RECENZE: MINERÁLNÍ BAHNO Z MRTVÉHO MOŘE SEFIROS

Dnes bych vám ráda představila poněkud netradiční přípravek, a to konkrétně minerální bahno z mrtvého moře. Dostala jsem jej od Barušminky z e-shopu Krasa.cz, spolu s dalšími dvěma produkty Weleda a marulovým olejem, o kterých vám napíši zase příště. Tento typ produktu je pro mě úplně nový, a tak bych vám ráda sdělila své dojmy :)

SLOŽENÍ
Jedná se o 100% přírodní bahno z Mrtvého moře obsahující 26 minerálů a stopových prvků, které se perfektně hodí k péči o pokožku obličeje i těla. Vysoká koncentrace výživných látek prokazatelně zlepšuje přirozené funkce pokožky, uvolňuje svalové napětí a celkově zklidňuje organismus. K jeho účinkům patří vyčištění a revitalizace pokožky, zjemnění a zanechání pokožky pružnější. Bahno pochází z Izraele, není testováno na zvířatech a je vhodné pro všechny typy pleti. Jinak samotného produktu je 800g, což je opravdu až až :)

APLIKACE

Přípravek se aplikuje na tělo či obličej zhruba ve 2mm vrstvě a nechává se působit podle typu vaší pleti. Pro suchou pleť je vhodné nechat bahno působit 10 - 15 minut, pro normální až mastnou pleť je vhodných 15- 30 minut. Na těle jej pak můžete nechat působit až hodinu. Během této doby bahno začne tvrdnout, což je hodně zvláštní pocit :) Jakmile bahno ztvrdne, pokožka poměrně dost táhne. Poté stačí bahno smýt vodou - při kontaktu s vodou začne mít opět krémovou konzistenci a zbavíte se ho tak velmi snadno :) Doporučuji ho ale smývat namočenou žínkou či pleťovou houbičkou, je to mnohem pohodlnější a lépe tak bahno z pokožky odstraníte. Nakonec nezapomeňte pokožku dobře zhydratovat krémem. 

HODNOCENÍ
Jak už jsem psala, jedná se o velmi zajímavý produkt, u kterého vás jeho aplikace bude bavit! :) PBahno by mělo zlepšovat kvalitu pleti, což bude patrné až při dlouhodobějším používání. Ovšem po jednom použití vám zanechá pleť skvěle vyčištěnou, zbavenou kožního mazu a vypne ji. Pro mastnou pleť naprosto ideální - já mám pleť suchou, a tak ho nepoužívám až tak často. Myslím si, že tímto produktem příjemně ozvláštníte svou běžnou péči a užijete si i trochu zábavy. 
Koupit můžete > zde <

minerální bahno z mrtvého moře Sefiros recenze
minerální bahno z mrtvého moře Sefiros recenze
minerální bahno z mrtvého moře Sefiros recenze
 Po nanesení
minerální bahno z mrtvého moře Sefiros recenze
Po zaschnutí
minerální bahno z mrtvého moře Sefiros recenze

 Máte s takovým produktem zkušenost? :) 


You May Also Like

13 komentářů

  1. Skúsenosť nemám, ale vyzerá ozaj skvele.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Zkušenost nemám, ale budu asi uvažovat :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Kromě bahna z pískovny a nebo rybníku jsem na sebe nikdy něco podobného nepatlala. :) :D Ale jednou bych to ráda vyzkoušela, jestli to opravdu něco s tou pletí udělá, tak proč ne. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já bahno používala v pubertě kvůli akné, ale nikdy jsem na to neměla trpělivost a hlavně ani moc rozum, abych chápala jeho pointu :D
    Co mě překvapilo je, že bahno není v zatmaveném balení. Tak se totiž obvykle prodává, aby jej neovlivňovalo sluneční záření.
    A důležité je také říci, že není vhodné pouze na pokožku, ale také na pohybové ústrojí celkově - uvolňuje svaly, napomáhá od bolesti kloubů, je to skvělý pomocník v boji proti revma. Navíc jeho zábaly na vlasy bojují proti zvýšené mastivosti pokožky hlavy.
    Doporučuji si najít nějaké informace o bahnu a soli z Mrtvého moře. Jejich využití je opravdu široké :)
    Můj blog: Veronique beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš to, to jsem ani nevěděla, protože jsem bahno nikdy předtím neměla :) Jinak já článek pojala spíše k popisu mých dojmů, navíc já mám vlasy suché, takže na ně bahno ani nepoužívám a žádných účinků na klouby či svaly jsem si zatím nevšimla :) Díky moc za info ;)

      Vymazat
  5. ešte som takýto produkt neskúšala, ale rada by som, lebo vyzerá naozaj super :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  6. Zkušenost nemám, ale vypadá to opravdu zajímavě! Hodně mi to připomíná již vytvořenou masku ze zeleného jílu (od Saloos), kterou pravidelně používám. :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
  7. Brácha používal bahno na akné, co míval na zádech a hodně mu to pomohlo :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jůů má krásný obal :) Já mám zkušenost jen s bahnem z mrtvého moře z Manufaktury. Koupila jsem si ho tenkrát kvůli atopickému ekzému. Jenže jsem měla ekzém docela rozjetý a to bahno v něm příšerně pálilo, tak se ho nakonec zbavila. Možná jsem mu měla dát šanci a zkusit ho třeba jako zábal na vlasy apod. :D

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  9. S takýmto typom produktu skúsenosť nemám, no vyzerá to moc dobre. Do budúcnosti si podobný produkt asi budem musieť zaobstarať :)

    OdpovědětVymazat
  10. S bahnem zkušenost nemám, jen jsem od Saloos používala francouzský jíl a to chování po zaschnutí bylo stejné :D

    Vyvolej.to | Památka na celý život

    OdpovědětVymazat
  11. Wau to vyzerá super! Bahno som ešte neskúšala :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♡