YVES SAINT LAURENT - TATOUAGE COUTURE


Dnes tu mám pro vás recenzi kosmetického produktu poněkud luxusnější značky, než obvykle. Rozhodla jsem to trošku zainvestovat a vyzkoušet něco právě z high-end kosmetiky :) Rozhodla jsem se pro tekutou rtěnku YSL. Zakoupila jsem ji na Notino.cz, kde ji mají nyní ve slevě ;) Odstín mám 05 Rosewood Gang.

OFICIÁLNÍ POPIS: Ultra matující tekutá rtěnka Yves Saint Laurent Tatouage Couture zbarvuje rty intenzivním odstínem a zahaluje je do sametově matného závoje.
  • má dlouhotrvající výdrž a nestírá se
  • zanechává rty hydratované a měkké
  • speciální aplikátor umožňuje perfektně vykreslit tvar rtů
  • rychle schne a působí přirozeným dojmem
  • hebká textura rtěnky lehce klouže po rtech


Začnu hezky popořadě. Při otevření rtěnky mě překvapila zajímavá vůně, trochu jakobyste cítily parfém. I na rtech je vůně příjemná, nic přehnaného, co by vadilo. Již před pořízením jsem se dívala na různé videorecenze a těšila se na neobvyklý aplikátor, který je tenký a placatý. Tím lze docílit precizního looku, kdy vytvoříte například ostřejší konturu. Musím uznat, že se mi aplikátor fakt líbí, nemám s ním sebemenší problém. 
Původně jsem si chtěla vybrat více nude odstín, ale řekla jsem si, že takových rtěnek mám už dost a zvolím výraznější. Nakonec jsem ale trochu v rozpacích, protože jsem si myslela, že bude lehce světlejší než je v reálu - ale to už je mou komfortní zónou :D



Pigmentace je řekla bych vysoká a barva je po nanesení na rty hezky jednotná. Rychle zmatní a zaschne - ovšem ne zcela, což poznáte především při smrkání (njn, alergik), pití, jezení.. A tady nastává i kámen úrazu. Výdrž této rtěnky je vážně mizerná! Na internetu ji prezentují jako vysoce dlouhodržící, prý od rána do večera a nevím co ještě. Ne prostě, rtěnka se začne ztrácet už po hodině nošení a to jsem třeba ani nesmrkala a pila jen brčkem. Mizet začíná ze středu rtů. Například dneska jsem ji měla 3 hodiny, co jsem byla venku - během toho jsem ji třikrát doplňovala a stejně když jsem přišla domů, vypadala na rtech už fakt strašně, jakobych ji měla celý den bez oprav. A to jsem pila vážně jen tím brčkem a kapesník použila párkrát... Ještě mě tak napadá doplnit, že se nerozmazává či nerozpíjí přes linii rtů, takže aspoň malé pozitivum. 

Je to škoda, protože je rtěnka velice komfortní, na rtech je tenká a máte pocit, jakobyste na rtech ani nic neměly :) Všehovšudy tedy s oficiálním popisem souhlasím, kromě výdrže. Takže tady je to tak 50/50. Odstín, super pigmentace a především komfort nošení na úkor slabé výdrže.. 

Za tisícovku bych si ji teda nekoupila, ale třeba ve slevě.. :) Například na Notinu bude od 9.-15.7. probíhat Summer Black Friday, tak můžete mrknout a něco pěknýho si pořídit ;) 

 To balení vypadá ovšem úchvatně, co myslíte? 
 Vzhled ihned po nanesení.

Chtěly byste častěji recenze na high-end kosmetiku? :) A zaujala vás tato rtěnka?

A ještě jedna technická. Líbí se vám víc, když je text rozdělený mezi fotky, nebo byste jej upřednostňovali vcelku?
Díky za odezvu!

You May Also Like

7 komentářů

  1. Rtěnka od YSL je na mém wishlistu už delší dobu :) Tahle má opravdu nádherné balení a odstín by mi taky sednul, škoda té výdrže no :/

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za recenzi, výdrž je pro mě zcela zásadní a tak se této rtěnce raději vyhnu ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to škoda, ale má opravdu nádhernou barvičku. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. High end kosmetiku nemám a nepoužívám, ale tenhle odstín vypadá fakt bezvadně.

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná barvička :-) škoda té výdrže... já mnohem raději čtu více menších odstavců prokládaných fotkami, než jeden velký text dohromady :-) člověk se v tom pak ztrácí...
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  6. Tý jo to je tak nádherná barvička, takové já přesně mám ráda :) Jen škoda, že ta výdrž nic moc.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Text medzi fotky :) A určite kľudne častejšie high-end , ťažko sa hľadajú recenzie na takto drahšiu kozmetiku...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡