WELEDA EVENT - MANDLOVÉ POHLAZENÍ NA PLEŤ I NERVY


Krásný podzimní den všem! Minulý týden jsem zavítala do Prahy, a to dokonce dvakrát - jestliže sledujete můj Instagram, určitě už víte :) Jelikož jsem zaznamenala u RegioJet levné studentské jízdné (+- za 45,-Kč Brno → Praha!), můj výlet byl o to veselejší :D :))
V úterý 18.9. se konal workshop značky Weleda, v prostoru The Senses, kde si pro nás připravili opět zajímavý program. Ten byl zaměřený v podstatě na relaxaci, vnímání sebe sama, uvolnění stresu,  obličejovou jógu, taky ale na správnou péči o pleť a představení mandlové řady. 


Jako vždy nás tu čekal luxusní catering, no posuďte samy! Já jsem ovšem moc hlad neměla, takže jsem si jej nechala z velké části ujít, ovšem rozhodně stojí za zmínku :) K pití se podávala březová limonáda se sirupem od Weledy, která mi opravdu zachutnala :)

Stres se projevuje na celém těle a jeho účinky se negativně projevují i na stavu pokožky. Ta se stává více citlivější, zhoršuje se také rosacea, akné, vyrážka nebo ekzém a v neposlední řadě také urychluje stárnutí. 
Dostaly jsme několik tipů, jak ulevit pleti ve stresu. Mnoho z nich už určitě znáte, a to například dodržování správné péče o pleť - jakožto důkladné odličování, čištění, pít dostatek vody a zdravě se stravovat, dostatečně spát, sportovat. 
TIPY K UVOLNĚNÍ STRESU
K ne tak známým tipům patří masáž obličeje, nalezení času sám na sebe (na chvíli prostě vypněte, dejte si koupel, projděte se do přírody, čtěte si příjemnou knihu..), naučte se obličejovou jógu - procvičíte svaly obličeje, praktikujte mindfulness - učit se žít v přítomnosti, pomáhá regulovat stres, silné negativní emoce či zastavit opakující se myšlenky. Dobrý způsob, jak s mindfulness začít, je soustředit se několik minut pouze na svůj dech či pohyby těla. Rozvíjejte svoji vděčnost - na konci dne se zamyslete nad tím, za co jste vděční - budete se tak soustředit více na to dobré a méně na to, co vás stresuje. No a v neposlední řadě je to úsměv - smích i pouhý úsměv (a to údajně i předstíraný) pomáhá k radosti. Smích podporuje krevní oběh a tím přivádí více kyslíku do každé buňky v těle. 


Mandlová řada Weledy poskytuje ochranu a péči citlivé pokožce. Přípravky ji harmonizují a obnovují její přirozenou ochrannou funkci. Přírodní složky zmírňují příznaky podráždění. Mandle má velmi vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, které přispívají ke správnému fungování srdce a mozku, také posilují lipidovou vrstvu pokožky a chrání ji před ztrátou vody. Zároveň je mandle bohatým zdrojem vitamínu E - antioxidantu, který zpomaluje proces stárnutí pokožky. 
MANDLOVÁ ŘADA WELEDY
Řada je vhodná pro všechny věkové kategorie. Jemná přírodní receptura je zcela bez parfemace, vyhovuje i alergické a atopické pleti. Mandlový olej v bio kvalitě se svým složením podobá struktuře vnější lipidové vrstvy kůže, proto se účinné látky velice dobře vstřebávají do pokožky, dodávají ji výživu a zklidnění. 


Michal Dvořák nám představil základní myšlenky mindfulness, termín, o kterém jsem předtím neslyšela. Rutina, spěch, multitasking, stres, málo času "na všechno" a následné přetížení Mindfulness nabízí cestu, jak z toho ven. Učí nás žít v přítomnosti, pomáhá regulovat stres, silné negativní emoce či zastavit opakující se myšlenky. 
MINDFULNESS
Zkuste se na chvíli úplně zastavit, třeba se posadit či lehnout a vnímejte svůj dech a co se zrovna děje - případné pohyby těla, hloubku dechu, vaše pocity... kdykoliv se vaše mysl zatoulá jinam, přiveďte zpět pozornost ke svému dechu. Nebo se můžete při běžném chození po venku zaměřit právě na svoji chůzi - vnímáte všechny pohyby nohou, toto cvičení vám může pomoci se zklidnit. 
A co třeba vaše stravování? Než začnete jíst, zastavte se na pět vteřin a zamyslete se nad jídlem. Jak vypadá, jak voní.. Při jedení jej vnímejte, udělejte z něj to jediné, čemu se v danou chvíli věnujete. Toto cvičení vám pomůže zvýšit prožitek z jídla a mít větší kontrolu nad svým stravováním. 
Pokud by vás tento směr zajímal, více info najdete zde :)



Obličejovou jógou nás provedla Michaela Dombrovská, která se ji věnuje téměř dvacet let, také jako lektorka. Zaměřuje se na power jógu, kancelářskou a obličejovou jógu. Píše lifestylové články, spolupracuje s časopisem Jóga Dnes a napsala i několik knih. K osvětlení tohoto tématu jsem vám našla toto video :) 

OBLIČEJOVÁ JÓGA?
I když obličej tvoří jen malou část vašeho těla, musí každodenně čelit velké zátěži, která se na něm samozřejmě neblaze projevuje. Díky obličejové józe ho můžete skvěle uvolnit a zbavit napětí, kdykoli budete cítit ve tvářích tíhu a ztuhlostí a obličej se vám krásně vyhladí i bez botoxu a dalších kosmetických zákroků.

Jedním z příkladů, který jsme si zkoušely, byl cvik tzv. lev: Snažte se stáhnout všechny svaly ve tváři. Pro snadnější provedení zatněte pěsti v úrovni ramen. Vší silou zatněte současně s obličejem. Vyplázněte jazyk, vytřeštěte oči a roztáhněte prsty na rukou. Chvilku vydržte, povolte a ještě několikrát zopakujte. Tímto cvikem si protáhnete, posílíte i uvolníte obličejové svaly.
Jednoduchý cvik je například i široký úsměv :) 


Na setkání byla také herečka Míša Badinková, která s Weledou spolupracuje - je tváří právě mandlové řady. Sdělila nám, jak se dostala k této značce, co jí je na ní sympatické a jak jí pomáhá, když její pleť dostává hodně zabrat - například díky složitému make-upu v soutěži Tvoje tvář má známý hlas :) 


Chystám pro vás článek, ve kterém mandlovou řadu představím detailněji :) 

Zaujalo vás něco z tohoto článku? A dopřejete si během dne klidný čas na sebe?

You May Also Like

7 komentářů

  1. To musel být úžasný den! Mandlovou řadu zbožňuji. Měla jsem krémy, olejíček i sprchový gel, který asi jako jediný docela výrazně, ale božsky voní :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, míšu mám moc ráda! :) je super herečka i ženská♥ a weledu bych v budoucnu chtěla vyzkoušet, no uvidíme

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, jde vidět, že sis pozvání náramně užila. Nedivím se :-) z téhle řady jsem zkoušela vzoreček tělového mléka a bylo skvělé. Michalku jako herečku mám hrozně ráda :-) sluší vám to!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Ráda koukám na fotky z eventů.. vypadá to tam vždycky moc hezky.. a hlavně kolikrát to jídlo :D a samozřejmě Weleda jako taková má fajn produkty :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Mně zaujala celkově akce, baví mě sledovat různé takové eventy, jaký produkty tam byly, jaké jídlo, kdo známej a podobně.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Mandlová řada vypadá úžasně, budu se po ní muset podívat :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡