, ale nanáší se naprosto bezproblémově a stačí mi i adekvátní množství - pěkně se do celých vlasů zapracuje. Jak už jsem zmiňovala, délky mám suché, a tak ji nechávám působit co nejdéle :D Rozuměj tak okolo 10 minut. Ve výsledku mi vlasy vyhladí, nejsou tak příšerně rozčepýřené jako obvykle 😅, na dotyk je zjemní a celkově vypadají lépe a zdravěji. Taky zanechá vlasy příjemně provoněné. Přesto si ale neodpustím poznámku, že to není tak mega efekt, který bych ráda. Ale nevadí, i přesto jsem s maskou spokojená a klidně bych si ji koupila znovu :) 

Maska obsahuje 96,12% přírodních ingrediencí, stojí 239,-Kč a má 200ml. Zakoupit můžete zde nebo na prodejnách :) 

manufaktura Intenzivní meruňková regenerační, vyživující & zpevňující vlasová maska recenze


S produkty jsem spokojená, klidně bych si je koupila znovu, ovšem (prozatím) se nezařadily mezi mé top z Manufaktury :) Inovace a uvádění nových produktů mě u této značky fakt baví a je mi velmi sympatické 👍


Zaujaly vás novinky? Chystáte si v Manufaktuře něco pořídit? :)

NEJEDNÁ se o spolupráci

Manufaktura je značkou poctivé české kosmetiky inspirované českou tradicí a přírodou. Je 100% českou společností, která sídlí v Praze u Vltavy, vyrábí v Čechách a spolupracuje především s českými dodavateli. Vlastní certifikát HCS, tudíž netestují na zvířatech. 
Facebook@manufaktura
                               Instagram@manufaktura.cz

You May Also Like

3 komentářů

  1. Produkty vypadají fakt lákavě, nejvíc se mi líbí právě maska na vlasy. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Musí nádherně vonět. Mně by se ta mlha na vlasy dost líbila. Podobné produkty používám moc ráda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Manufaktúru veľmi rada kupujem ako darček, ale sama nemám veľa skúseností :) no tá vlasová mlha ma naozaj zaujala :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡