WELEDA - MANDLOVÁ ŘADA PRO CITLIVOU POKOŽKU

WELEDA - MANDLOVÁ ŘADA PRO CITLIVOU POKOŽKU

Ahojky! Dnes bych vám ráda představila mandlovou řadu značky Weleda, která je primárně určená pro citlivou pokožku. Řekla bych, že tyto produkty budou sedět mnoha z vás a mohu ji jedině doporučit - třeba pokud s Weledou ještě nemáte zkušenost, je totiž hodně oblíbená :) A proč mnoha z vás? Tyto produkty jsou totiž zcela bez parfemace, vyhovují i alergické a atopické pleti. Poskytují ochranu a péči citlivé pokožce. Přípravky ji harmonizují a obnovují její přirozenou ochrannou funkci. Přírodní složky zmírňují příznaky podráždění. Mandle má velmi vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, které přispívají ke správnému fungování srdce a mozku, také posilují lipidovou vrstvu pokožky a chrání ji před ztrátou vody. Zároveň je mandle bohatým zdrojem vitamínu E - antioxidantu, který zpomaluje proces stárnutí pokožky. Věděli jste, že ta specifická mandlová vůně není z mandlí, ale díky švestkovému oleji? :D :))

weleda Mandlový hydratační krém

Mandlový hydratační krém // Mandlový pleťový krém
Hydratační krém: Zklidňuje pleť a chrání ji před vlivy vnějšího prostředí. Obzvlášť jemný, neparfemovaný hydratační krém, je vhodný pro denní i noční péči. Dodává pleti vlhkost, proto je vhodný pro mastnější pokožku, nebo v období se zvýšenou potřebou hydratace. Po použití má být pleť svěží, příjemně vláčná a hebká na dotek. Zmírňuje podráždění a červenání citlivé pokožky, navrací pleti zdravou rovnováhu. Základem je čistý mandlový olej v BIO kvalitě. 
Mandlový krém: Výživná denní i noční péče pro extrémně citlivou pokožku, jinak vlastnosti má podle popisku stejné :)
Krémy zhodnotím zároveň, jelikož v nich příliš nepozoruji rozdíl. Pleť citlivou nemám, takže mi většina pečující kosmetiky problém nedělá. Co jsem tak ale četla v hodnocení na jejich webu, ten pleťový krém (pro velmi citlivou pokožku), si uživatelky hodně chválí :) 
Vůně krémů je opravdu nepatrná. Oproti jiným krémům, co také používám, vidím a cítím rozdíl - oba dva pokožku nádherně vyživí a je rázem jemňoučká! :) Po použití nemám pleť ani mastnou, ačkoliv mám mastnější T zónu a místy naopak sušší místa s pocity pnutí. Po aplikaci je vše v harmonii. Jo a navíc se rychle vstřebávají, což je pro mě další pozitivum a na pleti působí lehoučce :) 

weleda Mandlový pleťový krém

Mandlový pleťový olej
Vyživuje, regeneruje, vyhlazuje a chrání pokožku. Trvale zklidňuje pokožku, zmírňuje citlivost a podráždění pleti. Vhodný i k šetrnému odstranění očního make-upu. Má univerzální využití: na vysušená a podrážděná místa nebo dle individuálních potřeb vždy, kdy pociťujete, že je pokožka příliš suchá či napjatá. K dennímu ošetření pleti především v chladném či mrazivém období, nebo i celoročně jako intenzivní noční regenerační péči. Mlžete jej kombinovat i s krémy, pro intenzivnější výživu a zklidnění.

Přiznám se, že k odličování jej nevyužívám, jsem zvyklá na klasický dvoufázový odličovač a používat k tomu olej mi připadá zbytečné. Ráda ho nanáším na pleť po odlíčení, když cítím, že je potřeba něco víc než lehký denní krém. Nemá hustou konzistenci, a tak je snadno aplikuje a relativně za krátko se vstřebá. Pleť po něm není nadměrně mastná, pocit i vzhled je velmi příjemný :)

weleda Mandlový pleťový olej


Mandlové čisticí mléko

Odstraňuje nečistoty z pleti šetrně a přitom účinně, a udržuje ji ve zdravé rovnováze. Důkladně čistí póry, působí do hloubky. Během čištění vyživuje a pěstí pokožku čistým mandlovým olejem v BIO kvalitě. Slouží i k odstranění make-upu.
Asi bych tomu nevěřila, ale i takto šetrný "odličovač" dokáže pleť vyčistit fakt důkladně! Můžete jej použít jak na odlíčení makeupu, tak na vyčištění pleti ráno či večer. Například já jej používám pouze na dočištění, poté co se odlíčím jinými přípravky. A věřte tomu, že toho ještě hooodně dočistí :)) Pleť mi navíc nijak nevysušuje. Po použití mám pokožku krásně hladkou a pocit čistoty je opravdu znát.

weleda Mandlové čisticí mléko


Mandlový krém na ruce
Krém na ruce s obsahem BIO mandlového oleje zklidňuje pokožku rukou náchylnou k podráždění, hydratuje ji a snižuje pocity napětí. Posiluje přirozenou ochrannou funkci pokožky a tím ji chrání před působením vnějších vlivů.
Líbí se mi jeho tak akorát konzistence, kdy se krásně rozetře a rychle vsákne do pokožky :) Je to super, když se potřebujete natřít třeba během dne a neomezuje vás zdlouhavé vstřebávání. Cítím, že  pokožku zanechá fakt znatelně zjemněnou a jako by na ní byl ochranný film :) Ale nic nepříjemného, opravdu. Tento krém, na rozdíl od těch pleťových, výrazně (a nádherně!!) voní.

weleda Mandlový krém na ruce

Mandlové tělové mléko
Tělové mléko s jemnou mandlovou vůní zklidňuje pokožku náchylnou k podráždění a pomáhá redukovat její zarudnutí. Mléko se rychle vstřebává, pokožka je po aplikaci hedvábně jemná.
Ačkoliv jsem na používání krému na tělo dost líná (máte to někdo taky tak? :D), aplikaci tohoto si ale užívám. Snadno se roztírá a také vstřebává. Vůni nemá až tak výraznou, jako krém na ruce. Líbí se mi také šikovný pumpičkový dávkovač :)

weleda Mandlové tělové mléko

Mandlový sprchový krém
Až při samotném psaní článku jsem si všimla, že jsem nenafotila poslední výrobek z kolekce, a to tedy sprchový krém - fakt nevím, kam se mi v ten moment zatoulal 😄 Prozatím si tedy vypůjčím fotku z Weleda Instagramu a pak vám jej nafotím sama :D :)) Ovšem bude mi chybět na úvodce.. 😓

Pomáhá udržovat hydrataci pokožky v rovnováze. Šetrně myje jemnými rostlinnými tenzidy a pečuje o pokožku již během sprchování. Díky obsahu bambuckého másla pomáhá pokožku zvláčňovat a vyhlazovat. Působí na obnovu lipidů a tím pomáhá udržovat hydrataci pokožky v rovnováze.
Tento krém jsem zkoušela už kdysi a od té doby jsem si jej zamilovala :) Krém má tak akorát konzistenci, dobře se nanáší. Pokožka je po aplikaci krásně jemná a provoněná. Je zkrátka cítit, že je vyživená. Vůni má výraznou, je však taková zklidňující a neskutečně příjemná! 


Zkoušely jste již nějaký z produktů, případně vás zaujal? :) 

Produkty jsem dostala v rámci barterové spolupráce, můj názor to však nijak neovlivňuje.

You May Also Like

10 komentářů

  1. Já bych měla asi docela problém s tou mandlovou vůní, měla jsem ji u jiné značky a nemohla ji snést, ale tak třeba tam bude jiná :D Rozhodně vypadá hezky a očividně pomáhá :) A pokud ten olej opravdu tak dobře vstřebává, asi bych o něm uvažovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako to vstřebávání je asi docela individuální, záleží jakou máš pleť, ale u mě je to v pohodě :) A ta vůně.. u přípravků na pleť je strašně jemná a nepatrná, u sprcháče a krémů na tělo je výrazná :)

      Vymazat
  2. Překvapila mě ta vůně, že není z mandlí. Výrobky mám pouze v cestovním balení, ještě jsem je nezkoušela, ale docela se na ně těším.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Weleda jako značka je super. A hlavně já vůni mandlí naprosto miluju a hlavně mám problém s parfémovanými krémy a olejicky. Mám pak různé exemy a tak dále, takže si myslím, že by pro mě byla tahle sada jako dělaná. Děkuji za tipy! 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujaly mě krémy na pleť a pak hlavně ten olej, to bych chtěla vyzkoušet :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám doma olejíček a je super, zkoušela jsem ho na pleť místo krému, k odlíčení i pro péči o děti. Zaujaly mě rozhodně ty krémy a v podstatě celá řada, jsem atopik, takže pro mě jako dělaná.

    OdpovědětVymazat
  6. Wau tomu říkám mandlová hromádka :-) já už také stihla vyzkoušet téměř všechno - pleťové krémy, krém na ruce, olejíček, ale nejvíce jsem byla nadšená ze sprchového krému, který dokonale voněl :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  7. Nejvíc by se mi líbil asi krém na ruce a do sprchy. Weledu jsem nikdy nezkoušela, ale spousta produktu je hodně zajímavých a mají hlavně krásné obaly :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  8. Z téhle řady od Weledy jsem měla vzoreček tělového mléka a bylo super!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡