RTĚNKY MAC - MY TWEEDY & VELVET TEDDY


Je to již pár týdnů, co jsem si koupila mé první MAC krásky, tedy legendární rtěnky. Nejprve jsem chtěla dost známý Mehr - je to mauve odstín, který mi sedí a líbí se mi, ale uznala jsem, že rtěnky v této barvě již mám a nepotřebuji další. Proto jsem sáhla po nádherném, řekla bych až světle oranžovém nude odstínu My Tweedy a rovnou k němu přidala miniaturku v odstínu Velvet Teddy.
Pojďme si o jednotlivých odstínech říci víc :)


MY TWEEDY

Tento světlý meruňkový nude odstín je z řady powder kiss. Rtěnky této řady jsou matné naprosto inovativním způsobem. Dodají rtům jemnou barvu a dají se perfektně ztrácet pro éterický efekt. Toto průlomové složení obsahuje hydratační pudrové pigmenty, které pečují o rty a hydratují je. Výsledkem jsou matné rty bez lesku s lehkým pocitem vyživujícího balzámu. 
Dodají rtům opravdu nádhernou barvičku, kterou lze vrstvit, případně ztrácet. Co mě ale opravdu překvapilo je pocit, který na rtech dělají. Rtěnka je vážně taková pudrová, ale v dobrém slova smyslu - zároveň totiž cítím i tu hydrataci a je to úplně něco jiného, než u běžné krémové rtěnky 😅 Je to trošku složité popsat, ale vy co jste tuto řadu zkoušely mi dáte určitě za pravdu 😃 
Konkrétně u tohoto odstínu se mi taky líbí, že i když se mi ze rtů pomalu ztrácí, pořád to není jako pěst na oko a vypadá to stále obstojně :) Barvička je to taková svěží, šťavnatá a myslím, že jsem zvolila dobře. Musím také podotknout, že velmi sladce chutná a voní, nemůžu si pomoct.Mně se to teda dost líbí, ale raději upozorňuji :) U té miniaturky, co vám představím v zápětí, tomu tak vůbec není. To jen abyste když tak věděly, pokud si ji nebudete před zakoupením zkoušet.. :)) Na rty se nanáší svižně, v jednolité barvě. Výdrž je z mého pohledu nadprůměrná - hodnotím opravdu z mé vlastní zkušenosti, mé běžné rtěnky mi tak dlouho nevydržely. V perfektním stavu mi vydrží tak hodinu a půl, někdy víc, někdy míň. Potom začne postupně ze středu rtů mizet, což je pochopitelné. Hodně záleží, jestli třeba piju, smrkám a tak podobně 😄 
Za mě je to zatím nejlepší rtěnka, co jsem vyzkoušela! Naprosto jsem si ji zamilovala :)


VELVET TEDDY

Tato je z řady matte, ovšem s bohatým krémovým složením. Odstín je temně béžový, taková výraznější varianta pro tělovku :) Na rozdíl od té z řady powder kiss nemá žádnou výraznou vůni ani chuť, čímž se nedá nic zkazit. Výdrž má obdobnou, velice dobrou! Na to, že se jedná o mini verzi, nanáší se raz dva :) Opět barva na rtech jednolitá, pigmentace na jedničku. Na rtech je velice příjemná, je sice matná, ovšem nemám vůbec pocit vysušení :) Za mě tedy jednoznačně ano!


Plná verze stojí okolo 590,-Kč, miniaturka 300,-Kč - u těch ale je pouze pár vybraných odstínů. Upřímně mohu říci, že koupě nelituji, jsem s nimi velice spokojená :)


Víte, že na Notino.cz teď mají adventní kalendář? Každý den tam objevíte akci na určité zboží, tak se mrkněte a nenechte si to ujít! :) Plánujete si tam něco nakoupit, třeba nějaké dárečky k Vánocům? Já se přiznám, že už mám většinu dávno nakoupenou 😅🙈


Zkoušely jste MAC rtěnky? Případně zaujal vás některý z odstínů? :)


You May Also Like

9 komentářů

  1. mala som obdobie, kedy som veľmi túžila po MAC rúži :) už ma to ale nejak prešlo, i keď po tomto tvojom príspevku neviem či najbližšie nejaký nepozriem :D vybrala si si naozaj pekné nositeľné odtiene :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Já na ty mac rtěnky koukám v tetě vždy, protože je mají asi za 50 kč v tom oddělení se slevou. :D Ale nikdy jsem si je nekoupila a ani bych asi tuto značku nebrala, jsem na jiné. Ale musím uznat, že pro ostatní asi bude opravdu super s jejím efektem, takový moc neznám a pigmentace super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi si jistá, že v Teta drogerii jsou MAC rtěnky a za 50,-Kč?? 😂

      Vymazat
  3. Od MAC žádnou rtěnku nemám, jsou na mě docela drahé. Ale moc se mi líbí ta růžovější varianta. Moc mi připomíná moji oblíbenou od Avril :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Na mě jsou tyto rtěnky docela drahé, ale líbí se mi oba odstíny :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. My tweety se mi líbí více ale i ten druhý odstín je pěkný a mám ráda takovéhle o které se člověk nemusí nijak během dne starat.

    OdpovědětVymazat
  6. ja mám doma mac creme cup a vytiahnem ho vždy v zime :D po velvet teddy sa už dívam dlhšiu dobu ale nejako sa neviem dostať k tomu ho kúpiť ale možno si an vianoce urobím radosť :D
    POĎ SA U MŇA NA BLOGU ZAPOJIŤ DO VIANOČNEJ GIVEAWAY A UROB SI RADOSŤ <3

    OdpovědětVymazat
  7. Miluji tyhle krásky!! Ne tedy tyhle dva odstíny, protože oba nemám, ale za to mám jiné a jsou to moji největší oblíbenci :)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡