MANUFAKTURA - BYLINNÁ ZUBNÍ PASTA A ÚSTNÍ VODA


Koncem loňského roku mě v rámci školení pro Manufakturu neskutečně zaujala bylinná pasta a hned jsem si ji musela koupit! 😅 Stala se mým oblíbencem, a tak jsem se rozhodla, že vám o zubní péči této značky napíši i zde :) Věděli jste vůbec, že má Manufaktura i tento sortiment? Já se přiznám, že jsem to zprvu vůbec nevěděla. Vždycky jsem tam chodila převážně pro krémy a toto jsem přehlédla. Pastu i vodu naleznete v regálu s karlovarskou vřídelní solí, v sekci s mátou :) Hmm no a asi bych se mohla pochlubit, že jsem zrovna do Manufaktury nastoupila jako asistentka prodeje, jupíí 😍 Tím pádem ode mě čekejte více recenzí této značky, protože se tomu nedá odolat!😄




Základem obou produktů je vřídelní sůl a především cenný bylinný komplex, vyráběný tradiční poctivou metodou ze 7 léčivých rostlin – máty, šalvěje, heřmánku, hřebíčku, mochny nátržníku, řepíku a fenyklu, dodávaných v nejvyšší farmaceutické kvalitě. Má klinicky prokázané protizánětlivé, stahující, antibakteriální, antivirové, anestetické a ochranné účinky. Působí rovněž proti krvácení dásní. 


Zubní pasta s bylinným komplexem, fluorem a vřídelní solí



Napomáhá snižovat záněty a krvácení dásní a riziko parodontózy, předchází vzniku zubního kazu. Díky jemným abrazivním složkám a šetrnému přírodnímu pěnidlu nepoškozuje zubní sklovinu a nedráždí dásně. Hodnotu abrazivity má 30 RDA.  Zubní pasta je vhodná i pro citlivé zuby a dásně, mléčný chrup (cca od 6 let) a při projevech paradontózy (krvácení a zánět dásní). S příjemnou bylinkovou chutí, bez obsahu zbytečné chemie - barviv a pěnidla Sodium Laurylsulfátu. Na místo toho obsahuje přírodní pěnidlo z mandlového oleje. Obsahuje také malé množství fluoru (na úrovni dětské pasty), který remineralizuje zubní sklovinu. Pasta je také vhodná pro osoby se zubní protézou.

Pasta je chuťově velice příjemná, bylinná vůně (chuť) je tak akorát výrazná. Vůbec v ní necítíte slanou chuť, což jsem ráda :) Obsah je 100g a nějakou dobu mi vydrží - i přesto, že nepění tak výrazně, jako běžné pasty, mi stačí na kartáček nanést přiměřené množství. Chuťově (i složením) si myslím, že je pasta jedinečná a mohu ji jednoznačně doporučit! Sama mám už asi třetí balení :D :))


Pro zajímavost, pro Manufakturu pastu i vodu vyrábí česká firma Herbadent.


Ústní voda s bylinným komplexem a vřídelní solí

Jak už bylo řečeno, bylinný komplex dokonale pečuje o dutinu ústní, napomáhá snížení rizika zánětů, vzniku zubního kazu a paradontózy a chrání sliznice. Má klinicky prokázané protizánětlivé, stahující, protikrvácivé, antibakteriální, antivirové, anestetické a ochranné účinky. 
Ústní vodu tak lze použít také jako kloktadlo pro celkovou dezinfekci dutiny ústní a hltanu - např. při nachlazení během chřipkového období. Je vhodná pro dlouhodobé používání. Jelikož je velice šetrná, mohou ji používat i osoby s rovnátky. 

Ústní vodu jsem si koupila až poté, co jsem měla doma pastu. I proto jsem čekala, že bude mít výraznou chuť bylin, ale trošku jsem se spletla. Chuť je méně výrazná, ale vůbec v ničem mi to nevadí. Je super, že to není taková ta voda typu Listerine a podobně, která vám pomalu vypálí oči. Tato je naopak velice šetrná, a přesto účinná. Ještě se mi líbí, že ji můžete kloktat, pokud vás například bolí v krku, nebo máte jiné obtíže. Za mě tedy také plus! Ale více jsem nadšená z pasty :)



 Co vy a Manufaktura, máte nějaký jejich produkt? :) A používáte nějaké přírodní zubní pasty?

You May Also Like

10 komentářů

  1. Hodně se teď začínám o přírodní kosmetiku a složení zajímat a Manufaktura je u mě tak na půl.. Já teď používám pastu od Alverde, ale ta bohužel obsahuje fluor, takže mám zálusk na skvělou Weledu :)

    magazín ŽENSVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu Weleďáckou jsem měla taky, ale jak je vyloženě hodně slaná a abrazivní, nemohla bych ji používat pořád :) V Manufaktuře záleží, jakou řadu si vybereš, v průměru je ale všechno tak z 95% přírodní složení. Záleží, čemu se chceš vyvarovat a podobně.. :) Teďka navíc dost inovují složení.

      Vymazat
  2. Vôbec som netušila, že Manufaktura vyrába aj produkty na zuby :) Gratulujem k práci, viem si predstaviť, aké ťažké bude odolať nakupovaniu :D :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! ♥ Noo, už mám pár favoritů, které si musím pořídit :D :)

      Vymazat
  3. Tak tento výrobek neznám, ale vypadá zajímavě, určitě to bude něco jiného, než normální pasty. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To jsem netušila, že Manufaktura má i pasty na zuby. Mám tuto značku moc ráda, hlavně přípravky na pleť a budu muset mrknout i na pastu, docela mě zaujala :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak pak můžeš dát vědět, jak ti vyhovuje, pokud si ji pořídíš! :)

      Vymazat
  5. Manufakturu miluju, ta značka je mi sympatická :) ať se ti u nich líbí! :)
    Jinak o pastě jsem nevěděla, ale vypadá dobře :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  6. Tyhle produkty od Manufaktury vidím poprvé :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡