BARVENÍ OBOČÍ DOMA - PRODUKTY REFECTOCIL


Barvením obočí řeším hned dva své problémy - nevýraznost a taktéž optickou hustotu. Jelikož mám obočí celkem řídké, průsvitá kůže pod ním a na některých místech chloupky úplně chybí a je tak dost nesouměrné, oproti tomu druhému... barvou na obočí mohu tato místa doplnit (kůže zůstane pár dní obarvená), a tak obočí vypadá souměrné a výrazné. A hlavně mám pokoj a nemusím jej každý den líčit :D:)

Připadá mi škoda, že mnoho žen ještě s větším trápením s obočím tuto proceduru nedělá, třeba právě z důvodu, že se jí obávají. Proto jsem se domluvila s e-shopem parfemy-elnino.cz na tomto článku, kde vám postup a především výsledky ukáži. Všechny produkty zakoupíte právě tam :)


CO JE K BARVENÍ POTŘEBA

Jak už název článku napovídá, pracuji se značkou RefectoCil a i v minulosti jsem používala pouze ji. Zaprvé potřebujete barvu samotnou - na výběr je několik odstínů, celkem tuším 10. Nabízí také zesvětlovač na obočí. Odstínově se pohybují v černých a hnědých barvách, odstíny pro blondýnky, zrzky, dokonce jsem viděla i fialovou a modrou. Tyto barvy jsou určené taktéž na řasy. 
Druhou nezbytností je oxidant, který slouží ke stabilizaci barvy (tekutý, či krémový). Oxidant se smíchá s barvou, čímž se docílí požadovaného barvícího efektu.
Dále potřebujete podložku ke smíchání barvy - postačí vám třeba nějaká plastová krabička, já mám tuto skleněnou nádobku. V krabičce od barvy je přiložená i plastová tyčinka na míchání, popřípadě i nanášení barvy na obočí (/řasy). RefectoCil nabízí taktéž štětečky, se kterými se pracuje mnohem jednodušeji. 


POSTUP
Ujistěte se, že je vaše obočí odlíčení, suché a nemastné. V misce smíchejte malé množství barvy (asi 2cm) s cca 10 kapkami oxidantu. Množství si časem odkoukáte samy, mně třeba stačí barvy mnohem míň :) K barvě je přibalena i plastová tyčinka, kterou se tato směs míchá. Ihned začněte aplikovat na obočí a barvou jej celé vyplňte. Ještě dodám, že na začátku se mi barva zdála příliš zrzavá a trošku mě to vyděsilo, po chvilce kdy byla smíchána s oxidantem ale ztmavla do hněda - ať už v nádobce, nebo přímo na obočí... takže se nelekejte :)
Dejte si záležet na tvaru, barva se totiž lehce vpije i do kůže! Každý odstín se má nechat působit trošku jinak (je to napsáno v příbalovém letáku), většina z nich má ale doporučené působení 5-10 minut, v závislosti na požadované intenzitě barvy. Po uplynutí doby stačí důkladně setřít barvu vatovým tamponkem, popřípadě dočistit odličovačem a máte hotovo! :)


Barvu mám v odstínu Light Brown, tudíž jsem očekávala přirozenější, ne tak nápadný výsledek. A moje očekávání se naštěstí vyplnilo :) Efekt je znát, obočí se zvýraznilo, ale nepůsobí ostře. Jestliže byste chtěly docílit výraznějšího výsledku, je možné proces opakovat. Dřív jsem používala odstín Natural brown, který mi obočí zanechal o dost tmavší a výraznější. Líbí se mi oba efekty, ale teď jak mám světlejší vlasy, chtěla jsem zkusit světlejší odstín. Pokud vás zajímá, jak na mě vypadal ten tmavší, mrknite sem :)


VÝDRŽ
Barva mi na obočí vydrží zhruba měsíc. Obarvená kůže pod ním pár dní, možná týden :) Na stránkách je napsáno, že balení vystačí cca na 30 použití - je to ovšem velmi individuální. Pro představu, mě jedno balení vydrží i snad víc jak dva roky, což by se už ani schovávat nemělo.. :D Tím chci říct, že vám tyto výrobky vydrží dlouhou dobu a investice do nich se jednoznačně vyplatí. 

 Produkty jsem dostala v rámci spolupráce.

Odkazy na zmíněné produkty:

Barvíte si obočí či řasy? Popřípadě přemýšlíte o tom na základě mého článku? :)

You May Also Like

19 komentářů

  1. obočie som si zvykla nechávať farbiť u kozmetičky rovnako ako riasy :) obočie mi nejako časom stmavlo samo a tak som ho farbiť prestala ale v poslednej dobe stále koketujem s farbením mihalnic doma trochu sa však bojim ze by som pri svojom šťastí prišla o zrak alebo daco podobne :D
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Párkrát jsem ty řasy zkoušela taky a naštěstí v pohodě :D :))

      Vymazat
  2. Tak to vůbec nevypadá špatně! Já sázím hlavně na přirozenost a je to ve výsledku hodně decentní, to bych nutně potřebovala :-) ke kosmetičce bych nešla a tohle bych možná sama ještě zvládla :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, tento odstín mi fakt sedl skvěle. Ten tmavší je ve výsledku už o dost výraznější :)

      Vymazat
  3. Už minimálně rok říkám, že si Refectocil musím taky pořídit a vyzkoušet! No ještě jsem se k tomu nedostala :) Trošku se bojím, abych vybrala správný odstín :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem si obočí ani řasy sama nebarvila. To bych asi nechala na kosmetičce, i když to nevypadá zas tak složitě. Jen bych asi měla problém s výběrem odstínu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdřív mi to také dělala kosmetička, ale jelikož to vážně není nic složitého, dělám to teď sama.. :) Ty odstíny naštěstí odpovídají tomu, jak mají ve finále vypadat.. a tato light brown si myslím, že by ti mohla sedět :)

      Vymazat
  5. Máš krásné obočí a barvení se ti povedlo skvěle. Taky se na to musím znovu vrhnout, teď stíhám jen ráno dát "řasenku" na obočí a běžím do práce :D.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám mamku kosmetičku, takže si zajdu k ni a ona mi to nabarví. Ale pokud by nebyla kosmetička, tak si myslim, že to je dost dobré :) a máš fakt hezky tvar obočii :)

    OdpovědětVymazat
  7. Obočí mám dost husté a tmavé, nemám zapotřebí si ho barvit, ale malé mezerky upravuji s duem od Rimmelu. :) Jinak si myslím, že jsi měla pěkné obočí i předtím, celkově ho máš moc hezké.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to dobře, nikdy jsem o tom neslyšela. Ale asi se nedonutim.. spíš mám z toho strach a raději si ho namaluji stíny..

    OdpovědětVymazat
  9. Ju, tak to je opravdu super výsledek, vypadá to jako krásné přirozené obočí. Pokud to funguje i po těch dvou letech... proč ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Haha, jako jo, funguje - ale nemělo by se to používat tak dlouho, že jo :D :)

      Vymazat
  10. Mám doma hned dva odstíny, jsou super!

    www.zivotskojencem.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to moc hezky! Já si teda obočí maluju každý den tužkou a gelem a vůbec mi to nevadí, naopak mě to baví, takže tohle by asi nebylo řešení pro mě :D

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  12. Nikdy jsem si obočí nezkoušela barvit ani doma ani u kosmetičky. Je fakt, že bych měla na poprvé asi i strach že to zkazím, ale zkoušet se má všechno tak možná jednou jo. Vypadá to fakt moc hezky :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  13. Taky mám tuto barvu na obočí a jsem dost spokojená :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  14. Obočí jsem si barvila několikrát, ale nikdy se mi nelíbil výsledek, jako který mám po gelové řasence. Takže se raději vracím k ní, ale přemýšlím o vytetování obočí.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡