RECENZE - FURMINATOR PRO MALÉ KRÁTKOSRSTÉ KOČKY


Tento článek bude úplně z jiného soudku, než jste u mě zvyklí :) Díky portálu Blogerky.cz jsem dostala možnost vyzkoušet vyčesávací hřeben zvaný výstižně FURminator. Pokud jste o něm tedy ještě neslyšeli, nebo plánujete jeho koupi, ve článku se dozvíte více :)
V nabídce je celá řada FURminator hřebenů - podle velikosti psa či kočky a délky jejich chlupů. Najdete tu ale i hřeben pro koně. Je moc hezké, že každý druh má kromě rozdílného tvaru i odlišné barevné provedení :)



Furminator - Vyčesávací hrablo pro malé kočky s krátkou srstí

Jak už název napovídá, moje kočka Babulka je malá a krátkosrstá. Asi byste nevěřili, kolik chlupů z ní vypadne, nejlíp na všechno moje oblečení... :D Doposud jsem měla doma podobný hřeben, s ním se mi však moc dobře nevyčesávalo... bylo to zdlouhavé a v podstatě bez efektu. Myslím si, že to byla nějaká napodobenina originálního FURminatoru, vypadá skoro stejně, výsledek naprosto odlišný.

  • Vyčesávací hrana z nerezové oceli - účinně pročeše i nejspodnější vrstvy srsti, čímž bezpečně a jednoduše odstraní uvolněné chlupy a podsadu bez poškození srsti nebo zranění kůže
  • Pomocí vysunovacího tlačítka snadno vyčistíte přístroj od vyčesané srsti
  • Ergonomická rukojeť - pro pohodlí a lehkost používání
  • Při pravidelném používání redukuje línání o více než 90%

Všechny tyto body, které uvádí výrobce, mohu potvrdit. Samotný tvar hřebenu hezky padne do ruky, dobře se tak s ním manipuluje. Nejdůležitější je však právě ta vyčesávací část, která u mého předchozího hřebenu nebyla nic moc (což pak ztrácí smysl). Tento hřeben má tenčí vyčesávací "zuby", a tak chlupy hezky a rychle zachytí - celý proces se tak výrazně urychlí a zvíře taky bude rádo, že od vás bude mít dříve pokoj :D :))
Tlačítko na vysunutí chlupů je bezva pomocník, ale podle mě najde větší využití u širších hřebenů pro velké dlouhosrsté psy - tady je ploška tak malá, že to hravě seberete rukou :) Ale oceňuji to :)

Tato část se může na pohled zdát ostrá, vůbec tak tomu ale není! :))

Rukojeť krásně sedne do ruky! :)

A co na to kočka?

Rovnou jsem vám nafotila Babulčino první seznamování se s hřebenem :) Snad jako většina koček byla zvědavá už při samotném focení, natož když jsem k ní hřeben položila. Když ji češu, obvykle nějakou dobu drží, potom třeba popojde pryč a lehne si na bok - takže se vám češe fakt "výborně", když vám tu nejkritičtější část - a to záda, schová... :D Bývá to tedy docela zábava ji nahánět, ale jelikož FURminator vyčesává dost dobře a rychle, zvládáme to :) I u toho vrní a pak do něj chce kousat, což ale naostro naštěstí neudělá :D Za odměnu ji nechám, ať hřebínek trochu "potrestá" a dostane tu dobrou pastičku na vyloučení spolykané srsti, či jiný pamlsek... :) 
Už na pohled vypadá srst lépe. Zatím tento hřeben nemám natolik dlouho, abych mohla dělat nějaké velké závěry, nicméně línání se jí už i tak trošku omezilo! :) Je potřeba česat často a pravidelně a já už se nemůžu dočkat výsledků! Oběma nám určitě dost ulehčí :)

Konkrétně tento hřeben seženete například zde, kde také naleznete návod k použití. Cena je na mé poměry vysoká, ale opravdu se tato investice vyplatí ;)



Tady jsem vám pro představu nafotila, jak funguje to výsuvné tlačítko :)


Pokud máte kočku či pejska, jaký používáte hřeben? :) 

You May Also Like

12 komentářů

  1. Taky tento hřeben mám, ale na velké psy a musím souhlasit, že je parádní. To tlačítko na sundání srsti z hřebenu já velmi oceňuji. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím! :) Ten můj hřebínek je fakt malinkej, takže není problém to sebrat rukou, ale u toho většího hřebenu to určitě ušetří čas! :)

      Vymazat
  2. My máme kocoura s hodně krátkou srstí, ten by to asi neocenil :D

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co ty víš :) Ta naše má taky krátkou srst a kolik je z ní chlupů.. :D Nebo máš úplně holého kocourka? :)

      Vymazat
  3. Tady toto vůbec neznám, ale vypadá to celkem nebezpečně :D Na našeho psa by to asi nebylo, ale na víc chlupaté psy/kočky to musí být super :)

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem testovala a pro mě to bylo velmi milé překvapení...už ničim jinym asi psíče česat nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem o něm už přemýšlela, chlupy máme všude a můžu ji vyčesávat 100x denně a stejně pokaždé hromadu vyčesám. Teď máme napodobeninu tangle teezer, protože se ji líbilo česání mým originálem :D To se ji líbí a nechá se, když jsme měli kovový, tak se ji to moc nelíbilo, ale vím, že furminator si každý dost chválí

    OdpovědětVymazat
  6. My máme doma tiež furminátor. Aj tento a aj pre mačiatka a obe sú super. Aj keď naša mačka ho neznáša :D

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  7. my máme presne tento pre nášho malého psíka a nemôžem si ho vynachváliť! :) človek by ani nepovedal že z takého malého chlpáčika toho toľko pôjde haha :D
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  8. My máme čičiny tři a z toho dvě dlouhosrsté, takže si asi dovedeš představit, že máme chlupy všude a na všem oblečení :D Když jsme kupovali hřeben pro první, slečna ve zverimexu nám tvrdila, že nutně potřebujeme jeden rozčesávací s otočnými zoubky. No, tak zrovna tenhle je na nic, i když stál asi tři stovky. :D Jinak na všechny používáme takový kartáč myslím z Tesca, má zoubky blízko u sebe a funguje. Jenom čičinám se moc nelíbí, ale ony holt na česání moc nejsou.

    OdpovědětVymazat
  9. Vyzerá to naozaj zaujímavo. Nakoľko nemáme mačku, ani som netušila, že aj kočičky potrebujú takúto špeciálnu starostlivosť. Som veľmi rada, že si našla niečo efektívne pre tvojho miláčika :)

    www.lifi.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡